A google moohaxra is sok találatot kidob...
Az, hogy mit dob kit találatnak a G. az önmagában nem releváns...
A gender pay gap egy része nem gondolod, hogy abból fakad, hogy a nő szimplán kevesebbet kér a béralku során...? Mert van ahol megkérdezik, hogy mennyire gondol a munkavállaló és, ha a munkaadónak tetszik amit hall, akkor nem fogja azt mondani, hogy tud ő többet is adni... A férfiak meg általábab agresszívebbek a béralkuk során, mert megtehetik főleg, ha gyermektelenek...
A munkáltató sokkal több infó birtokában van, mint a munkavállaló..
A statiszikák szerint a nők gyakrabban esnek ki a gyermekvállalás nélkül is munkából emlékiem szerint, ez is lehet, hogy beárraz a piac.
A másik, hogy ha 36 éves nő szül 2-3 gyereket, akkor 4-7 évre is kiesik a munkaerő piacról. A munkatársam kb. 11 évvel idősebb nálam és emiatt csak 3,5 évvel több munkaviszonyta és tapasztalata van. A másik, hogy egy gyerektelen férfi gyakrabban válall be extrém túlórát, stb.
Szóval ez nem azért van, mert sovinizmus van, hanem okai vannak, bár ennek nem feltétlenül kell örüln és valahogy én relevánsan sosem láttam alátámasztva.
Szóval számomra ez a paygap bizony kicsit fel van fújva úgy, hogy valódi bizonyítékot nem láttam.