127612
-
ToxiMaxi #125290 Beszélgetésben?
Nem, én nem azért nézem meg, hogy beszélgessek róla, hanem mert szeretem a sportot. Sajnos közvetlen barátok közül senki sem NFL rajongó, így nincs társaság, akivel megnézzem. -
"valahogy a köv. nap mindenki erről akar beszélni" - tehát éjjel lemegy a Superbowl, és másnap (aznap) mindenki erről beszél.
Te erre a napra veszel ki szabadságot, hogy megnézd, de így nem veszel részt a beszélgetésben, ami miatt egyáltalán meg akartad nézni.
-
ToxiMaxi #125288 Ezt fejtsd ki bővebben, mert nem értem. -
De ha következő nap - amikor mindenki erről beszél - úgyis szabadságon vagy, akkor meg se kell nézni, hiszen nem vagy ott :) -
ToxiMaxi #125286 Az a legnehezebb az egészben. Próbáltam én is de valahogy a köv. nap mindenki erről akar beszélni.
Nekem az jött be a legjobban, hogy köv. napra szabi, felveszem a meccset és reggel, leülök és megnézem. -
ToxiMaxi #125285 Jogos! Tévedtem. Azt a sort ki lehet venni.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.26. 08:28:13 -
Az Egyesült Államokban a világ legnézettebb sporteseménye. Ez olyan, mint a Magyarországon világhírű sztárok. -
"a világ legnézettebb sporteseménye"
Szerintem a nyári olimpiákat, foci vb döntőket, talán még a BL döntőket, krikettet is többen nézik. -
Renegade #125282 mi meg összeülünk és végigizguljuk, úgy hogy van olyan a társaságban aki követi a szezont és van olyan, aki csak a döntőre csatlakozik. Viszont alapszabály: adott nap nincs net (este ülünk neki). :) -
ToxiMaxi #125281 Én konkrétan szabit szoktam kivenni.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.25. 22:01:23 -
ToxiMaxi #125280 Fogod nézni a Super Bowl LII-t?
-Igen, mert imádom az NFL-t, néztem minden meccset.
-Igen nézni fogom mert érdekel a világ legnézettebb sporteseménye.
-Nem fogom nézni "mert én kb. leszarom"
-Mi az a super bowl?
-Igen fogom nézni, hajrá Eagles
-Igen fogom nézni, hajrá Pats
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.25. 22:00:06 -
Mit tegyek fel vele kapcsolatban? Ötletem sincs, mert én kb. leszarom. -
ToxiMaxi #125278 Egy Super bowl-al kapcsolatos kérdés is aktuális lenne.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.25. 21:52:25 -
Mához pont 5 napra volt az uccsó :)
Talán már mindenki reagált aki akart..tehát lassan jöhet.. -
Renegade #125276 témába vág
ez szerintem már nem oké, sőt.
Viszont nem rég volt egy hasonló cikk a Szilicium-völgyi drog-sex partikról, ott tudod, hogy azért vannak ott a lányok, mert ők előre tisztában vannak azzal, hogy mi fog történni, szerintem ott meg oké.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.01.25. 10:25:52 -
Mikor legyen majd új kérdés? -
Ha jól emlékszem, az utolsó hazai munkahelyi zaklatási ügy Havas tanárúr és egykori hölgyismerősei közt robbant. Különösebben eddig se nagyon követtem ezt a hullámot, eztán sem fogom. De bizos vagyok benne, hogy mindkét táborból lehetne találni ha keresnénk.
Vannak valódi áldozatok és persze akadnak valótlan eseteket állítók is. Személy szerint a lelkem mélyén mindig is az igazságosságot pártoltam. Én a valódi áldozatoknak inkább a hallgatást javasolnám. A hallgatást némi ízes bosszúval fűszerezve. Igazságos akár az is az lehetne, ha minden elkövető a saját bőrén tapasztalhatná meg tettének súlyát.
Magyarul ami fájdalmat adott, azt kapná vissza attól, akinek adta.
Persze ez további gondokat is hozhatna magával, hiszen a szemet szemért elv egy idő után bosszúk láncolatává állna össze.. -
ToxiMaxi #125273 Minden szavával egyetértek!
Legnagyobb gond szerintem is, hogy a 2 bites gondolkodás kezd elterjedni. Tehát vagy velem, vagy ellenem vagy és még a lehetősége sincs meg a középútnak vagy netán az egyéni gondolkodásnak. Ha ellenem vagy akkor te gonosz/rossz ember vagy és már ment is a stigma a homlokodra. Ez eddig csak homofóbozásban nyilvánult meg de mostanra számos témát magába foglal ez a gondolkodás. Nagyon sötét jövőt vetít ez elénk. Szerencsére nálunk és a tőlünk keletebbre lévő országokba, ahol "keleties" felfogás van, nehezebben nyer teret. -
Fbn Lx #125272 Én ott látom a problémát, hogy az a hamis narratíva, hogy a szexuális ajánlatokból következően a nők valamiféle behozhatatlan hátrányba kerülnek, mert hogy az ő előrejutásukat a szopáshoz kötik, a férfiakat pedig a két szép szemükért nyomják előre. Valójában az történik, hogy a tehetséges nők számára így is, úgy is nyitva áll a kapu, hiszen a társadalmi berendezkedésünk a teljesítményt és a tehetséget jutalmazza. Ez az áldozati póz a vesztesek mentalitása, akik meg vannak róla győződve, hogy nekik is kijárna egy szelet a tortából. Mindeközben pedig a kevésbé tehetséges nőkkel megesik, hogy egy-egy szexuális szolgáltatásért vagy rövid / hosszútávú barátnősködésért cserébe felfuttatják őket. Ha előveszi a rendező a brét az autóban, akkor egy olyan dilemma elé kerülsz, ami nevezetesen ha férfiként vagy tehetségtelen, akkor soha nem tárul eléd. Ránk nem nyomul az elnökasszony, hogy csak kúrni vagy nyalni kellene, és ott is a zsíros állás. És ezt nem dacból mondom, csak a miheztartás végett, hogy ez számos, kevésbé tehetséges nő számára egy olyan alku, amit aztán valószínűleg rengetegen megkötnek. A metoo kampány nem a buliban és hazafelé megerőszakolt nőkről szólt, hanem a karrierista valóságsó-hősökről, akik kétszeresen akasztanak le hírnevet az ügyről, egyszer, amikor felfuttatják őket, és mégegyszer, amikor szabad traumaszezon van, és lehet 20 éves sérelmekről óbégatni, amiket alig egy évvel ezelőtt még vicces sztoriként adott elő a buliban, hogy xy elővette a faszát aztán elrakta, most pedig könnyeket produkálunk hozzá.
És, hogy kik ennek az igazi vesztesei? Hát valószínűleg egyrészt a társadalom, mert ez a jelenség szabad utat enged a tehetség-nélküliségnek a médiában, másrészt pedig azok a nők, akik azt látják, hogy nekik meg kell dolgozniuk valamiért, amiért a vetélytársuk nem dolgozott meg, illetve csak 20 percig.
Ráadásul onnantól kezdve, hogy átterjedt a metoo fekélye a hollywoodi elit twitteréről az unatkozó középosztályra, az egész a teljes érvénytelenség és a tömeg sérelmeinek jelszavává devolválódott. Tekintve, hogy a megatrendekbe szeretnek a lehető legtöbben beszállni, viszont a nemi erőszak elég ritka, elkerülhetetlenné vált, hogy a metoo hangok 99%-a mögött kéretlen seggmegfogások illetve utcán utánafüttyögések álljanak fedezetként, és így sikerült a teljes hiteltelenségbe torkollnia. Ezzel együtt, mint minden hasonló kérdés esetében, előjött a moralizálás. Ha nem támogatod a metoo-t, akkor te talán elfogadod a nemi erőszakot?!
És hasonló hamis dilemmák, amiknek az érvénytelenségét szemléltetendő párhuzamba állítok vele egy másikat: ha nem támogatod a nemzeti konzultációt, akkor talán azt akarod, hogy soros évente 5 millió migránst telepítsen európába?
Hasonló hamis dilemma még, amit ezzel kapcsolatban hallani szoktam: Ha nem vagy feminista, akkor talán nem támogatod a nők jogegyenlőségét?
És végül még egy aggályom a sok közül: a trauma relativizálása illetve a társadalmi szintű neurotikus túlérzékenység.
Vajon, ha egyetlen hashtag alatt említjük az aluljáróban, brutális erőszak közepette elkövetett csoportos nemi erőszakot, és azt, amikor a villamosról leszállva az unatkozó útépítő munkás xy után füttyent, azzal nem bagatellizáljuk a valódi traumát? Vagy ezt csak én érzem iszonyatosan álságosnak? Egyrészt nagyon alacsonyra visszük a traumák bekerülési küszöbét, valamint divat lett a sérelmet traumaként emlegetni. Csakhogy a sérelemnek a bosszú szokott a következménye lenni, a traumának pedig a terápia, és hát mindenki látja, hogy itt valójában az első opció történik meg. És itt jön képbe az, hogy a tartós békeidő unatkozó tavaszi virágai, az én generációm, a szociális hiperszenzitivitásnak már egy olyan szintjére kezdenek érni, amin életképes ember csak fogja az arcát. Ez egy iszonyatosan kártékony trend, és biztosra veheted, hogy ha az usában már egyre több mindent áthat a safe space filozófiája, akkor csupán 5-10 év kérdése, hogy nálunk is igazán felüsse a fejét. Én az előjeleit már most látom, mert rendszeresen belebotlok harmadik hullámos feministákba és morális relativistákba, akiknek 5-10 éve még a nyomát sem láttam, és én ennek a tágabb jelenségnek a keretein belül értelmezem a metoo-t.
-
Ebben a cikkben benne van, amit a témáról gondolok, nincs energiám saját szóval kifejetni, ne haragudj. -
Pont azért, mert a felszólalók híresek, letettek valamit az asztalra (még ha anno meg is kapták a kezdő lökést...) Így hallathatják a szavukat. Ezért figyelnek rájuk, ezért hisznek nekik, ezért foglalkozik velük a média, ezért lehet egyáltalán téma ilyen mértékben a szexuális zaklatás és a hatalommal való visszaélés.
+
Meg amiért még jó ez az egész, hogy megmutatja: nem lehet a megúszásra alapozni. Attól, hogy régen történt, és jogilag elévül a zaklatás, morálisan nem fog elévülni. Ugyanúgy el lehet ítélni vagy lehetetlenné tenni bárkit tizen-huszon év után is. És ezt most nem azért írom, mert úgy kell nekik, hanem a jövőre nézve ez igenis hasznos, ha ennek köszönhetően bizonyos vezető pozícióban lévő személyek nem mernek majd visszaélni a hatalmukkal.
Ha fenti dolgokat egymás mellé teszed elég "vicces" dolgok jönnek ki belőle. Olyan dolgokat írok le, amiért még a végén én kapok stigmát...
Az áldozat belement anyagi kényszer/erős karrier lehetőség ráhatásra abba, amibe...
....de most kőgazdag. Aham. Tehát ebből igenis előnye volt, még ha akkor pillanatnyilag kellemetlen is volt. No offense, de ez alig, de alig esik távol attól, amit a prostik csinálnak. Nekik sincs minden ügyfélhez gusztusuk, de ebből élnek. (Nem mindegyik válogathatja meg ügyfeleit.) Ezek után meg kiállni és ezt nem erőszakkal és meetoo-val összemosni azért valahol elég meredek történetnek tűnik nekem.
Vagy ezek szerint a vagyoni helyzet határozza meg az, hogy kinek a szavára kell figyelni? Pont aki a fenti kvázi kurválkodásnak köszönheti, Zsír... (Mondjuk Gwyneth Paltrow is remekül megél a sok hülyéből, akik veszik antitudományos vackait, de ehhez szintén híresnek kellett lenni...)
Számtalanszor pereltek be embereket és peren kívül fizetett a megvádolt fél, mert olcsóbb volt ez, mint belemenni csatározásokba. Pont azért, mert morálisan nem évül el még egy fals állítás sem... És ezek egy részében nem feltétlen ítélték volna el a vádlottatt, csak biztonságosabb volt megegyezni. Ez lényegében a jog segítségével már a zsarolás határmezsgyéje. Valahol egészen elképesztő.
Ezeket az eseteket összemosni azzal, ahol tényleg erőszak áldozata lett nő vagy férfi... Hát izé... Lehet, hogy bennem van a hiba, de csuklok... -
El lehetne ezen vitatkozni, hogy kik voltak az igazi áldozatok, meg az idézőjeles áldozatok, és hogy a nemlétező erkölcsi ranglistán ki mennyire állna magasan vagy alacsonyan, de... ebbe nem mennék bele, meg szerintem nem is ez a lényeg. (Amúgy is, könnyű utólag a magas lóról beszélni, hogy mit kellett volna és hogy lett volna helyes, de egyikünk sem volt benne az adott szituációban, se te, se én, se senki más, akik olyan könnyen ítélkeznek az ügyben. Nem nekünk kellett döntést hozni, aztán együtt élni vele. + Azok is, akik visszautasították a kényesebb ajánlatokat, valójában nem tettek ellene semmit, csak menekültek. A probléma, vagyis problémás személyek ugyanúgy a helyükön és pozícióban maradtak, az ajánlataikkal együtt. Csak hogy az általad felvetett szisztematikussá válásra reagáljak.)
Nevezhetjük cinkosoknak, az áldozatszerep meggyalázóinak, akárminek, de társadalmi szinten hasznosak ezek az évekkel, évtizedekkel későbbi megnyilvánulások. Pont azért, mert a felszólalók híresek, letettek valamit az asztalra (még ha anno meg is kapták a kezdő lökést...) Így hallathatják a szavukat. Ezért figyelnek rájuk, ezért hisznek nekik, ezért foglalkozik velük a média, ezért lehet egyáltalán téma ilyen mértékben a szexuális zaklatás és a hatalommal való visszaélés. Kutyát sem érdekelne, ha valami nevenincs pályakezdő vagdalkozna, mert nincs hitele a nagynevű producerrel vagy akárkivel szemben. Biztos csak megsértődött a visszautasítástól, így akar bosszút állni. Nincs bizonyíték, nem lesz belőle ügy, nem foglalkozik vele a média, nem tud róla senki - ha mégis, akkor ott a tucatnyi haver, aki majd jól megvédi a szegény megvádolt szerencsétlent. Most is sokan kiálltak mellettük, ha jól tudom.
Meg amiért még jó ez az egész, hogy megmutatja: nem lehet a megúszásra alapozni. Attól, hogy régen történt, és jogilag elévül a zaklatás, morálisan nem fog elévülni. Ugyanúgy el lehet ítélni vagy lehetetlenné tenni bárkit tizen-huszon év után is. És ezt most nem azért írom, mert úgy kell nekik, hanem a jövőre nézve ez igenis hasznos, ha ennek köszönhetően bizonyos vezető pozícióban lévő személyek nem mernek majd visszaélni a hatalmukkal. -
bocs, de szerintem pont ez az "áldozathibáztatás" téma, ami miatt soha nem lehet teljesen pozitív ez az egész.
azok a nők voltak ennek az áldozatai, akik nem hagyták, hogy a producer bácsi a feneküket simogassa, meg hasonlók, nem kaptak szerepet, és ezért maximum az újságban olvashatnak a nagy színésznők igaz és szent morális harcáról, miközben a kisvárosi háziasszonyok életét élik. akik max azt írhatnák ki a senki által sem olvasott twitter feedjükre, hogy "#ididn'tgettothepointofmetoo".
azok az "áldozatok", akik évtizedek után bátran metoo-znak, ugyanazok akik miatt ez a procedúra kialakult. igen, jól hallottad, nem én, nem te, nem a férfiak, nem az egész társadalom tehet arról, hogy "mindenki tudta, hogy így van", hanem (a producerek mellett, akiket nem mentek fel) ezek a hölgyek. ha ők mindig kőkeményen visszautasítják ezeket a dolgokat, akkor nem válik szisztematikussá. bár tény, hogy akkor nem jutottak volna előnybe olyanokkal szemben, akiknek morálisan nem fért bele már 20-40 éve sem, hogy a producer bácsinak tegyék a szépet, szóval ma talán nem lennének híresek és gazdagok.
(ne keverjük ezt az egészet a nemi erőszakkal, az egy másik téma. nem, az nem a nő hibája, ha megerőszakolják, tisztában vagyok vele.)
szóval minimum vicces, de megkockáztatom, hogy inkább visszataszító, hogy morális magaslatokról tanítják a népet arról, hogy milyen szörnyű a világ, és mi lenne a helyes, miközben áldozatszerepben tetszelegnek.
de nyilvánvalóan pozitív, hogy ezzel a mai film- és színházszakmának segítenek tisztulni, ez jó dolog. szóval igen, támogatom, hogy csinálják, csak másként értem a metoo-t, mint ők. nem azt kéne jelentenie, hogy én is áldozat vagyok, hanem hogy én is cinkos voltam, de most (hogy nincs semmi veszítenivalóm,) már belátom, hogy nem volt szép dolog. -
Renegade #125267 szerintem ez tök normális, különbözőek vagyunk, nekem is van ismerősöm, akinek van "forgalom megállítós ruhája" és van aki szíve szerint gépágyúval menne ki az utcára. -
Az átlagember a legtöbbször nem csap pofán senkit, az a gond. A netes bohóckodás haszna annyi lehet(ne), hogy folyik egy vita, párbeszéd ezekről a dolgokról, az áldozatokról és az átélt helyzeteikről ami jó, mert segít tudatosítani az emberekben, hogy mit szabad és mit nem. Legalábbis sokat számít, ha már elgondolkodnak egy-egy eseten. "Jé, hát ha ezt meg azt mondom, az a másiknak ilyen rosszul esik? Nem is gondoltam..." Ilyesmi. -
Megértem a szempontodat. Nehéz kérdés, hogy kinél hol húzódnak a határok. Pl. van olyan nőismerősöm, aki attól is retteg és infarktusközeli állapotban van, ha rádudálnak az utcán, egy másik meg kedves gesztusnak tartja, ha a munkások utánafüttyögnek az után. Aztán találd ki, hogy kinél mit engedhetsz meg magadnak...
Az a gond, hogy sosem azok veszik magukra a célzást, akiknek igazán kellene. -
Az átlagember "hatásköre" hol húzódik a "tenni ellene" részben, hogy nem csinálja és pofáncsapja azt, akin éppen látja? Mert ez a netes bohóckodás az online petíció és minden más téren azt a fals illúziót adja, mintha tenné érte valamit. Ez nem cselekvés, ezt szerintem pótcselekvés.
Én egy szóval nem mondtam, hogy ne szólaljon fel. A probléma a helyzet jogi kezelhetetlensége és visszafordíthatatlan volta. -
Renegade #125263 szerintem és szigorúan csak saját nevemben:
Azért vagyok a sérelmekkel elfoglalva, mert van egy becsület kódexem (nem vagyok szent, nem tartom be a PTK-t 100%-osan). Nem dugok meg egy kiszolgáltatott nőt és aki ilyet tesz, azt nem tartom embernek, ezért nem beszélek róla. Ahogy nem moralizálok azon sem, hogy börtönben a helye egy gyilkosnak, ott, pont. Én a félelmeimet írtam le. Volt már rá példa, hogy megmarkoltam egy lány fenekét? Persze, lekacsintott buliban, felkért táncolni vagy fordítva és lett ami lett. Én azt hittem, hogy ez rendben van, de most, némi túlzással szégyellem magamat, mert mi van, ha holnap feljelent? Nyilván nem fognak, nem vagyok sem híres, sem állat.
Teljes mértékben megértem a véleményedet, úgy gondolom, hogy ennek a legnagyobb vesztesei azok, akiket tényleg bántalmaztak, de had legyek picit gyarló, úgy keljen udvarolnom extrovertáltként (betartva az etikai normákat), hogy attól féljek, hogy egy picit labilisabb ember holnap feljelent?
Nekünk is meg kell élni a férfi énünket, ami nyilván nem a böfögős-fingós nagyszájúskodás, hanem a szék kihúzós, udvarlós, had legyek a lovagod attitűd. Szerintem, ez is tud sérülni, ha ezt rosszul kezeli a közvélemény. -
Nem követem ezeket híreket, hogy mikor milyen híresség vagy celeb jön elő egy zaklatós sztorival, de ha követném se tudnám megmondani, mikor alaptalan a vád, így erre a részre érdemben nem tudok nyilatkozni. A lehetséges sérelmen azt értettem, hogy sokan élből elutasítják a #meetoo-t, mert visszaélésre ad lehetőséget. Nem úgy tekintenek rá, mint figyelemfelhívó mozgalom, hanem mint lehetséges támadási felület.
A "nyilvánvalóra való felhívás", ahogy írod, azért szükséges, mert sokan szintén letudják a problémát ennyivel, hogy "Sajnos eddig is tudtuk, hogy ez van" - hát na és? (Nem személyeskedés, csak elég szerencsétlen a szóhasználatod.) Hát az a na és, hogy a zaklatás létét nem kéne nyilvánvalónak venni, hogy ez van, hanem tenni ellene, aktívan. (Áldozathibáztatás nélkül, annak nagy divatja van sajnos.) És nem természetesnek venni, hogy van, aki következmények nélkül bármit megtehet. Szóval igen, most kapott észbe mindenki, mert valaki elkezdte... és valamikor valakinek el kell kezdeni, hogy mások is fel merjenek szólalni. :)
Szvsz a zaklatót sajnálja minden olyan hozzáállás, ami szerint hosszú évek távlatából már ne szólaljon fel semmilyen váddal senki se, pláne akkor kussoljon, ha el is ért valamit a zaklató "segítségével". Mert szegénynek derékba törik a karrierje. Mármint érted, borítsunk fátylat a múltra, mert hát nagy ember az illető és sokat letett az asztalra, különben is, régen volt és akkoriban mindenki ezt csinálta, akkor nemár! Nem egy hasonló véleményt olvastam a neten.
Jogilag elítélni senkit nem fognak, a zaklatás mint bűncselekmény elévül. Nem is ez a cél... Hanem hogy senki ne akarjon a hatalmi helyzetével visszaélni. Se férfi, se nő. -
A probléma nem a "lehetséges" sérelem. Magyarázd ezt meg azt annak, akinek a karrierjét tette tönkre egy alaptalan vád. Nem pár emberről van szó.
Továbba a jogállami kereten kívüliség nem zavar? Különös és sajátos kettős mérce. Igen, tudom, hogy jogilag nehéz évekkel később bármit is bizonyítani, de most erre mit mondjon a jog...? Vagy akkor irány az anarciha, hogy egy metoo hastag és egy név elég bármihez? Azért ez már erősen a paci túloldala.
Nem értem, hogy a nyilvánvalóra való felhívás az most miben lett más. Sajnos eddig is tudtuk, hogy ez van. Most kapott észbe mindenki....?
Kis sajnálja a zaklatót és hol?
Azt a producert sansosan kilökte már magából a társadalom, de jogilag kb. lehetetlen lesz elítélni. Ha meg el fogják, akkor kb. a jogrendszert, ahol ez megtörténhet kb. el is ásom. Mert tárgyi bizonyíték az bizony nincs ellene. Sajnos.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.01.22. 18:41:52 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Azon túl, hogy egyetértek a #meetoo-zás hátrányait illetően (már hogy sokan alap nélkül használják és kihasználják ezt a trendet, szerintem is undorító), valahol azt is elég szomorúnak tartom, hogy a férfiak többsége inkább a lehetséges sérelmeikkel vannak elfoglalva, mint a #meetoo-zás mögött levő konkrét élethelyzetekkel. Az egész mozgalom lényege (tudtommal, nem folytam bele) az lenne, hogy felhívják a világ figyelmét, mennyi embert (nem csak nőt!) ér zaklatás, kisebb vagy nagyobb mértékben, napi szinten is akár. Ehhez képest sokan még mindig elhatárolódnak ettől, mintha nem is létezne, vagy minimum túlságosan felfújtnak gondolják... És egyrészt sajnálják a zaklatót (mert ennyi év után minek ezzel foglalkozni már, kussolhatott volna az áldozat tovább [már ha nem hazudik, ugye]), másrészt fúj de igazságtalan, mert ott vannak a lehetséges csalók. És kb. ott tartunk, hogy a tényleges áldozatokra, akiket így vagy úgy zaklattak korábban, továbbra is magasról tesz mindenki. Pedig elvileg a #meetoo-zó figyelemfelhívás elsődleges célja éppen annak megmutatása, hogy a zaklatás sokkal gyakoribb dolog annál, mint hisszük, csak épp nem beszélünk róla. (Sarkítottam, tudom, de körülbelül ezt a tendenciát látom neten, hozzászólásoknál, vagy hallom innen-onnan.) -
ToxiMaxi #125258 "himnős csillámpóninak" na ez meg a másik "jóság", ami nem fér a fejembe. Mióta kinyitották az állatkert ajtaját, minden idióta különlegesnek érezheti magát. -
Renegade #125257 na igen -
Az a baj ezzel az egésszel hogy mint sok hasonló dolgot (pl személyes tér) ezt is túltolták. Vagy mondhatnám azt is, hogy átestek a ló másik oldalára. -
Nem igazán vágom, hogy az állampolgársági háttérnek mi köze a bőrszínhez... -
Renegade #125254 ha már :D
-
Renegade #125253 na ,akkor nagyjából egy a félelmünk.
sajnos minden hülye képes pötyögni a fészre. Csak abban bízhatunk, hogy ez a zajos kisebbség majd lenyugszik és minimális kárt okoz csak.
most ez a korszellem és még egy ideig ez fokozódni fog szerintem, aztán majd hátha beáll egy élhetőbbre.
pl nekem se tetszik, az, hogy azonosíthatom magam himnős csillámpóninak, csak bízni tudok abban, hogy a szakemberek bebizonyítják, hogy az ilyen emberek mentális zavarral küzdenek, utána azonnal nem lesz trendi, így azonosítani magukat. -
Renegade #125252 ha én egy okos-gonosz paraszt vagyok a középkorban és szemet vetek a Marcsi tehenére, akkor ez elegendő, már megy is a máglyára
ha én egy okos-gonosz szálasista vagyok 44-ben és kell a szomszéd ezüst készlete, akkor elég csak azt mondanom, hogy zsidókat rejtegettek
ha én egy okos-gonosz rákosi fan vagyok és szemet vetek Pista beosztására, akkor elég csak azt mondanom, hogy a Szabad Európát hallgatta éjjel nappal.
ha egy modern kis okos-ribanc vagyok akkor meg az aktuális trend, most a #metoo
minden rendszerben utat tud magának találni a dzsuva
a producerek meg a színészek azért kapták meg a magukét, mert mindenki tudott róla az adott közegben, pont ugyanaz a séma mint a doppingbotrányok. Itt nem csak azok az undorítóak akik elkövetik az adott bűntényt, hanem akik idáig sunnyogtak, most meg úgy tesznek, hogy jaj-jaj, de gonosz én nem is tudtam (vad szempilla rebezsgetés közben).
Összefoglalva: az én félelmem az, hogy egy olyan ember is ki tud állni most, hogy metoo, aki mondjuk felajánlotta Harvey Weinstein-nek, hogy leszopja egy szerepért, hiszen ebben az őrületben nem mondhatja azt a producer, hogy basszameg, ezt ő akarta. És egy ilyen feltörekvő színésznővel is meg fog egyezni peren kívül.
Ez nem rendszerhiba, ez emberi gyarlóság. -
ToxiMaxi #125251 "a te analógiádat követve az összes elnyomó rendszer liberális, ahogy a boszorkány perek is liberális szellemben történtek ezek szerint"
Semmi köze a kettőnek egymáshoz.
A túlzott szabadelvűségnek viszont ezek a velejárói, hogy megjelennek azok, akik ezt meglovagolva kihasználják.
Illetve egy másik vonalon elindulva a mozgalom egy vicc, ha azt hisszük azért mert egy hesteg után mi egyetértünk, attól jobb lesz a világ. Egy banális példával élve attól, hogy én hestegelek meg FB megosztok nem lesz kevesebb nyomor a világon. Attól lesz kevesebb ha a közvetlen környezetemen vagy akár azon is túl segítek.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.22. 12:17:09