127612
  • Renegade
    kerékpáros puffogás, kérdést nem hiszem, hogy ér, de a rendszeres bicósoktól kérdezném: tisztában vagytok amúgy a KRESZ-el? A lentebb felsorolt rinyában találtok újdonságot? :)

nekem már megint ki van velük a tököm, rohadt magas a hülyék, felelőtlenek aránya, tippre legalább 10%, vidéken még több.

nincsenek kivilágítva, zebránál nem szálnak le, konkrétan zebrán nincsen elsőbbségük!, ha tekerve mennek át, itt kis túlzással, ha balról jön akkor megölhetem büntetlenül. Azt hiszik, hogy pöttyözött bicó út az minden esetben elsőbbséget jelent (körforgalmaknál külön vicces), egyirányú utca, kiegészítő tábla nélkül értelmezhetetlen, sokan egymás mellett tekernek. Az meg csak hab a tortán, hogy sokszor látni azt, hogy egyirányú kerékpárúton szembe mennek a sajátjaikkal. Buszsávot felejtsétek el.

Lehet szidni az autósokat, sokszor joggal, de hogy a viharban nem lehet bevezetni egy nyamvadt KRESZ vizsgát nekik, a saját érdekükben.
    Kíváncsi vagyok mikor éri el a frusztrációm azt a szintet, hogy elkezdem ledudálni őket ilyen szituációkban és mi lesz erre a reakciójuk. :(
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2019.09.08. 22:56:12
  • ToxiMaxi
    Van TV sportot, sorozatot, filmet nézek rajta. Lehet régimódi vagyok, de napi szinten nézem.
  • Midtjylland
    2 db van. Imádok tv-t nézni, leginkább sportot, filmeket, sorozatokat. Ebből is látszik, hogy nem vagyok százas! :)
  • kamionosjoe
    2 darab is van, a muter nézi mindkettőt.
  • Musachy
    Kettő van. A nagyobb a nappaliban, a kisebb az ebédlőben. Természetfilmeket, dokumentumfilmeket, híradót, sportot meg néha sorozatokat nézünk, de alapvetően időben kifejezve nem sokat. Van, hogy csak háttérzajnak megy.
    Meg mobilon is van tv app, az nem tudom számít-e...
    Utoljára szerkesztette: Musachy, 2019.09.05. 20:13:22
  • chhaya #127087
    Nincs tévénk. Szüleimnél van, azt se nézem.
  • molnibalage83
    1 db van a mostani bérelt lakásban. Előzőben nem volt, az kettővel ezelőttiben igen.
    Semmit nem néztem TV-n az elmúlt 5+ évben a darts és snookeren kívül. Foci EB-t és VB-t is számítógépen.
    Mostanában sorozatokat USB-ről, de kb. ennyi.
  • Fbn Lx
    tv? a 21. században?
  • Renegade
    1, megörökölt katódsugárcsöves
    semmilyen szolgáltató, antenna sincsen rajta, szó szerint porfogó
    folyamatosan fogja a port :)
  • molnibalage83
    Új szavazás.
  • molnibalage83
    Kérem akkor az opciókat, mert az én unalmas életemből kevés dolog jut eszembe a YT-n, a Netflix, HBO GO és Pateron támogatáson kívül. Ami nem is rezsi jellegű már.
  • Dzsini
    https://24.hu/tech/2019/08/30/digitalis-rezsi-streaming-netflix-felho-szolgaltatas-internet/
    ez alapján lehetne egy "mi mindenre fizetsz elő" kérdést összeállítani - akár csak előfizetéstípusokkal (szoftver, zene/hang, tv/mozi, játék, vpn, backup, tárhely, stb.), akár konkrét megnevezésekkel, bár abból rengeteg van, sok munka lenne összeállítani

és mivel azt sokan szeretik, lehet zsebben is turkálni a havi teljes összegre :) (az éves előfizetéseket is el lehet osztani)
  • chhaya #127080
    Alapvetően elégedett vagyok a magasságommal, néha okoz csak hátrányt, amikor valami túl magasan van és nem érem el.
  • Fbn Lx
    igen, a legjobb mászók meg többnyire a kettő között vannak valahol, 180 centi mellé olyan 70-75 kilóval, jelenleg ez tűnik az ideálisnak. Én sem vagyok vékony gyerek, 82 kilót mozgatok minden fogásnál, szóval érzem a problémát. Zsírból olyan 5 kilót le kéne dobni, de összességében jobban érzem most magam, mint amikor vékony voltam.
    Azzal is egyetértek, hogy magasról lenézve jobban le lehet uralni a teret. Szopás, de a dominanciajáték különböző formái a legtöbb férfiak közötti interakcióban megjelennek, és szemtől-szembe talán a tested mérete a legszembetűnőbb egyből.
  • kamionosjoe
    Mikor beverem a fejem valahová, akkor mindig elégedetlen vagyok a magasságommal.
  • Renegade
    hopp, hülyeségeket beszélek, nagyujj és gyűrűsujj, nem fogunk mutatóujjal :)
  • Renegade
    mászásnál mondjuk pont az a jó, ha könnyű vagy, hiába vagyok én magas, megbüntet a tömegem, egy elcseszett mozdulatnál, nekem 86 kilót kellett tartanom. Kb egy év után már egész jól ment az első ujjperccel kapaszkodás, meg az egy-két ugrás az erre kialakított fabordákon, (persze, hogy nem jut eszembe most a neve), aztán a Boulderben volt egy rossz ugrásom, és amikor mutató meg gyűrűs ujjra megérezett a tömegem, volt nagy picsogás :)
  • Renegade
    Akkor lehet irigykedni: 186/89, az elmúlt évben jött fel 3 kiló, addig több mint 20 éven át 84-86.

amúgy röhej, de tényleg igaz: csak azért mert magas vagy, meg oké a tested, már jobb fejnek gondolnak, mint amilyen vagy,
    ráadásul ez nem csak csajozásban igaz, már csak amiatt, hogy lefelé nézel a beszélgető társadra, jobban tudod uralni a szituációt.

itt azért halkan megjegyezném, hogy szerintem ez általánosságban ránk is igaz: legyen alacsony, vékony, cuki, stb
  • HTS s3rg1nh00
    nagyon ritkán,pl.mikor autóban nem én vezetek és hátra kell ülni...a 186 centi akkor sem kényelmes,ha hozzá csak 73 kg vagyok :D
  • Zoli007
    176 cm vagyok, és nem bánnám, ha 190 lennék. Sima kissességi komplexus.
  • cenobite
    188 cm / 95 kg.
    Hasból mehetne le, de amúgy elvagyok.
  • Fbn Lx
    én is 175 körül vagyok, de az átlag magasság kérdésénél azért szerintem fontos a kontextus, azaz, hogy milyen közegben vagy.
    Nekem pl. minden egyes haverom 180 fölött van. Na meg arra is kíváncsi lennék, hogy a vidék-főváros felbontásban hogyan alakul az átlag. Például amikor hazamegyek vidékre, akkor ilyen tisztességes termetűnek érzem magam abban a közegben, de itt bp-n már inkább az alacsonyabb oldalon vagyok, szerintem minimálisan is 178 körül lehet már az átlag a mostani 18-20 éves generációt is beleszámítva.
  • molnibalage83
    174 cm tája vagyok és a csajozáson kívül nem éreztem hátrányt eddig, kivéve röplabda, de hát ezzel együtt kell élni. :)
    Azért egy +4-5 cm-t el tudtam volna viselni, de 180 felett nem annyira kényelmes már az élet ahogy látom. Bár a magasságom mondhatni pont az átlag európainak felel meg.
  • ximix #127069
    Nem tudom, még nem kérdeztem alacsonyabb embert e téren, de szerintem fizikai munkánál, mikor földről kel nehéz dolgokat felemelni és odébb vinni, rakni, érzésre mintha az alacsonyabb emberek jobban bírnák.
    Az erőkarok és hasonlóak, miatt egy magasabb ember dereka hamarább kikészül, de ez csak találgatás részemről.
  • Fbn Lx
    Valamilyen szintű hátránya sok területen érezhető. A legszembetűnőbb talán az, hogy jellemzően a 165 centi alatti lányok is a 180 fölötti srácokat preferálják, így nekünk kicsivel nehezebb. Egy másik az, hogy küzdősportolok, és tapasztalat alapján kb. max ~10 kilós hátrány az, amivel még reális esélyed van dolgozni, közel egyenlő tudásszint mellett. És pl. ha magasabb vagy, akkor könnyebb úgy 100 kilósra nőni, hogy nem zsír a nagyrésze, szóval küzdelemben is segít. Ezért tetszik az a mondás, hogy a súlycsoport valójában rejtett magasságcsoport.
    Meg ilyen vagy olyan formában szinte az összes sportban előnyt jelent, talán a forma 1-et leszámítva.
    Falat is mászok az utóbbi időben, ott is sima, hogy a 185 centisek elérnek olyan fogásokat, amikhez trükköznöm kell.
  • molnibalage83
    Új szavazás.
  • molnibalage83
    Egészen az utóbbi hónapokig nálam is az volt, hogy este 10 után is azt mondtam, hogy fiatal még az idő és kezdtem bele akár hosszú filmbe vagy cikkírás játék bármibe. Most már azért nem ez van. Tudom változtatni a dolgokat azért.
  • ximix #127065
    Ha már így benne vagyunk, nálam előfordul évente egy "polusváltás", ez olyasmi, hogy minden nap egyre tovább vagyok fent, míg aztán egyszer már nem kell lefeküdni, szerencsére ez kb. 1 hét alatt lezajlik, utána helyreállok megint.
    Amíg volt egy tabletem addig elég jól tudtam a korai lefekvést szabályozni, 22óra környékén már ágyban voltam, megnéztem egy vagy két sorozatrészt és már nyomtam is a szunyát, mint gyerekeknek az esti mese.
  • Renegade
    hát ez érdekes, barokkos túlzás lenne azt hinni, hogy én is hordozom ezt a gént, de az is tény, hogy nálam délután hat körül indul a második éber ciklus, és képtelen vagyok aludni 11-ig mert egyszerűen pörög az agyam és hát ja, azért megyek aludni éjfélkor mert akkor már illik, kelni meg muszáj, nem azért mert aludni akarok.
  • Fbn Lx
    ja, pont tavaly volt egy ilyen kisebb megvilágosodásom, amikor erre rátaláltam. A legjobban ez a mondat talált be: "People with DSPD probably have a circadian period significantly longer than 24 hours."
    Mert mindig így voltam vele, hogy olyan érzés, mintha egy olyan bolygóról jönnék ami 26-27 óra alatt fordul körbe. Egy lassabb Földnek örülnék, ez a 24 semmire nem elég.
  • Calver
    üdv a klubban.
  • Fbn Lx
    nekem pl abszolút más a bioritmusom mint a többségnek, de nem nevezném alvásproblémának, max alkalmazkodási problémának. ami neked este 8-9-nek érződik, az nekem kb 10-11 körül jön el, azaz még mindig kurva korán van. Ha én 8-kor lefeküdnék, az olyan lenne, mintha lefeküdnél délután 6-kor.
    Mióta az eszembet tudom így volt, próbáltam átállítani nyilván sokszor, de egyszerűen az a természetes álmosság, hogy na ha most lefekszem akkor elnyom az álom 10 percen belül, 2 után jön el. Bármennyire fizikálisan és mentálisan kimerült is vagyok, nekem este 10-kor pörög a legjobban az agyam.
    Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2019.08.23. 22:35:30
  • ToxiMaxi
    Nem gondoltam, hogy ennyi ember küzd alvásproblémákkal. Ha 8-9 körül elnyom az álom, akkor az nálam azt jelenti, hogy annyira fáradt vagyok, de olyan még nem volt, hogy hajnal 1 kor felkeljek, azért mert korán aludtam el. Ha este valamin nagyon felhúzom magam, csak akkor szokott gond lenni az elalvással, én inkább a gyerek miatt nem alszom meg a 8 órát.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.08.23. 08:46:18
  • Fbn Lx
    ha netán 8-9 környékén lefeküdtem mert annyira álmos voltam akkor én is mindig csak hajnali 1-ig aludtam kb, szóval nem szoktam bedölni ennek a hamis álmosságnak. megvárom a real deal-t 3 körül és végigalszom a 7 órámat.
  • kamionosjoe
    Most munkanélküliként nem vagyok időhöz kötve, úgyhogy ráérek kialudni magam. 10 és éjfél között fekszem és 7-9 között kelek reggel.
  • Renegade
    szintén bagoly, éjfél körül, hat-hét körül meg kelés, első óra zombi mód.

• Freeda Krueger
    Változó a 4 műszak miatt :(
    Délelőttösben 4-kor kelek,délutánosban 9-és 10 között, éjszakásban 15-16 között.
    Lefekvés meg teljesen változó,mert van hogy még 2-3 óra amíg el is alszom....
  • cenobite
    Általában 9 körül bealszom, és 6-kor pittyeg az ébresztő.
    Az elmúlt időkben azonban sajnos nagyon random ez a dolog. Van hogy már 8-kor elnyom az álom, aztán felkelek hajnal 1-kor, nem tudok visszaaludni, néha elpilledek ilyen 10-20 percekre és ez megy reggel-ig. Nagyon szar. Nem tudom magam kipihenni...
  • molnibalage83
    Évekig hajnali 1 felé vagy után feküdtem kicsivel és 8 felé keltem. Most úgy éjfél felé vagy úgy fél egy felé fekszem és fél nyolckor kelek.
  • ToxiMaxi
    10-11 körül fekszek és 6:20-kor kelek, vagy amikor a gyerek felkelt.