• chhaya #125259
    Azon túl, hogy egyetértek a #meetoo-zás hátrányait illetően (már hogy sokan alap nélkül használják és kihasználják ezt a trendet, szerintem is undorító), valahol azt is elég szomorúnak tartom, hogy a férfiak többsége inkább a lehetséges sérelmeikkel vannak elfoglalva, mint a #meetoo-zás mögött levő konkrét élethelyzetekkel. Az egész mozgalom lényege (tudtommal, nem folytam bele) az lenne, hogy felhívják a világ figyelmét, mennyi embert (nem csak nőt!) ér zaklatás, kisebb vagy nagyobb mértékben, napi szinten is akár. Ehhez képest sokan még mindig elhatárolódnak ettől, mintha nem is létezne, vagy minimum túlságosan felfújtnak gondolják... És egyrészt sajnálják a zaklatót (mert ennyi év után minek ezzel foglalkozni már, kussolhatott volna az áldozat tovább [már ha nem hazudik, ugye]), másrészt fúj de igazságtalan, mert ott vannak a lehetséges csalók. És kb. ott tartunk, hogy a tényleges áldozatokra, akiket így vagy úgy zaklattak korábban, továbbra is magasról tesz mindenki. Pedig elvileg a #meetoo-zó figyelemfelhívás elsődleges célja éppen annak megmutatása, hogy a zaklatás sokkal gyakoribb dolog annál, mint hisszük, csak épp nem beszélünk róla. (Sarkítottam, tudom, de körülbelül ezt a tendenciát látom neten, hozzászólásoknál, vagy hallom innen-onnan.)