• Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én 450-ről hallottam januártól, de legyen csak 400.
    Gyakorlatilag minden szerződés arról szól, hogy aláírod vagy sem. De nem csak vidéken..

Példa: " Ezen szerződés aláírásával a munkavállaló elismeri, hogy minden hónap minden szombatján 8 óra hosszat egy előre meghatározott időintervallumban a munkáltató részére ellenjuttatás nélkül teljesít, a munkáltató iránymutatása alapján..."

Aláírod? Vagy nézel egy másik állás után? Tiéd a döntés.

Szerintem ennyi infó alapján bolond lenne bárki is aláírni munkavállalóként.
    Ám ha ugyanezen szerződés így folytatódna: " Munkáltató aláírásával vállalja, hogy a munkavállaló legkisebb garantált havi nettó bérminimuma 400 000 Ft /hó a 2019-es esztendőben december utolsó munkanapjáig..."

Vélhetően ennek fényében magasról tojnának legtöbben akár az évi 450 órás túlórára is.
    Ugyanakkor mivel már az évi 416 túlóra is gyakorlatilag 6+1 műszakot takar, lennének azért szép számmal, akik így sem írnák alá.

Egyszer kipróbáltam magam, hol a határ. Saját döntésem alapján egy választott év mind a 365 napján bementem volna dolgozni napi 8 órát.
    Jogilag hivatalosan nem lehet ilyet tenni. Az éves szabi egy dolog mert az megváltható, de a Munka Törvénykönyve elrendeli a havi minimum 1 vasárnap szabadnapot, amit mindenképp ki kell adni/venni, különben megbüntetik a munkáltatót. Ez alól az sem kivétel, ha a munkavállaló önként vállal minden egyes napot munkanapnak.