127612
-
#126370 Vagy szavaz mindkét helyen, ha van regje... máris torzul a kép. -
#126369 Még ötletelni sem kezdtem.
Nincs karácsonyi hangulatom a novemberi 20 fokban. -
#126368 Gondolom IP alapján dolgozik, tehát simán beteszed ugyanazt az "Aktuális szavazás." linket amit ide is.
Ha az illető még nem szavazott az SG-n, akkor ott még tud.
De van itt pár kompjúterszaki, majd kijavítják az elméletem ha hibás.. -
#126367 A terv az, hogy teljesen párhuzamosan fut. Ami itt kérdés, az ott is kérdés azonos napon. A technikai oldala még a kérdéses, hogy hogyan lehet megcsinálni. -
#126366 Helyes. Én drukkolok. Csak aztán el ne feledkezz a régi SG-s szavazókörről se.. -
#126365 Jövő évtől kezdve a HTKA.hu-n is szerintem futtatni fogom, hogy nőjön a szavazóbázis. -
#126364 Hagy rugózzon csak. Legalább lesz mit olvasni. Sokan úgyis csak ritkán írnak valami érdekeset ide ...
Vagy írnak, de minek, vagy olyat amit jó ha ketten tudnak értelmezni..
Azt mondjuk kicsit furcsállom, hogy szavazni szavaznak, de csak töredékük mellékel mellé kommentet is...holott, ez egy fórum lenne... -
#126363 Nem nehéz a feladat. Senkinek nem okoz problémát megérteni, hogy mi van odaírva. De ha már van elválasztóvonal, miért NE jelölje be bárki? Nem javít vagy ront a többi megjelölt válaszon. A feldolgozás során pedig figyelmen kívül hagyod, és nem rugózol rajta hozzászólásban / órákig.
-
#126362 És ebben meg mi a komplex? Megjelöltem az első opciót oszt hali.
Ugyanis a franc se gondolt még a karácsonyra. Vagy legalábbis én még tutira nem.. -
#126361 Mármint olyat, ahol több opció van. Eddig minden ilyen elválasztó vonalas esetben döbbenetesen sokan szavaztak a vonalra. Ennyire nehéz a feladat...? Úgy nincs értelme komplex kérdéseknek, ha a válaszok értékelhetetlenek...
Tehát nem arról van szó, hogy akkor nem lesz több kérdés, de a komplexitásuk így behatárolt lesz.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.12. 14:05:27 -
#126360 Me mé má? -
#126359 Új szavazás. -
#126358 Ez tök jó, de én most ideges lettem. A tököm fog kérdéseket kidolgozni ezután, ha ez a vége. Mert így értelmetlen az egész. -
#126357 Inkább felkérés keringőre, főleg ha oda is írod, hogy "ERRE NE SZAVAZZ" :) -
#126356 Számomra egészen elképesztő, hogy 28% szavazott az elválasztó vonalra. Most ennyire nehéz a feladat...? -
Fbn Lx #126355 én speciel imádom az esőt és a komor időt, szóval nekem optimális lenne, de valahogy nem vonz be nyugat-európa. -
#126354 Nem kevesen... -
#126353 Témához még annyit: két kollégám a héten felmondott. (Egy srác és egy csajszi.)
Irány London. Megint. Mert korábban 5 évet már lehúztak ott.
Fiatalok, menjenek. Megértem én, hogy kell a suska lakásra, miegymásra..
Úgy látszik, vannak még akik magasról tojnak az ottani időjárásra. -
kamionosjoe #126352 Dolgoztam már eleget külföldön, habár a közeljövőben csak Magyarországon tervezek dolgozni, a távoli jövőben valószínüleg fogok még.
-
#126351 Angliában eddig 1 hetet voltam, de az időjárástól agyfaszt kaptam. 1 nap eltéréssel váltakozott az idő a napsütéses kellemes és borús esős között. Sőt, néha naponta kétszer. -
#126350 lehúztam egy pár hónapot angliában, elég is volt egy életre, ólomszürke ég, ronda nők, fogatlan angolok, náluk a 17°C meleg nyári idő. ha menni akarnék bárhova, az a Kanári szigeteki ZEC lenne, de jelenleg vállalkozásom magyarországhoz messze túl szorosan kapcsolódik, szóval ez majd max a jövő zenéje lesz. -
#126349 Nem dolgoztam és nem tervezem. Egyszer rezgett a léc, hogy kipróbálom. -
#126348 Itthon vagyok főállásban - rugalmas munkaidő, viszonylag sok szabadidővel - , külföldre pedig otthonról. -
#126347 100% home office-ban vagyok jelenleg is szlovák munkáltatóval. hiába vagyok észak-nyugaton az országon belül, itt helyben kiröhögik a bérigényemet, én meg azt amit ők tudnak nyújtani. bár ha a budapesti cégek is kezdenék belátni, hogy nem katasztrófa, ha nem akar az egész ország a fővárosba költözni, akkor nekem az ottani bérek is megfelelnének, ha hetente-kéthetente egyszer elég lenne az irodába bemenni. (szoftverfejlesztés szektorban vagyok érdekelt, akadnak jó bérezések arrafelé.) -
#126346 Egyszer fél évet nem EU-s országban és nem tervezem megismételni a közeljövőben.
Bővebben spoiler alatt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bár aláírtam titoktartási szerződést is anno, bizonyos dolgokról már beszélhetek...
A Caterpillarnak terveztünk és hoztunk létre egy munkagép főmotor alkatrészt Kanadában. Konkrétan egy prototípust terveztünk meg, hoztunk létre és finomítottuk 6 hónapon keresztül egy nemzetközi csapattal, ahol dinamikusan dolgozott együtt japán, francia, olasz, vietnámi, hindu, amerikai, cseh és persze magyar szaki is szerény személyemben. A cégem állta a repjegyet (retúr) a szállást, a céges autót és a kaja nagyobb részét. A benyó heti 5 dodó/kopt volt, és már akkor is feleannyiba került ott kint, mint idehaza. Szép időszak volt, simán megkerestem havi fél millát tisztán, leadózva 2 hetes csekkes kifizetésekkel. Bár nem a pénz érdekelt, hanem a szakmai előrelépés. Az pedig már tényleg a sors keze, hogy rá fél évre, hivatást váltottam egy számomra teljesen idegen szakmai területen dupla annyi fizuért, mint amit a régi szakmámban kaptam. Így hát váltottam és tanultam újabb 1 évet (de azt már itthon 30 éve szakmában tevékenykedő kollégáktól).
Külföldre én már csak nyaralni megyek. De van barátom aki dolgozik Berlinben, egy másik Londontól 50 km-re, egy harmadik meg Cipruson él és épített ki karriert már több, mint 15 éve. Egy hölgy ismerősöm pedig Dániában lett sikeres üzletasszony. Azért őket még szeretném meglátogatni párszor, mielőtt bedobom a törölközőt végleg... :) -
#126345 Igen, most is Mo.-on dolgozom Szlovákiai vagyok. -
#126344 Új szavazás. -
Renegade #126343 mert van az a pénz :)
ne akard tudni, hány vízkáros, totálkáros, két autóból összehegesztett, életveszélyes jármű megy át a vizsgán :) -
#126342 Ja. Volt, hogy futottam kint a természet lágy ölén, egyszercsak egy ilyen endurós barom jött velem szemben, néha egykerekezve. Pont már tök közel hozzám az őrültködései miatt elvesztette az uralmát a paripa felett és kis híján elütött! Én pedig csak szépen futni mentem ki... -
#126341 A téma hangrészéhez hozzászólva, felénk vidéken inkább a népies nevén "herélt" kipufogójú endurók amik bicskát kitudják nyitni a helyiek zsebében.
Bár gyerekként a kismotoron én is elkövettem ilyen kísérletet, de aztán magamtól inkább a gyári verzióra álltam vissza.
A fenti enduros jelenségnek nem tudom mi a magyarázata, mert egy 40-50 lóerős motornál az pár lóerő többlet és hogy a füledbe üvöltő motor talán ad egy kis adrenalint megér-e annyit, hogy konkrétan kilométerekre elhallatszik, hogy jön,megy, mit csinál és mikor máskor jelenének meg, mint amikor a többi ember a hosszú hétvégén elmegy a szabadba feltöltődni, madárcsicsergés, pillangóbámulás...ect -
#126340 Úgy, ahogy az elmúlt években a dízel járművek se lépték át az engedélyezés során a meghatározott határértékeket.
Megvan a tesztkörnyezet, ahol megfelelően működnek, így mehetnek. Hogy a valódi felhasználási környezetnek ehhez sok köze nincs, az már más valaki problémája (nagyobb sebesség, nagyobb terhelés, stb.). -
#126339 Hát, akkor nem igazán értem, hogy a motorok egy része hogyan kap engedélyt, mert ennél 100%, hogy hangosabbak... -
#126338 Nem szabvány van (az teljesen másról szól) :) EU irányelv alapján meghozott rendelet van.
Az NKH nem ad ki forgalmi engedélyt olyan járműre, aminek a menet közbeni zajszintje meghaladja a 74 db-t. Emiatt vannak olyan autók, amiket nem lehet már forgalomba helyezni (régebbi sportautók pl.), és pl. minden átépítéshez (sportkipufogó, stb.) NKH engedély kell. -
#126337 Hangos autónak/motornak helyből venném el a papírjait. Nem hiszem el, hogy ezekre nincs szabvány. -
Renegade #126336 izé, itt a kétütemű 50-esekre gondolunk, vagy a felfúrtakra, esetleg a felfúrt kipufogó tuningosakra?
amit én nem szeretek: az amúgy is hangos vacakok, pl megpimpelt kipufogós chopperek
félreértések elkerülése végett: nem a motorozással, mint élménnyel van bajom, hanem a durrogó és/vagy 100+ decibeles szörnyekkel
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.10.30. 20:31:24 -
Fbn Lx #126335 maximális zajszennyezésre vonatkozó határértéknek lenne értelme, de nem csak ezeknél.
amikor olyat látok, hogy a debil prüncögteti a mocikáját a csendes utcában mert ő a faszagyerek, azért felmegy a vérnyomásom -
#126334 fél off
Eastern and Western Europeans Differ on Importance of Religion, Views of Minorities, and Key Social Issues
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!- link
(ilyen szinten nem megy az english, így nem olvastam el, hogy az adatokat hogyan és miféleképpen szerezték, sem azt, hogy mennyire voltak elfogulatlanok) -
#126333 Én nemrégiben passzoltam el az enyémet. Nem volt vele semmi bajom, csak igazából nem használtam már.
Rövidtávra ott a canga (15-20 percre a városban bárhová eljutok vele), hosszabb távra meg ott a verda. Az mégiscsak kényelmesebb..
De ha már ez a téma, viszont szívem szerint én ha tehetném, az összes régi buszt, traktort, teherautót és kamiont kötelezően (szigorúan szakműhelyben!) beszabályoztatnám vagy átállíttatnám a modern környezetvédelmi szabványokra. Egynémely batár, tényleg akkora fekete füstöt képes kiokádni magából, hogy az valami durva. Ahol lehetséges, csak troli, villamos, hév, vonat és esetleg még (vidéken) a lovas fogat is szóba jöhetne. Utóbbi azért inkább csak ott, mert a lócitrom nem biztos, hogy jót tesz az autó/motor/robogó gumik úttapadásának..
Külvárosban meg lehetne mondjuk bringó-hintózni.
Egyébként a robogókkal kapcsolatosan azért a kpm ellenőrzéseket én sűríteném egy kicsit.
Egyrészt: van a robogóknak engedélyezett maximális sebessége, másrészt meg néha túl lassúak ott ahol nem kéne.... -
#126332 A mellékelt példa alapján nem a pöcsköszörűről volna szó, hiszen ennél vannak kisebbek is, méretre meg kerékátmérőre. Az enyém nem füstöl nagyon, csak hidegindítás után látható kicsit. Annyira nem is hangos, mert jó kipufogója van. Nem erőlködik 30-40-nél, mert közel 90 a végsebessége, pedig 50ccm-es. Az meg ezeknél természetes, hogy magasabb fordulaton pörögnek gyorsításkor, mert nem sebességváltó van bennük, hanem variátor.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.10.30. 16:32:25 -
#126331 Mint mondtam a pöcsköszörűkre gondolok. A nagyobb és normális motorral bíró robogó az egészen más.
Amikor egy mellettem elmenő jármű zajszintje 30 km-es tempónál fájdalomérzetet generál 2,5 méter távolságban, akkor véleményem szerint annak közlekedésben helye nincs.