Nincs referenciám, min alapszik a tied? A cseheknél is a n+1 posztolt statisztika azt mutatja, hogy sokkal többen beszélnek idegen nyelvet. Ühüm.
Ehhez képest Ostravában a repnapon 2012,14 és 16-ban gyakorlatilag nem találtam olyat, aki tudott volna angolul. Nem 50+-os vendéglátóst. Senkit. A 20-30 közötti rendező fiatalok között sem.
Idén Krumlow környékén voltam. Kettő embert találtam, aki törte az angolt vagy a németet. Egy vendéglátós kb. 16 éves forma lánye és egy 25 körüli pultos csaj.
Ehhez képest Bp-n olyan még nem láttam, hogy ne tudott volna a belvárosban vagy régen kecsói repnapon valakivel szót érteni valaki, ha nagyon kellett vagy rendelni bármit.
Szóval a román és szerb statisztika is lehet, hogy ilyen és a szerbek nagy részénél a másik nyelv az kb. valamelyik ex. jugó hivatalos nyelv vagy az orosz, ami kb. 80-90%-ban orosz. Egy volt munkatársam felsőfokú műszaki orosszal kb. menetből olvasott szerb szöveget, pedig életében nem tanult egy percet sem szerbül.
Ez statisztikában lehet, hogy idegen nyelv, de valójában nem. Pont annyira használható, hogy a portugál tud kicsit spanyolul és fordítva... Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.07.29. 18:14:27