• Dzsini
    Én pl. vagy egy évtizedig aktív PC-s játékos voltam, de soha nem tartottam kényelmes játékplatformnak, főleg egy Amiga után. (többek között a lent felsoroltak miatt, szerettem volna akkor is úgy játszani bármivel, ahogy a konzolosok - és ezt minden új rendszernél megígérték, és azóta sem sikerült betartani) De akkor nem volt jobb lehetőség másra, közel nem volt ekkora aktív konzolos piac Magyarországon, az Amiga pedig már a meghalás küszöbén volt (és van azóta). Manapság már jobb a helyzet.

Mégis mit jelent egy "A PC-s játékoknak leáldozott?" kérdésre egy "a PC a legkényelmesebb" válasz? Ettől még ugyanúgy leáldozhat, egy-egy modern, multiplatform játéknál az eladások száma 98-2%-ban a konzolt hozza ki nyertesnek (pedig már mind a három fő platform másolható): gyakorlatilag elenyésző eladásokat produkálnak azok a játékok, amelyeknél megvan a választás lehetősége. Ahol nincs, az pedig egy ilyen összehasonlításnál értelmetlen jelentőségű - ha valaki csak a World of Warcrafttal játszik, annak persze, hogy a PC a legjobb, hiszen csak ott érheti el a játékot, nincs összehasonlítási alapja, aki meg Halo:Reachezni szeret minden nap, annak persze, hogy a konzoloké a jövő.