• Zephyr Retiring
    Egyszer fél évet nem EU-s országban és nem tervezem megismételni a közeljövőben.
    Bővebben spoiler alatt.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Bár aláírtam titoktartási szerződést is anno, bizonyos dolgokról már beszélhetek...
    A Caterpillarnak terveztünk és hoztunk létre egy munkagép főmotor alkatrészt Kanadában. Konkrétan egy prototípust terveztünk meg, hoztunk létre és finomítottuk 6 hónapon keresztül egy nemzetközi csapattal, ahol dinamikusan dolgozott együtt japán, francia, olasz, vietnámi, hindu, amerikai, cseh és persze magyar szaki is szerény személyemben. A cégem állta a repjegyet (retúr) a szállást, a céges autót és a kaja nagyobb részét. A benyó heti 5 dodó/kopt volt, és már akkor is feleannyiba került ott kint, mint idehaza. Szép időszak volt, simán megkerestem havi fél millát tisztán, leadózva 2 hetes csekkes kifizetésekkel. Bár nem a pénz érdekelt, hanem a szakmai előrelépés. Az pedig már tényleg a sors keze, hogy rá fél évre, hivatást váltottam egy számomra teljesen idegen szakmai területen dupla annyi fizuért, mint amit a régi szakmámban kaptam. Így hát váltottam és tanultam újabb 1 évet (de azt már itthon 30 éve szakmában tevékenykedő kollégáktól).
    Külföldre én már csak nyaralni megyek. De van barátom aki dolgozik Berlinben, egy másik Londontól 50 km-re, egy harmadik meg Cipruson él és épített ki karriert már több, mint 15 éve. Egy hölgy ismerősöm pedig Dániában lett sikeres üzletasszony. Azért őket még szeretném meglátogatni párszor, mielőtt bedobom a törölközőt végleg... :)