• Fbn Lx
    de a szemetelés problémáját visszahelyezed eggyel, és magát a dohányzást jelölted meg okként.
    Ez olyan, mintha a rákot úgy akarnád gyógyítani, hogy megtiltanád a szexet az élővilágban, hogy ne legyen több élőlény aki végül rákos lesz.
    Egyébként éltem már több városban, és egyiket sem találtam kifejezetten szemetesnek, szóval maga a probléma nem lehet túl nagy. Meg aztán mit csinálnának szegény közmunkások, ha nem szemetelnének az emberek. :(
    Az én indokaim személyesebbek. Nekem annyi a problémám, hogy elkerülhetetlenül füstöt kell szívnom időnként, ami konkrétan támadás az egészségem és a komfortérzetem ellen. Ha valaki erre azt mondja, hogy én kerüljem ki, vagy menjek arrébb, az olyan, mintha valaki folyamatos jelleggel pofozgatna ha beleállok adott nyilvános zónákba, és a jogilag korrekt megoldás erre az lenne, hogy álljak messzebb a zónától. Szóval, aki dohányzik a közelemben annak joga van kárt tenni bennem. És szerintem erre kell olyan korrekt megoldást találni, ami mellett még képesek a dohányosok a szokásukat fenntartani, ha nem tudnak leszokni.
    Persze ez mérsékelten igaz egyéb jelenségekre is, például az autóvezetésre, de mivel a nagyobb távolságú fosszilis meghajtású közlekedésre (ami ráadásul nem csupán rekreációs tevékenység), még nincs realisztikus alternatíva, ezért nem jut eszembe egyéb hasonló jelenség, ami hasonló módon ne lenne elnézhető, ezért kiemelendő a dohányzás.
    Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2016.05.26. 20:47:53