Fbn Lx#126781
A Debrecen-Miskolc-Budapest hármast tudom élményszerűen összehasonlítani.
a három közül debrecen a legrosszabb, végig lapos, a központot kb két pláza jelenti, nyáron sokszor fullasztóan forróra melegszik a levegő. Kiterjedt posztkomcsi nyugdíjaskörzetei vannak, a kertvárosi részek viszonylag korrektek, de eközben az egész városnak olyan hangulata van, mint ami pest akar lenni, csak túl messze van mindentől és túlzottan nincs ott semmi, hogy sikerüljön. Van egy fura multikulti hangulata a sok egyetemista külföldi miatt, ez nem negatívum, inkább érdekes. Ja, és mára már a galambok uralják a várost. Valószínűleg a városvezetés is galambokból áll.
Miskolc koszos, szegény és szarok a lehetőségeid, van pár nagyobb üzem a környéken ami felszívja az embereket, szerintem a lakosság háromnegyede gyártósoron dolgozik. Viszont a bükk, lillafüred közelsége nagy pozitívum, és nem teljesen lapos a város.
Budapest meg ugye mint tudjuk, húgyszagú, retkes, minden négyzetméteren csöves van, nem fejlődik, de sokszor még a karbantartás sem működik. A közhangulat évről évre szarabb, mindenki gyűlöl mindenkit. De legalább van minden, ha éppen buddhista széklábfetisiszta vagy aki a 90-es évek vietnámi popzenéje iránt rajong, lesz számodra egy közösség. Meg egyedül itt kapkodnak utánad a munkáltatók, ha egymásnak tudsz támasztani két fadarabot.
Szegeden jártam még egy rövid ideig, egész jó hangulata van. Lehet, hogy csak azért "tetszik", mert nem kellett még élnem ott