• Zephyr Retiring
    Heti 1-3, néha még ritkábban.
    Jó a téma, de túl sok mondanivalóm akad róla, így innentől inkább spoilerezem hogy ne foglaljam a helyet túlzottan.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Különböző beszélgetési fázisokban, különböző kultúrájú emberekkel néha az a benyomásom, hogy fingjuk sincs róla hogy a hús konkrétan mit is jelent.

Mondom én, hogy értelmezem:

1. színhús - általában állati eredetű, emberi fogyasztásra alkalmas főtt, párolt vagy sült készítmény. Én a nyerset és a nem állati eredetűt nem sorolom ide, számomra az ehetetlen. De ha valakinek az a heppje, áldásom rá. Ami a lényeg, más összetevőt nem tartalmaz.

2. hús tartalmú készítmények - na ez a bővebb csoport. Ide tartozik minden olyan készítmény, ami tartalmazHAT húst is. Ilyenek pl. a hambihoz kapott marhahús, pulykahús elnevezésű (és egyéb) érdekes titokzatos készítmények. Továbbá különböző gyanúsan olcsó virslik, párizsik és egyéb felvágottas társaik. Ha szerencsénk van, némi mennyiségben valóban tartalmaznak színhúst is, bár néha vannak kétségeim, hogy nem e csak a nevükben

3. húsként félreértelmezett egyéb biológiai rendszerek pl. halak, békák, rákok, kígyók stb.
    Ezek nem húsok, mert szerkezetileg izomrostokból tevődnek össze. Ha valaki netán nem tudná még, a fő különbség az izom és a hús közt annyi, hogy az izom az egy összehúzódásra alkalmas szerv, miközben a hús pedig nem az.
    Pont emiatt a pacal sem hús. Mert az meg marha előgyomor, ami szintén izom. Én ettől jobban elmagyarázni úgysem tudom, akik meg nem akarják megérteni, azokat meggyőzni úgysem lehet. Nekik továbbra is hús a hal is, meg a pacal is például.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.06.19. 08:34:55