• Dzsini
    És akkor a telefonszám mellett jegyezzem meg a saját jelszavamat vagy kódomat is (a bankkártyám és egyebek PIN-je mellett, plusz a jelszavaim X szolgáltatáshoz, stb.) ha valaki esetleg megszerzi a kódom, akkor visszaélhet vele (ha bármilyen szinten ez a kód igazolja, hogy én én vagyok). És egy kódot használok mindenkihez, vagy személyenként mást és mást? És hogy adom meg a kódot az első kapcsolatfelvétel előtt, hogy engedélyezze, hogy felhívjam?

A biológiai azonosító (szem, ujjlenyomat, fülforma, whatever) esetleg jó lehet, de akkor is ezernyi kivétel kell (pl. hivatalok, mentők, egyebek ne legyenek ilyen irányban korlátozva), és érdekes dolog továbbgondolni azt, hogy rengeteg telefonszám pl. ismeretlen felhasználónál van, hiszen feltöltőkártyát bárki vásárolhat, továbbadhat, nem kötelezően tartozik emberhez, illetve nem ahhoz az emberhez, aki esetleg eredetileg vásárolta.

...mondjuk ez a normál számoknál is így van, ezernyi példa volt rá nekem is, hogy a telefonszámomon teljesen más személyt kerestek, mert pár hónappal előtte még az övé volt a telefonszám, lemondta, nekem kiosztották újra. Sztorik meg vannak arról is, hogy a számhoz tartozó emailcímben az előző user levelei is benne voltak :)

Innentől pedig az adatvédelem vidám ösvényeire kerülünk, hány irányból, hány helyen lehet téged beazonosítani?