Fbn Lx#124691
Én nem annyira jogi következményekben gondolkodom, inkább szociális és mentálhigiénés irányból támadnám meg az ügyet.
pl. felhúznék a városban ilyen gecinagy hirdetőtáblákat, amin Justin Bieber látható cigizés közben, átszellemült arccal, "yeah you know you want a spliff from my cig, babe" felirattal
de komolyan, én inkább a cigizés, mint emberek közti első falat ledöntő szociális kapcsolódási forma szerepét gyengíteném valahogy, kellene valami ötletes alternatíva a cigire, ami egyszerre leköti a kezet és az orális fixációt, és ezáltal teljesen átvehetné a szerepét.
Nehéz kérdés, mert amellett, hogy a babrálást is és az orális fixációt is kielégíti, rendelkeznie kell valamilyen szintű kúlsági faktorral is, ami egyszerre nem túl hivalkodó, de azért úgy mégis jelen van, mint amilyen a füstfújás, meg a meggyújtás folyamata / égés jelensége, valamint jelentsen stimulust egyszerre több érzékednek, de mégis legyen kellően élménysemleges. Például a nyilvános gumicukorevés ezeket a feltételeket nem nagyon teljesíti.
Ha jobban belegondol az ember, nagyon nehéz versenybe szállni azzal, amit a cigi tud, nem csoda, hogy még nincs nagyon alternatívája, de én reállítanék egy csapat brit tudóst az ügyre.