Azt hiszem félreértettetek. Véletlenül sem fikáztam a Vistát. Nagyon sok érdekes és izgalmas újítás volt benne, ami nekem is tetszett.
Viszont a Microsoftnak nem kis fiaskó, kiadják a várva-várt Vistát (sajnos sok kompatibilitási és erőforrás problémával, amin az SP1 is csak hellyel-közzel segített), majd záros határidőn belül a Windows7-et (ami ahogy Ability említette lényegében a Vista kiforrottabb és újított verziója). Ez nem gond annak aki még nem vette meg a Vista egyik eredeti verzióját.
Egy dolog viszont biztos: Az XP leváltását sem a felhasználók, sem a Microsoft nem így tervezte. Lehet szépíteni, de a hivatalos források szerint is üzleti bukás a Vista. Sok nagy cég ennél kisebb hibákon csúszott el.
Az XP-Win95 párhuzam az én személyes véleményem. Több rendszert használtam már, a 95-öt mindig is szerettem, stabilan végezte a dolgát, mint most az XP. A 98 és a Milennium már jóval dőlékenyebbek voltak (főleg ha a codekek is befigyeltek). Linux verziót nem használtam hosszabb ideig, a MacOSX pedig ismerkedésre volt nálam.