nincs egyértelmű sorrend,szvsz ezt városonként kellene vizsgálni.
pl.27 évig éltem miskolcon,ebből 2x évig jó volt a tömegközlekedés,aztán átalakították így már nem veszteséges,viszont szombat-vasárnap a fő gerincvonalakon is 10 percenként jön villamos,20 percenként busz.7 hónapja felköltöztem budapestre,mintha nem is ugyanaz az ország lenne,vasárnap estefelé lekéstem egy buszt,mondja a megállóban ülő faszi épp most ment el,mondom az oké de már látom jönni a következőt...másrészt miskolcon pl.olyan szinten alárendelték az autós közlekedést a tömegközlekedésnek (villamossín végig félgömbözése a teljes 10 km-es szakaszon),hogy leginkább emiatt a hülyeség miatt vannak dugók...
ezt abból a szempontból kellene vizsgálni,melyik közlekedési fajta mennyi embert szállít és milyen hosszan milyen rendszerességgel és helyileg hol,aszerint lenne jogos a sorrend.pl.én is járhatnék melóba autóval,sok időt spórolnék reggel,du.kb a tömegközlekedéssel egy időt futnék,de az 1500 ft/nap,a bkv bérlet meg kb.400/nap...gyalog nem pálya,bicajozni meg itt,háát több mint életveszély.