• tigeroo
    felnézek a művészekre, szerintem fontos amit csinálnak!

de attól függ hogy kinek mi a művészet, és kinek mi a művész! nekem már egy dal is művészet pl.

a mai underground hiphoppos arcokat azért kedvelem, mert nagyon jó kórképet festenek a mai magyar viszonyokról. lehet hogy zeneileg nem az igazi amit csinálnak, de a szövegek ott vannak (dsp - társadalomklinika, deego - lángtenger stb.)
    ha ezek az MC-k egy korábbi világba születnek, simán költők lehettek volna. pl. ezis egy rapszám...hihetetlen szép a szövege

a rockzene meg szép-jó, dallam, hangzás stb de ott meg szinte minden szöveg arról szól hogy elhagyott a kedvesem...

szóval az olyan művészeket kedvelem, akik elgondolkoztatják az embert! és egy bizonyos érzést adnak számomra! pl. egy melankólikus kép vagy bármi! mindegy! ami szép, ami megfog! mindegy az hogy zene, festészet, vagy film! azokra felnézek! de aki mondjuk egy fehér vászonra rak egy fekete pöttyöt az számomra nem művész és az "alkotása" sem művészet szerintem!

persze a kortársművészek között most még sok a műanyag! kis időnek elkell mindig telni hogy "kiszűrjük" az adott kor nagyjait! csak szerintem az már túlzás amit az irodalommal művelnek! én elismerem a költők/írók munkásságát, becsülöm őket de szerintem már túlzás ennyire ránkerőltetni őket! főleg hogy akkor is szórakozásból írták ezeket a műveket (újságba stb.)...mostmeg hááát.... elég megérteni és értelmezni azokat a műveket! hát igen, másvilág volt még akkor! az megint más hogy kitudja hogy a költő mit látott abban a versben, és a mai tanárok mit magyaráznak bele 1-1 műbe a diákoknak...mimeg tanuljuk a kevésbé egzakt dolgokat..

jah és szerintem nem különbek nálunk! őkis csak emberek! énis irtam már verset, énis zenélek mert szeretem. szeretek vmi érzést, maradandót továbbadni az embereknek, a világnak ezáltal! őkis ezt tették. csak nekik ez nem valami hobbi volt, ebből megtudtak élni! (több-kevesebb sikerrel)