• Dick Riddick
    Azért legalizálni nem biztos hogy kellene. A fű éppen a határ túloldalán fekszik. Hogy mennyire alakít ki függőséget vagy mennyire veszélyes, arról mindig is menni fog a vita.
    Biztonságos-e CBD vagy THC hatása alatt vezetni vagy bármilyen hasonló tevékenységet végezni, az megint vitatéma. Azt tudjuk hogy jelentősen csökken a figyelem és a reakcióidő (a nikotinnal ellentétben).
    Voltak régi jó felvilágosító füzetek és előadások, ahol a marihuánát sátánként festették le, ha beleszippantasz azonnal jönnek a dzsinnek és a koboldok, és heroinista roncsként végzed majd egy sikátorban. Azért látom hogy ez nem igaz. Sok ismerősöm nyomja, ki többet, ki kevesebbet. Egyikük sem drogos, és simán megvannak nélküle.
    Szerintem az igazi gond a fűvel két dologból adódik. Az egyik az emberi szervezet, ami egy alkalmazkodó rendszer. Hajlamos átállítani a működését ha új dolgot tapasztal. Képes alapállapotnak beállítani a módosult állapotot és hiányérzet alakul ki. Persze nem azoknál akik hetente egyszer elszívnak egy szálat. A másik dolog a határ átlépése. Ha valaki már szívott füvet, egészen biztos hogy könnyebben bepróbálkozik valami mással. Ilyen az emberi természet. Addig kíváncsiskodik amíg meg nem égeti magát.
    Én nem legalizálnám, az biztos. Húzni kell egy határvonalat valahol, ez pont a fűnél van. Talán a szankciókon lehetne finomítani kicsit, nem kell meghurcolni minden füvezőt egy cigi miatt. De senki sem szeretné hogy minden harmadik gyerek jointal futkározzon a szájában. Én nem tartom drogosnak a használókat, korántsem. De ezt csak ésszel lehet használni, ami sajnos sok embernek nem adatott meg.
    Kicsit hosszúra sikeredett, de ez egy érdekes téma.