Renegade#125747
szerintem már nem tudod különválasztani, vagy nem akarják, ezt nem tudom.
adtak a lakosságnak egy zöld csomagot: ügyelj a környezetedre, használj megújuló energiát, lásd mi is építünk hatalmas farmokat, építs te is kicsiket. Az sem kizárt, hogy ez szorosan összefügg a klíma harccal.
továbbra is: egyikünk sem lát bele abba, hogy miért nem az atomerőműveket reklámozták meg a népnek, lehet, hogy a legtöbb ember irreálisan fél az atomenergiától (mondjuk 50 évnyi hidegháború mellett nem csodálkozom, meg Fukusima is rosszkor jött) és a politikusok nem mertek beleállni a kampányba.
Ja, meg ja: nem tudom milyen egy turbózöld, de gondolom a kormányok nem olyanok, lesznek még atomerőművek, már csak muszájból is.
Szerintem most ott tartunk, hogy Hans elégedetten nézegeti a paneleit a háztetőn és ezért cserébe tudomásul fogja venni, hogy az ország energiaigényének 80%-át erőművek termelik meg.
Olvasom én is ám a kimutatásokat pl Portfólió. Ettől még tény marad: az emberek ma, valamiért imádják a zöld dolgokat, de annyira, hogy ezen választást lehet bukni vagy nyerni.
Zsákutca lesz? Simán benne van. Egy elég valószínű forgatókönyv szerintem az, hogy kicsibe megmaradnak, lesz még pár nagy naperőmű mutatóba, elhalasszák a az atomerőmű bezárásokat és csendben leszerelik a szélerőművek egy részét a madarak miatt.
Viszont az is tény, hogy ha ma rámszakadna az OTP, akkor bizony én is passzívházat építtetnék magamnak, szép nagy panelekkel a tetőn.