• ToxiMaxi
    Tényleg jó az nekünk embereknek ha mindenáron totális egyenlőségjelet teszünk mindenben a nők és a férfiak között?
    Biológiailag meg alapkészségek terén tényleg egyformák vagyunk?

Szerintem nem!

Korábbi példámra visszakanyarodva, munkahelyemen nekem férfiként kell a nehéz zsákokat cipelnem, ha elromlott valami megszerelnem, ugyanazért a fizetésért mint női társaimnak, ugyanabban a beosztásban. Tehát elvárt, hogy én húzzam meg a hátam és legyek táppénzen. Ilyenkor hol marad a nagy egyenlőség?

Másik példa, fürdőszobát burkolunk és szobát festünk. Eszembe nem jut, hogy az asszonnyal veressem le a csempét vagy ő glettelje a falat a létra tetején. Vagy most az a divat, hogy a nő csinálja ezt? Mert akkor szólok az asszonynak, hogy csere, én főzök ő meg fogja a vésőt. Nekem könnyebb lenne, szeretek főzni...

Régimódi vagyok ezért? Az utóbbi pár évben nagyon ezt hangoztatják a nők de amikor (és itt nem a feleségemre gondolok) a gipszes zsákot be kell hozni melóhelyen, hirtelen nem pattannak elő, hogy ezt ők majd intézik. Álszent dolog ez nagyon és hányni tudnék tőle.

Én nem bánom ha a nők ugyanannyit keresnének (már ha ez létező dolog egyáltalán) de akkor csinálják meg ugyanazt a melót és cipekedjenek ugyanannyit és ne legyen az, hogy "lécci segíts már ezt felvinni". Nekem ki segít?
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.07.22. 07:29:04