Nem futtatok ilyen programokat (nem értek hozzá, vagy nem érdekel).
Van már néhány hete hogy nincs védelem a gépemen. A jól bevált programjaim elkoptak, volt egy nagyobb adatvesztés nemrég, a kiírtakat pedig kölcsönadtam a barátoknak, és még nem kerültek vissza. A lustaság ugye... :)
Régebben NoD32-t használtam, és tényleg esküdtem is rá. A szubjektív véleményem szerint az egyik legjobb irtó volt a piacon. Mellette tűzfal program és anti-spyware futott. Jó kombináció volt, nem lassította túlzottan a gépet, és meg voltam elégedve a hatásfokkal is.
Egy ideje már áttértem a Kaspersky-ra, jelenleg az Internet Security 2010-et használom /illetve fogom használni ha este megérkezik a lemez/. Áttértem a teljes biztonsági csomagokra, mert hiába válogatja össze az ember a megfelelő védelmi kombinációkat, mindig akad valami apróság ami nem akar rendesen működni, bárhogy is állítgatjuk.
Érdekes dolog ami az ESET körül zajlik mostanában, több összehasonlító tesztben is elől végzett. Én viszont már nem vagyok megelégedve vele. Gyorsnak gyors, ezzel nincs is gond, viszont a felismerő és irtó képességével már vannak gondok. Ritka idegesítő volt hogy a fertőzött állományok 70%-át karanténba helyezte, miközben a Kaspersky gond nélkül elbánt velük. Arról nem is beszélve hogy talált még pár fertőzött file-t is /tényleg fertőzöttet, mint utólag kiderült/. A Kaspersky alatt lassabban indul a rendszer, ez tény. De hatékonyságban nálam az élen áll. A Panda termékek nem jöttek be, ahogy az ingyenes programok sem.