ToxiMaxi#124755
Ismét saját példából kiindulva. Nálunk közalkalmazottaknál azonos beosztásban mindenki ugyanannyit keres, nemtől függetlenül. Egy teljesen elnőiesedő szakmában dolgozom, munkatársaim 70%-as nő, a diákoknál még durvább a helyzet mert a jövő fogorvosainak 80%-a nő. Nem gondolná senki. Most éppen Férfi a dékán de előzőleg meglehetősen sokáig nő volt.
Vezető beosztásban is sok nő van. Én nem tudom, hol a tényleges bizonyíték arra, hogy a nők kevesebbet keresnek. Maszek világban, ahol a fogorvosok jelentős része dolgozik meg aztán végképp nem létezik ilyen. Mindenki annyit kér, amennyit "akar".
Nem vagyunk egyformák. Ez tény és ezt el kellene fogadni. Bizonyos munkahelyeken nem azért nincs nő vagy férfi mert nem lenne adott esetben alkalmas rá, hanem mert az átlag nő/férfi érdeklődési körébe ez nem tartozik bele. Kivételek mindig vannak de a nemi sztereotípia mozgatórugója szerintem nem csak a gonosz társadalom, biológiai okai is vannak, hogy ez így alakult és a többség ez ellen nem küzd és jól érzi magát benne, örömet lel abban, hogy meg tud valaminek felelni és nem kényszernek fogja fel. Szerintem.