engem nem érdekel a történelmük, sőt senki történelme nem érdekel. engem a jelen érdekel. a vezetők sem érdekelnek, akkor azt mondtam volna, hogy a vezetőket utálom. de nem. több ismerősöm, sőt rokonom él már kinn, néhány pár éve, van aki ott született, és egyszerűen látom rajtuk, mi lesz velük. Beilleszkedtek...
De alapból nem értem, hogy képzeled el az egészet? Attól, hogy azt mondom, utálom az amcsikat, nem jelenti azt, hogy mindet megvetem, leköpném. De amikor látod, hogy idejönnek a fiatal németek, teleszarják a balatont, széthányják az étteremek előtti placcot, kiabálnak, kötekednek. Ekkor kérjem el a nevüket, és írjam ide, hogy ezt meg ezt utálni kell?
Az, hogy ha te látod azt, hogy valaki utál egy népet, és arra gondolsz, hogy ezzel az egész országot, annak minden lakosát elítélem, semmi amerikai dolgot nem tűrök meg körülöttem, rosszul gondolod. Nekem az emberek felfogásával van gondom, és az egész világképükről, melynek a közepén ők állnak. És hogy ezt a vezetőség erőltette beléjük, vagy miként jutottak ide a történelem során, leszarom.
Kollektív utálatról szó sem volt, de ha tudsz jobb szót erre, akkor várom. Nem szimpatizálok velük? Ellenszenvesek? Ezt mind mondhatnám.