127612
-
ToxiMaxi #125370
-
Renegade #125369 Akció
Kaland
Szerepjáték
Szimulátor
Stratégia
MMO
Kazuár
ennyike, akik nem szeretik kifejteni a véleményüket, azok bejelölnek egyet és már mennek is tovább, akik meg igen, azt itt kifejtik, esetleg jókat vitáznak azon, hogy na jó de, dungeon crawler-rougelike-postapoc-dieselpunk-actionrpgt akkor most hová ikszeljem? -
Legyen. Egy listát akkor tőled is kérnék. -
Renegade #125367 miért nem határozzuk meg egyszerűen a fő csoportokat: stratégia, kaland, szerepjáték, MMO, szimulátor, lövöldözős, egyéb
Aki akarja az meg kifejti, hogy az adott zsáneren belül melyik alzsáner tetszik neki.
-
ToxiMaxi #125366 Ugyanaz: HoI4-en csak pislognál, míg a Settlers-t meg tök könnyű elkezdeni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a bonyolúltságot nézve a HoI4 a stratégiai játékok csúcsa de a Settlersnél sokkal összetettebb. -
Akkor a szimet lehet, hogy mégsem bontom meg.Azért tettem difit, mert még egy HC autszimmel is elkaristol valamilyen szinten bárki. Egy HC repszimben meg a repülőgépet el sem tudja indítani, de talán felszállni sem tud. Ezért ez igencsak eltérő. Lehet, hogy akkor generális bontás kéne, hogy HC szim és arcade szim. -
ToxiMaxi #125364 1 Action
1.1 Platform games
1.2 Shooter games
1.3 Fighting games and beat 'em ups
1.4 Stealth game
1.5 Survival games
1.6 Rhythm games
2 Action-adventure
2.1 Survival horror
2.2 Metroidvania
3 Adventure
3.1 Text adventures
3.2 Graphic adventures
3.3 Visual novels
3.4 Interactive movie
3.5 Real-time 3D adventures
4 Role-playing
4.1 Action RPG
4.2 MMORPG
4.3 Roguelikes
4.4 Tactical RPG
4.5 Sandbox RPG
4.6 First-person party-based RPG
4.7 Cultural differences
4.8 Choices
4.9 Fantasy
5 Simulation
5.1 Construction and management simulation
5.2 Life simulation
5.3 Vehicle simulation
6 Strategy
6.1 4X game
6.2 Artillery game
6.3 Real-time strategy (RTS)
6.4 Real-time tactics (RTT)
6.5 Multiplayer online battle arena (MOBA)
6.6 Tower defense
6.7 Turn-based strategy (TBS)
6.8 Turn-based tactics (TBT)
6.9 Wargame
6.10 Grand strategy wargame
7 Sports
7.1 Racing
7.2 Sports game
7.3 Competitive
7.4 Sports-based fighting
8.1 MMO
8.2 Casual game
8.3 Party game
8.4 Programming game
8.5 Logic game
8.6 Trivia game
8.7 Board game / Card game
9 Idle gaming
Wikiből kimásolva.... és még ezt is lehetne bővíteni de a kérdéssel nekem nem ez volt a célom...
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.31. 11:03:18 -
ToxiMaxi #125363 "A HOI4 és a Settlers mindkettő RTS, csak más részletességűek."
Ennek analógiájára, akkor a repsim és az autósim is sim csak más részletességűek...
WoT hivatalos besorolása továbbra is Action MMO. -
A HOI4 és a Settlers mindkettő RTS, csak más részletességűek.
A körökre osztott markánsan eltérő az RTS-től, soha nem venném egybe. Én a Wargame szériáig az RTS-t kiröhögtem és nem toltam vele kb. a 2001 óta. (Most már azzal sem.)
Láttam olyat, ami szimnek kezelte a WoT-ot, mert hogy a péncélzat modellezése részletesnek mondható, de attól még arcade... -
ToxiMaxi #125361 Szerintem nem kell Sim-eket különvenni. Mert ennyi erővel HOI4 meg a Settlers se menjen egybe vagy a PUBG meg a ETC se de lehetne sorolni még a stílusokon belüli HC és nem HC játékokat.
Akár az RTS-t és a körökre osztottat is össze lehet vonni stratégiai játék cím alatt.
H&S= Hack and Slash
Casualt már leírtam
WoT,WT,WoWS, WoWP az mind MMO, mégis ki az aki Sim-nek gondolja őket? Action MMO ha már mindenáron specifikusak akarunk lenni.
MMORPG : WOW, GW, STO, EvE, ED, ESO stb..
TPS adventure meg ott van a casualba szerintem.
Mert az adventure-ön belül is van Action, Walking sim, survival is akár mehetne ide meg még ki tudja milyen altípus.
Kérdés az, hogy egy végtelen vagy "ésszerű" lista legyen.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.31. 10:49:35 -
Sima RPG sehol, TPS adventure sehol, körökre osztott stratégia sehol. A szimulátor túl durva, mert autós játékkal sokan játszanak, de a repszim rétegjáték. Az autók játékokat szimulátornak nevezni a HC repszimekkel összevetve meg minimum vicces összehasonlítás. Nem könnyű egy ilyen listát összerakni.
Tehát kb. ezt tenném be:
-RTS strat / taktikai
-Körökre osztott strat/ taktikai
-FPS
-MMO / MMORPG (tök felesleges megbontani a kérdés lényge az online játék szerintem)
-MOBA
-Autó szimulátor / arcade
- Harci szimulátor (repülős, tengós, hk.) egyre megy. Tisztázás képpen a World of Tanks és hasonlók azok nem szimek.
-Sportjátékok
-H&S (Ez mi...,? )
-Casual (Ez mi? Mobil játék, free online böngészős, stb?)
-Semmivel sem játszok
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.01.31. 09:53:52 -
-
És ha nem játszom velük, akkor már nem is érdekelhet, hogy mik azok? :) -
ToxiMaxi #125357 Nem pejoratív értelembe értettem a casualt, tudtommal tényleg létezik ilyen besorolás. -
ToxiMaxi #125356 Moba pl: Dota 2, Leauge of Legends
H&S: Diablo
Casual: az összes puzzle, hidden object, arcade, adventure, card, sőt még némely stratégia játékot is oda lehet sorolni de a mobilos és webes játékok is ide kerülhetnek, ami nem tartozik a többibe -
Milyen típusú játékkal játszol?
- Casual
- Amit a kérdés kiírója nem tart casualnak :) -
ToxiMaxi #125354 Biztosan maradt ki de a nagyobb típusok benne vannak de szedjük össze:
Körökre osztott stratégia kimaradt. Nem is tudom mi a rövidítése, TBS?
Casual alá be lehet sorolni egy halom játékot, amit felesleges külön kiírni. -
Ha nem tudod, bizonyára nem játszol olyannal :)
és ha a többi kimaradt típussal játszol, akkor ígyjártál -
Mi az a MOBA, H&S, Casual? -
ToxiMaxi #125351 Milyen típusú játékokkal játszol?
-RTS
-FPS
-MMO
-MMORPG
-MOBA
-SIM
-Sports
-H&S
-Casual
-Semmivel sem játszok
Másik kérdés:
Ez lehetne többszörös választás
Milyen platformon játszol?
PC
PS
XBOX
WII
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.31. 08:31:25 -
Okas. -
Ha volt újévi fogadalmad, sikerült betartanod? Vagy valami ilyesmi. -
Kérdés a következő szavazáshoz? -
Kérdéseket, vagy válaszokat illetően? 
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.01.30. 11:53:36 -
Freeda Krueger #125346 Nem nézem,nem érdekel. Más sportok sem érdekelnek. -
Fuh... Ennyi hülyeséget rég' olvastam. mint az elmúlt 1-2 nap termése.
-
Ez most nagyon off, de illik ahhoz amit vastagon kiemeltél. Tehetség. (katt)
Témához, illetve az aktuális kérdéshez visszatérve pedig az aktuális válaszom: pont le...rom
-
Én nagyon szeretem az NFL-t
A csapat aminek drukkolok már kiesett ettől függetlenül végigkövettem a rájátszást is. A döntőt is megfogom nézni. Várom már 
Utoljára szerkesztette: Peter1, 2018.01.27. 17:35:32 -
ToxiMaxi #125342 Magas lóról? Pont te mondod ezt? Leírtam már de elmondom még 1x, hogy a különböző pozíciókhoz különböző adottságok kellenek. Ha már a fal áttöréséről beszélsz, akkor RB pozíció a klasszikus példa. Ha róluk beszélünk, akkor 95-110 kg körüli súlyról és kis 150-175 cm magasságról beszélünk, hogy alacsonyan legyen a súlypont de a WR-ek ennél magasabbak és könnyebbek . TE pozícióba 110 kg környékén vannak és 190cm körül. A defensive back kb. a WR szintjén van 80-85 kg és 185 cm környéke. Persze vannak ettől jóval nagyobb számok is de kb. ilyen felépítésről beszélünk. Nem azt az 5 pufifánkot kell mérvadónak venni, akik a fal közepén vannak és olyan 130 kg környékéről indulnak.
Ja, és ugyanúgy a WR-ek is blokkolhatják a cornert vagy akár még Linbackert is. Attól függ milyen játékot hívtak. Játékstratégia szerint meglehetősen összetett a játék. Elég csak megnézni egy playbook-ot.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.27. 16:50:43 -
Tök jó, hogy a világ egyik legnehezebb hangszerét hozod fel példának.
Azt is írtam, hogy sportolni alapszinten könnyebb, mint zenélni, mert a mozgás az ember génjeiben van szó szerint, a zene meg nagyon nem, mert elméleti háttere is van annak. A teniszezés vagy foci minimum szintje, mint a zenélés. Te meg ezt nem érted. -
Akkor egy példa, hátha:
Gyerekkoromban jártam külön zenesuliba és tanultam hegedülni! Viszont oktatás nélkül, kvázi autodidakta módon kétlem, hogy sikerült volna bármi élvezhetőt összehozni. Akár saját magam számára, akár mások számára. (állítólag jó voltam benne)
Felnőttként kitaláltam, hogy szeretnék teniszezni. (2 éve) Vettem egy ütőt, meg labdákat, kerítettem egy teniszpartnert, kibéreltünk egy pályát és azóta teniszezek, úgy, hogy 1 percnyi leckét nem vettem, tv-ben sem néztem... stb. Egész biztos, hogy nem vagyok egy túl jó játékos mégis szórakoztat. Tehát semmi tehetséggel, előképzettséggel tudok teniszezni.
Ha ez alapján a példa alapján sem érted meg, akkor sajnálom! -
A sportolás nem tehetséghez kötött tevékenység, a zenélés meg teljes mértékben ahhoz kötött!
Bocs, de ez egész egyszerűen nem igaz. Átlagos zenész is sok emberből faragható, ha meg van benne a kellő elszántásg, ahogy hobbisprotoló is lehet bárki. Csak a szintjük egészen más, mint a profiké. -
Ez teljesen rendben van! Te, tanulási célzattal nézed. De abban szerintem mind ketten egyetértünk, hogy Te az elhanyagolható számú kisebbséghez tartozol azok mellett, akik csak "kedvtelésből" néznek sportot.
A szurkolásos témába szándékosan nem akarok belemenni mert tudom, hogy azzal is kihúznám a gyufát. :D -
Fbn Lx #125337 Én pl. azért nézek földharc meccseket, mert mivel űzöm is, ezért tudok abból tanulni, hogy hogyan dolgoznak a profik. Nem úgy élvezem, mint egy filmet, hanem úgy, mint egy tanulságos előadást. Éppen ezért csak olyasmit nézek, amit csinálok is, hiszen számomra emiatt szellemileg stimuláló.
Sok esetben csak akkor tudod igazán élvezni egy-egy komplexebb sport nézését, ha magad is belemélyedtél valamennyire, és ezért érted, hogy mi történik, és miért is zseniális az, amit látsz (mert ha értesz hozzá, akkor mondjuk tudod, hogy egy-egy mozdulatot mennyire kurvasok munka megtanulni úgy kivitelezni, és ez a laikusnak nem feltétlenül jön le, tehát nem találja szórakoztatónak).
A szurkolóság jelensége tőlem is idegen, ez már inkább a csoportmentalitásból vezethető le, hogy az embernek igénye van rá, hogy tartozzon valahová. Az nekem is furcsa, amikor szurkolók többesszám első személyben beszélnek a kedvenc csapatukról, hogy "mi nyertünk", ezzel egész biztos, hogy soha nem tudnék azonosulni, de azt belátom, hogy éppen ezért egyfajta igénykielégítés is a sportközvetítés, mert ezt a fajta csoportszellemet máskülönben például csak szubkulturalizmusban vagy patriotizmusban tudná kiélni valamennyire az ember. -
Parttalan vita! Ha szerinted a zenélés meg a sportolás összehasonlítható, akkor nincs miről beszélnünk. A sportolás a sport nézéshez legkevésbé sem úgy viszonyul egymáshoz mint a zenélés a zenehallgatáshoz! Szerintem a kettőnek köze nincs egymáshoz!
Mondom ezt úgy, hogy jártam zeneiskolába és hangszeren is játszottam... -
"De attól, hogy nem tudsz úgy focizni mint Christiano Ronaldo, még élvezheted a játékot."
Nyilván, viszont ha valaki egy egyeneset nem tud a labdába rúgni, akkor azért nem vennék rá mérget.
"se más nem fogja élvezni" "hallgass meg engem gitározni"
Ezt meg nem értem, másnak miért kéne élveznie, ha te zenélsz? Vagy azt is nézi/élvezi más, ha amatőrként vagy hobbiból sportolsz? És akkor ő miért nem sportol inkább?
-
Végletekben tudod kik szoktak gondolkodni. :) Se darts bajnok, sem ping-pong bajnok nem vagyok, de mind a kettőt tudom élvezni.
Ott van a válasz a soraidban: kevésbé! De attól, hogy nem tudsz úgy focizni mint Christiano Ronaldo, még élvezheted a játékot. Viszont ha egy hegedűből nem tudsz egy épkézláb hangot kicsiholni, azt se te, se más nem fogja élvezni! A sportolás nem tehetséghez kötött tevékenység, a zenélés meg teljes mértékben ahhoz kötött!
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.01.27. 13:38:11 -
Oké, hallgass meg engem gitározni! Kapásból megváltozna a véleményed. -
Hát ezt lehet, hogy embere/sportja válogatja. Én pl. kevésbé élvezném a dartsot, ha el se találom a táblát, vagy a ping-pongot ha el se találom a labdát vagy nem tudom az asztalon tartani, stb. Szerintem a sportokat is valamilyen szinten el kell sajátítani, hogy élvezhető legyen. Ugyanígy lehet valaki már azt élvezi, ha a Boci, boci tarkát el tudja játszani :) -
A semmit erős túlzás. 70 kilós támadó nem tör át egy sorfalon és nem is fog blokkolni. Blokkolni pedig kell. Pont. Nem kéne annyira magas lóról beszélni...