127612
-
#126690 Nem, nem érdekel.
Egyébként meg gyakran használok tojást főzéskor és néha (?), mintha nem lenne rajta szám... -
kamionosjoe #126689 nem tudom, szerintem egy éve nem volt már a kezemben tojás -
Fbn Lx #126688 azt tudtam, hogy a tartásra vonatkozik, de azt nem, hogy melyik szám melyik.
az elborzadást nem nagyon értem -
#126687 Új szavazás.
Jövő héten lehet az article 13. -
Renegade #126686 érdekes, jöhet, de mélységében
erről jut eszembe:
tudod-e, hogy mit takar az első szám a tojásokra nyomott számsorból?
igen
nem
igen, utánanéztem, elborzadtam
igen, utánanéztem, nem érdekel
nem, nem érdekel
-
#126685 Állatkísérletekkel kapcsolatos kérdés? -
Fbn Lx #126684 Nem túl jó, a felnőtt férfiaknak a 42. percentilisébe teszem magam. A teljes populációt nézve, ha irénkét is beleszámoljuk, akkor meg a 63.-ba -
#126683 Köszi. -
#126682 ez a felterjesztés szövege - minden EU-s nyelven, itt pedig csak a változások kiemelve angolul
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.03.28. 13:32:19 -
#126681 rgr -
#126680 nem előítélétes komment, hanem egy válaszlehetőség :) -
#126679 64. oldaltól. Ez a teljes szöveg? Magyarul még nem találtam meg. -
#126678 Új szavazás. -
#126677 Nem szép az ilyen előítéletes komment... -
#126676 A vélemény és az ítélet nagyon nem ugyanaz.
Véleményed lehet valamennyire megalapozott, akár megalapozatlan is (amire majd rámutatnak mások, ha foglalkoznak vele) - de (el)ítélni valamit fogalmatlanul... -
#126675 elkezdtem ezt továbbgondolni, és rá kellett ébrednem, hogy ha ezen indulva próbálnánk kritériumrendszert felállítani a véleményformálásról, kb le is kapcsolhatnánk az internetet. -
#126674 - "Elolvastam egy 2 bekezdéses cikket róla egy véletlenszerű weboldalon ez alapján természetesen jól megalapozott ítéletem van" -
#126673 Article 13 kapcsán szavazási ötletek? -
#126672 Ma késő este vagy holnap igyekszem kitenni a szavazást. Nagyon el vagyok havazva. -
#126671 Jöhet. Nekem aktuális is, épp ma lett meg a forgalmi vizsgám. :) -
#126670 Nem vagyok egy nagy leveses, de a krémleveseket szeretem. Zöldségfélékből jöhet a zeller, sütőtök, gomba (jó, tudom, a gomba nem zöldség, de mindegy...), brokkoli, gyümölcsből meg szinte bármi, de főleg eper, barack, meggy, málna. Utóbbiak jó hidegen persze. :) -
ToxiMaxi #126669 "Ha jól tudom, akkor végig aszfaltozva kell lennie, hogy "rendes" út legyen."
Nade, te ezt fák között suhanva, hogy fogod tudni eldönteni? Ez a legnagyobb problémám, hogy mondjuk 60-as tempóval egy nem belátható útról én, hogy a manóba tudjam, hogy micsoda?
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.03.26. 13:00:52 -
Renegade #126668 Ha jól tudom, akkor végig aszfaltozva kell lennie, hogy "rendes" út legyen. A magán/közszolgalmi utakra meg amúgy sem vonatkoznak a szabályok (értsd: ha van neked ilyened, akkor azon csapathatod végtelen sebességgel picsa részegen, amíg ezzel nem veszélyeztetsz másokat).
amúgy ez a két méteren leaszfaltozott dolog nem akkora genyóság, ha te jössz a "rendes" úton, a szopó akkor van, amikor azt hiszed, hogy nem alárendelt úton vagy, mert hát a kereszteződés környékén van beton. :)
ami szerintem nagyon para: nem főút, de védett út ( busz miatt pl), de egy jó képességű ellopta a macisajtot egy jobb oldali utcában. GG
a másik meg a szokásjog/megszokás: nálunk falun a madaras tescoban piszok nagy betűs táblákkal van kiírva, hogy tartsa be mindenki a KRESZ-t ÉS a jobbkezet, igen ám, csak sok áruháznál, a parkoló rész az macisajtos, nos nálunk nem, szóval gyakorlatilag (elméletileg nem annyira) elsőbbsége van annak, aki jobbról kanyarodna ki a parkolóból...egy kezemen meg tudnám számolni azokat, akik ezt képesek voltak értelmezni (nekem talán 1, azaz egy ember adta meg a jobbkezet), nem is értem, hogy miért nincsen tele a parkoló biztosításhiénákkal. o0 -
#126667 Nekem is 30. -
ToxiMaxi #126666 Rosszul írtam nem autóút volt és ami igazából megzavart az volt, hogy a trafit miért helyeznék olyan helyre, ahol már a 60-as tábla nem érvényes? Vagy csak én gondolom túl.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.03.25. 14:27:28 -
ToxiMaxi #126665 Basszus 30 rémlett nekem is.
Múltkor asszonnyal mentünk Tokajba 60-as tábla kint volt az autóúton, aztán trafi a bokrok alatt elrejtve. Gyorsabban mentem talán egy tízessel, nade ez eddig tiszta sor, viszont volt egy pár kereszteződés, ami elvileg feloldja a sebességhatárt, amin asszonnyal beszélgettünk, hogy ilyenkor tudnom kell-e, hogy az egy tanya bevezető magánútja vagy egy szervizút vagy csak egy 2m-en leaszfaltozott földút. Nem volt világos, hogy feloldotta-e. Tény, hogy nekem át kell ismételnem.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.03.25. 14:04:46 -
Renegade #126664 innentől, meg pláne érdekes lenne egy olyan kérdés, hogy szoktál-e gyorsan hajtani?
pláne, hogy tök mindegy, hogy autós, vagy biciklis vagy: a 20, az húsz. :) -
Renegade #126663 ugye? :)
még egy vakondnak is elsőbbsége van :D (ez amúgy nem baj, ofc).
...és hát a 20-as 30-as...: talán két esetben adott meg húszast a Vazze...a piszok sokból, mert az a munkám, hogy nézegessem, hogy egy szolgáltató tornya mennyire muzsikál jól...szóval kis túlzással, ismerem az összes ilyen táblával védett környéket...amúgy egy ismerősöm van, aki eltalálta a sebességhatárt (nekem nem sikerült). -
#126662 Szerintem a bringásnak. Az jobb kéz szabály tudtommal nem tesz különbséget aközött, hogy kinek szabad jobbról jönnie. Ha jön, akkor elsőbbséget kell adni. Autó tudod, hogy nem jön mert tábla mutatja, de azt is, hogy bringás igen. Ezért van kitáblázva a keresztező kerékpáros forgalom mozgása ilyen esetekben, hogy a többek tudják, hogy honnan jöhet.
Pl itt is.
Vagy itt magára a sávra figyelmeztetés.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.25. 12:28:53 -
#126661 "(rossz megengedett sebességet ad meg)"
Mármint ennél a táblánál vagy úgy általában ?
Anélkül hogy utána néznék, valami ilyenek derengenek
-Lakot területen belül a lakóövezet határát jelöli.
-Csak a cél forgalom megengedett, áthajtás tilos.
-Teherautó csak engedéllyel hajthat be, talán a költöztetés a kivétel.
-A sebesség korlátozás nem tiszta, hogy alapból 30km/h vagy csak ha kiegészítő tábla van.
Na és lássuk pontosan gugli time :)
Hát őőő pár dolog kimaradt
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Közlekedés lakó-pihenő övezetben *
39/A. § * (1) * Lakó-pihenő övezetbe - a „Lakó-pihenő övezet” jelzőtáblától a „Lakó-pihenő övezet vége” jelzőtábláig terjedő területre - csak a következő járművek hajthatnak be:
a) kerékpár,
b) * az ott lakókat vagy az oda látogatókat szállító személygépkocsi, a személygépkocsi kivételével a legfeljebb 3500 kg megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi, a betegszállító gépjármű, motorkerékpár, a motoros tricikli és ezekhez kapcsolt pótkocsi, segédmotoros kerékpár, állati erővel vont jármű és kézikocsi, a kommunális szemét szállítására szolgáló jármű, továbbá az oda áruszállítást végző legfeljebb 3500 kg megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsi,
c) * az ott lakók és oda költözők költöztetését végző tehergépkocsi,
d) az oda látogatókat szállító autóbusz,
e) * az oda építő- és tüzelőanyagot szállító tehergépkocsi és hozzákapcsolt pótkocsi,
f) az út- és közmű építésére vagy fenntartására, köztisztasági, rendvédelmi, betegszállítási, közegészségügyi feladat, illetőleg postai gyűjtő- és kézbesítő szolgálat ellátására szolgáló jármű, ha ez feladata ellátása érdekében elkerülhetetlen,
g) * a mozgáskorlátozott személy által vezetett vagy az őt szállító jármű és annak vezetője.
(2) A lakó-pihenő övezetben járművel legfeljebb 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni.
(3) A lakó-pihenő övezetben a vezetőnek fokozottan ügyelnie kell a gyalogosok (különösen a gyermekek) és a kerékpárosok biztonságára. Ha az úton járda nincs,
a) a gyalogosok az utat teljes szélességében használhatják, a járművek forgalmát azonban szükségtelenül nem akadályozhatják,
b) járművel várakozni csak az erre kijelölt területen szabad.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.03.25. 12:21:28 -
Renegade #126660 ja, meg ja, valaki mondja már el nekem mi a szabály: jobbról egyirányú utca, autó nem jöhet, de biciklis igen, kinek van elsőbbsége? -
Renegade #126659 óóóh ez jó, pláne, hogy az emberek 90+ százalékának fingja sincsen arról, hogy mit jelent ez a tábla (félreértések elkerülése végett én sem tudtam felsorolni):
vicces sztori: az esetek nagy többségében a Vazze sem tudja (rossz megengedett sebességet ad meg).
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2019.03.25. 11:41:36 -
#126658 Akár. -
#126657 Meggy, ribizli, áfonya, eper, stb. édes gyümölcs. Ezeket szeretem. Néhány további "felőlem" kategória, de magamnak soha nem készíteném vagy választanám, de ha elém teszik vagy nincs más... -
ToxiMaxi #126656 KRESZ-szel kapcsolatos kérdés is lehetne.
Mennyire jó a KRESZ tudásod?
Könyvet írhatnék róla
Egész jó
Közepes
Át kellene néznem újra
A KRESZ vajon mi?
Vagy valami ilyesmi.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.03.22. 12:14:05 -
Fbn Lx #126655 ha van benne tej egyik sem, ha nincs benne mindegyik -
#126654 Bármilyen, végtelen mennyiségben. -
Freeda Krueger #126653 Gomba,burgonya,hagyma,vegyes gyümölcs -
#126652 Gomba, burgonya, brokkoli, bab, sárgaborsó + 1, ami nincs a listán: a tojásleves amit imádok. -
#126651 Új szavazás.
Ennyi opcióval rendelkező még soha nem volt...
Az archívumban a 100 feletti sorszámúak új lapra kerültek.