Nem követem ezeket híreket, hogy mikor milyen híresség vagy celeb jön elő egy zaklatós sztorival, de ha követném se tudnám megmondani, mikor alaptalan a vád, így erre a részre érdemben nem tudok nyilatkozni. A lehetséges sérelmen azt értettem, hogy sokan élből elutasítják a #meetoo-t, mert visszaélésre ad lehetőséget. Nem úgy tekintenek rá, mint figyelemfelhívó mozgalom, hanem mint lehetséges támadási felület.
A "nyilvánvalóra való felhívás", ahogy írod, azért szükséges, mert sokan szintén letudják a problémát ennyivel, hogy "Sajnos eddig is tudtuk, hogy ez van" - hát na és? (Nem személyeskedés, csak elég szerencsétlen a szóhasználatod.) Hát az a na és, hogy a zaklatás létét nem kéne nyilvánvalónak venni, hogy ez van, hanem tenni ellene, aktívan. (Áldozathibáztatás nélkül, annak nagy divatja van sajnos.) És nem természetesnek venni, hogy van, aki következmények nélkül bármit megtehet. Szóval igen, most kapott észbe mindenki, mert valaki elkezdte... és valamikor valakinek el kell kezdeni, hogy mások is fel merjenek szólalni. :)
Szvsz a zaklatót sajnálja minden olyan hozzáállás, ami szerint hosszú évek távlatából már ne szólaljon fel semmilyen váddal senki se, pláne akkor kussoljon, ha el is ért valamit a zaklató "segítségével". Mert szegénynek derékba törik a karrierje. Mármint érted, borítsunk fátylat a múltra, mert hát nagy ember az illető és sokat letett az asztalra, különben is, régen volt és akkoriban mindenki ezt csinálta, akkor nemár! Nem egy hasonló véleményt olvastam a neten.
Jogilag elítélni senkit nem fognak, a zaklatás mint bűncselekmény elévül. Nem is ez a cél... Hanem hogy senki ne akarjon a hatalmi helyzetével visszaélni. Se férfi, se nő.