Az a jó tűzfal, ami egy futó folyamatra 1x kérdez rá legalább...Például ha a firefoxot elinditom, arra minden rákérdezne, az elég gázos lenne...
na de ezért van a programban a beállitás opció. Tűzfal tényleg jó ha van, és a router tűzfal sem ad 100%-os védelmet, ha a felhasználó bakizik. Mondok egy esetet...mivel én gyűjtöm a virusokat, ezért sikerült első alkalommal futtatnom a nagy sietségben egy virusos exe fájlt..az avirám reagált rá, hogy ki akar menni erre az IP-re, stb, mindent blokkoltam...egy pdf exploitos oldalra akart vinni, ahonnét letöltheti az exploitot, ami az adobe reader egyik súlyos sebezhetőségét használná ki, viszont igy még mindig nincs gáz, mivel én nem használok adobe redaert, foxit readernél maradok. Természetesen erre is van 2 féle exploit, de már javitották...a 2.0-hoz remote denial of service exploit, a 3.0hoz pedig PDF buffer overflow exploit (universal)...Szóval az avirával blokkoltam, hála a tűzfalnak, igy nem tudott semmilyen kárt okozni..avagy a másik bakim, mikor egy fake antivirus exe fájlját futtattam, nah itt szintén blokkoltam amit tudtam tűzfallal, viszont a program feltepült a gépemre, mivel blokkoltam a futó folyamatait, nem tudott semmit kezdeni a program, csak egy két registry bejegyzés maradt, amit töröltem. Szóval a tűfal jó ha van, megfelelő beállitással.