• Molnibalage
    Tudom, hogy nem 150-nel. Csak egy nagyon egyszerű modellel is ki volt számítva, hogy 70 vs. 50 a reakcióidőt és fékutat számolva milyen megdöbbentő táv jön ki arra, hogy ha meg kell állni x méteren belül, akkor az egyikhez képest hány méterrel mész túl és ahol 50-es tempónál állssz, ott 70-es tempót nézve még olyan sebességgel kaszálsz el valakit, hogy ehaj. Gratulálok te száguldozó sokész.

Még a régi autónk volt meg, mikor egyszer nagymutertól hazafele menet egy kiscsaj úgy döntött, hogy ő most a főúton akkor átriciklizik. Fater betartotta az 50-et, de satufékkel kellett megállni. Ha nem 50-nel megy, hanem 65-tal, a kicsaj ma nem élne...

Tudod a gyalogos úgy próbál átmenni a zebrán, hogy balra és jobbra néz. Csak, ha távol van az autó nem igazán látszik, hogy 45-tel vagy 75-tel jön. Az általal látott autósok komoly %-a még lassítani sem lassít a zebra felé közeledve.

Az általánosítást meg tartsd meg magadnak. Bringásként úgy megyej, hogy inkább én figyelek az autóra, mert sajnos nekem fontosabb, mint neki. Ő túléli, én nem.