legdurvább tévhit a biciklisek közt a zebra használatával van..
egyszer csaptam el biciklist, akkor is az volt a szerencséje, hogy épp kanyarodni akartam a zebra után, szóval nagyon lassan mentem, de így is felült a motorháztetőre és a biciklit sem kellett többet használnia.
Bal oldalról érkezett a drága, ráadásul háztömb takarásából, majd hirtelen át akart száguldani előttem, szerintem fékezés nélkül. Majd utána kiszálltam, hogy nincs-e baja, és még nekem rontott, hogy mit képzelek, hogy száguldozok (!!), meg hogy nem figyelek a zebrán. Elpróbáltam neki mesélni, hogy ugyan már, ha leszállt volna, és elütöm, inkább panaszkodhatna, de nem érdekelte, hívta a rendőröket. Aztán nekik talán már elhitte, hogy mi a helyzete, ettől függetlenül adataimat felvették, és szóbeli figyelmeztetést is kaptam (miért, máig nem tudtam meg).
Piros lámpánál álló két kocsisor között tekerő idióták, egyszer egyik, egyszer másik kocsinak nekidőlve, szintén nc. beállnak a sor elejére, biciklivel!, és akkor érdekes módon minden más autó, busz gyorsabb nála, és még te figyelj, nehogy elüsd...
Egészséges a biciklizés, olcsó, praktikus, de éppenséggel hazánkban nem túl biztonságos, és nem csak az autósok miatt. Városban kellene külön bicikliút mindenhova, nem az úton, a három négy sávok közt átvágni. Külterületen is kellene, mert az utakon sok helyütt két autó sem fér el egymás mellett, nem mégy egy út széli kátyúkat kerülgető/abban eleső biciklist kelljen kikerülni, biztonságos ívben.