• Zephyr Retiring
    Szívem szerint hozzászólnék én is valami hasznos, jelen témához illő, aktuális dologgal, de sajna jó 25 éve már, hogy elköltöztem Pestről ide a Dél-Alföldre (mondhatni az ország másik féltekéjére), így Pestről legfeljebb én már csak nosztalgiázni tudnék..

Járok ugyan minden évben még arrafelé, látom is ahogy épül-szépül fővárosunk. Hogy mi szép, s mi nem az szerintem továbbra is egyénfüggő. Nekem most is tetszik, ahogy tetszett 18 éven át is, míg ott éltem. Fővárosról beszélünk, ami egyben megyeszékhely is, közel 1 750 000 lakossal. Ehhez nagyon nincs mit hozzáfűzni. Nyilván ennyi ember sokszínűsége, különbözősége adja meg a város szépségét, amit én szeretni fogok mindig is, bárhol éljek majd vagy épp most is. Én ott is születtem, vérbeli XII. kerületiként, de mint sok más Pesti, laktam én is ott sokfelé. XVI, XVIII, XX. kerület többek közt, ingáztam a X. és a XIV. kerület közt is jó sokat vagy 4 éven át. Az akkori Pestet bejártam sokfelé keresztül kasul, szerettem tekeregni. Volt szebb és koszosabb része is, de melyik városnak nincs?

Azoknak akik kevésbé kedvelik Pestet, én javaslok egy fél napi kitérőt a Római-parton. Az ember kajálhat is egy jót és valahogy fel is töltődhet ott a hely szépségével és nyugodtságával.
    Aki már járt ott, az tudja miről beszélek.

Picit visszatérve a megyeszékhelyekre, van egy város, amit meg kell említsek, ami nem megyeszékhely, de fontos.
    Amikor errefelé orientálódtam Pest után, természetesen ellátogattam a Dél-Alföld megyeszékhelyére is Szegedre, ami (most figyelj!)
    a Dél-Alföld legnagyobb városa címet kapta valakitől.

Ez szó szerint így ebben a formában nem teljesen igaz, mert csak népesség szerint az.
    Magyarországon területre Budapest után továbbra is Hódmezővásárhely a legnagyobb városunk, ami viszont a lakosság szempontjából mégsem lett megyeszékhely, pedig területre majdnem kétszerese Szegednek.

Így bár a megyeszékhelyek közt nincs helye, én mégis azt mondom, hatalmas és szép város, egyszer érdemes mindenkinek csavarogni ott is egy nagyot.

Na részemről ennyi, akár jöhet is a következő szavazás, ha mindenki volt már.