Tetszett volna egy "esetleg működhetne ha..." illetve vagy egy "támogatnám, ha..." opció belevétele is.
Így túl fekete-fehér: igen, vagy nem. Pont mint egy politikai választás: igen, vagy nem.
A legkönnyebb azt mondani valamiről, hogy ez és ez f@szság. Én szívesebben olvasnék véleményeket arról, hogy ez így nem jó, de így és így már esetleg működhetne. Ennyi infóból korrekt módon nem tudok dönteni, pláne így, ha eleve már maga a kérdés is negatív irányba mutat.
Szerintem ez a szavazás úgy lett volna korrekt, ha maga a feltett kérdés is semleges marad. A "rabszolga törvény" eleve egy alpári elnevezés, plusz országos szinten legalább 5 nagyobb gyárat meg tudnék nevezni, akiknél az éves keretidőt eddig is használták. Több ezres munkavállaló team beleegyezésével, hiszen ha valamibe nem egyezek bele, akkor azt nyilvánvalóan nem írom alá szerződésben sem. 5 évet húztam le egy olyan cégnél, ahol éves keretidő volt. Átlagosan be is volt tartva az 1 év a kifizetésekre. Magyarul túlóráztál heti több alkalommal is, de kifizetni csak jóval később fizették ki. Ennek ellenére sokan túlóráztak, plusz nem is volt kötelező ott dolgozni, mégsem mondtak fel. 4 másik cég is van a közelben, voltak akik átmentek. Mások meg maradtak. Tehát lehetett így is úgy is dönteni. Ezért is nem értem ezt a felháborodást. Az a cég, aki eddig is kifizette a túlórákat, vélhetően eztán is kifogja. Akik meg eddig is éltek a haladékjoggal, eztán is élni fognak. Mi változik? A 3 év?
Kérdem én: annyira nincs munkahely, hogy feltétlen ott kell dolgozni ahol 3 év a keretidő?
Tessék itt egy megoldás: nem kell odamenni dolgozni. Talán akkor észbekapnak majd, hogy ne éljenek a 3 éves túlóra keretidő kifizetésekkel.
De amíg lesznek akik vállalják így is a melót, addig a rendszer is működni fog. Pont.