Renegade#125457
sajnos mi autósok sem vagyunk mindig képben ez is tény, egy egyszerű figyelmetlenség és kész a baj: én kanyarodok balra, mondjuk 20-al, vadul nézem, hogy nincsen-e puhatestű a zebrán, nincsen, király, guruljunk tovább, az A oszlop (pláne az új autókban) rohadt nagy szeletet kitakar a járda azon részéből, ahol a gyalogosok állnak, tehát oda fogok koncentrálni, rohadt nagy esély van arra, hogy a mögülem érkező biciklist aki úgy dönt, hogy átmegy előttem, mondván úgy is megállok, már csak a gépháztetőn fogom kiszúrni.
A KRESZ szerint én voltam a vétlen fél, mégis az én jogsim lesz bevonva, de még így is én járok jobban, mert nem tört el a lábam.
Ütöttem én már el bicajost, hasonlóan elbaszott szituban:
10-es út, járda nincsen, csak valami sáros földcsík: én kanyarodnék ki jobbra, körbenézek, sehol senki, nagy gáz, (a 10-esen 90 a megengedett, szóval kell tempo, hogy beférj két autó közé). Erre jobbról nem elém került egy bicajos a forgalommal szemben tekerve a földsáv szélén? Azonnal megálltam, ahogy érzékeltem az ütést, de kb így sem maradt semmi a hátsó kerekéből (2 tonnás autóm volt akkoriban).
Képtelen volt megérteni, hogy mit rontott el, ismerős volt,ezért kifizettem neki a hátsókerék árát. Meg nem akartam fesztivált, ha nem értette meg elsőre, hogy miért is volt életveszélyes a kis akciója, nem hiszem, hogy másodikra, mondjuk egy rendőrtől elfogadta volna.