Lehet, de nem lesz. Máshova ezt írtam:
----
A legtöbb esetben eléggé biztos vagyok benne, hogy elsősorban gazdasági együttműködési szempontok szerint fognak dönteni az államok - ami kivételre látok esélyt (és ezt odaát írtam is), az Spanyolország, mert ők a mostani időzónával rettentő távol esnek a "normál" ügymenettől, ők voltak az egyik fő szekértolói az egész változtatásnak néhány északi ország mellett.
Franciaország hiába van "rossz" helyen, a benelux államok és Németország miatt maradni fog, ezzel együtt az EU gazdasági túlsúlya valószínűleg együtt marad továbbra is - az a kérdés részünkről (gazdasági szempontot tekintve), hogy maradunk-e mi is velük, vagy "nyitunk keletre".
Sanszos, hogy az országos döntéseknél kevés helyen fogják jövő tavaszig megszondázni a lakosságot, akár népszavazással, akár más módon. A beküldött véleményeket biztos megkapják, az valami, de azon túl... meglátjuk.
---
Itt sok állam részéről politikai "állásfoglalás" lesz az, hogy a zóna keleti határán üldögélő államok - Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Szerbia, Albánia hogy döntenek (az utóbbiak nem tagok, de szerintem szinte biztos, hogy az EU-val együtt szintén eltörlik az átállítást). Attól nem "félek", hogy népszavazással döntene bármelyik állam erről. Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.09.13. 12:04:51