• tirpitz
    Abban egyetértünk, hogy nem értesz hozzá... ha értenél, akkor nem írnál olyanokat, hogy a póráz nem használata miatt történik a legtöbb támadás.
    A legtöbb támadás az emberi hülyeség miatt történik (elenyésző része a kutya rossz idegrendszere miatt, de az meg a felelőtlen tenyésztés miatt van, szóval marad az emberi hülyeség). A legtöbb támadás a kutya saját területén (kert)következik be, "félreértés miatt": a múltkori dog, aki majdnem megölte azt a kislányt, azért támadott, mert a két kislány sikított, üldözték egymást, stb. Ebből a kutya annyit érthetett meg, hogy bántják a kisgazdit, és nincs jelen más ember, szóval neki kell megvédenie. Tragikus, de a szülők voltak a hülyék.

Póráz-szájkosárra visszatérve: német juhászom van, többször vizsgázott, k99-es versenyekre jártunk, kapott őrző-védő képzést. Ennek ellenére, ahogy írtam az előbb, megfogom ha azt látom hogy olyan jön szembe aki tart tőle. De nem szeretném, hogy olyanok mondják meg, hogy mekkora pórázon tartsam, tegyek -e rá kosarat, aki kutyát is csak filmben látott.
    Kipróbáltam a csibészelést, ugrott rám/nekem német juhász, rottweiler, cane corso, stb.: tudom mekkora erejük van, ezért képeztem ki, és ezért figyelek oda rá.