• Zephyr Retiring
    Jól látod, ez a dolog abszolút nem a munkaerőhiányra lett kitalálva. Lentebb írod, hogy ezzel csak a multik járnak jól.
    Valójában nem csak ők. Minden munkáltató jól járhatna vele, ha...akarna.

Az én cégem olyan szempontból korrekt ezügyben, hogy mi nem élünk vele. Nálunk meg van becsülve a jó szakember. Eleve nincs is kötelező túlóra. Nálunk megkérdik a dolgozót, hogy lenne e kedve esetleg ekkor és ekkor vagy ettől eddig túlórázni. Természetesen 100%-os túlórapótlékért, amit a következő fizukor mindig ki is fizetnek.Bevezethetnék itt is nyugodtan a 3 éves keretidőt, sőt akár a 13. havi juttatást is eltörölhetnék ha akarnák. Cafetéria amúgy is csak adható, azt is elvehetnék, ha akarnák. De nem fogják. Jövőre sem.

Én azt mondom: helyes, hogy jogot kapjanak a munkáltatók a 3 éves keretidőre. Miért?
    Mert aki ezen tény fényében továbbra is ott marad, vagy eztán megy oda, az meg is érdemli ha 3 év múlva fizetik csak ki a "kötelező" túlóráját.
    Én azt mondom, épeszű ember messzire elkerüli az ilyen cégeket. Inkább oda megy dolgozni, ahol emberszámba veszik és meg is fizetik rendesen a tudását. Akkor is, ha picit messzebbre kell emiatt utaznia nap mint nap.
    Persze ez is csak egy vélemény. Más láthatja ezt is másképp mint én.