Fbn Lx#60390
Ha tudja a szülő, hogy a gyerekének megvan a magához való esze és normális körökben mozog, akkor természetesen elengedheti.
Igazából azzal van a gond, hogy minden hülyeséget buliban próbál ki a fiatal, mert a szülei nem ésszel és empirikus módon nevelték. Ha először is megtanítják a gyereket értelmes ember módjára mérlegelni, aztán a szülők által megtanulja a gyerek, milyen érzés berúgni/betépni, és e mellé a szülők saját személyükkel egy követhető példával szolgálnak maguk is azon a téren, hogy hogyan kell az ilyen dolgokat ésszel kezelni és minimalizálni, akkor a gyerek ezt egyrészt eltanulja és nem fogja hülyén csinálni, másrészt eltűnik belőle a kíváncsiság/vagányság faktor.
Igazából nyitott gyereket a legnehezebb nevelni, akit lehet tanítani a szexualitás helyes kezelésére, akinek lehet beszélni róla. Nekem se beszéltek volna, ha teszik, akkor meg viccnek tartottam volna a helyzetet, és nem veszem komolyan.
Szóval szerintem így kéne, ez egy jó módszer. Csak a jóakaró szülők pont ellentétes hatást érnek el a végtelen féltésükkel, mert azt hiszik, hogy ha megtiltják neki, akkor a gyerek majd nem fogja elkövetni ugyanazokat a hibákat.