127612
-
Én sem. Csak minden fizukor beírom egy Excel táblába az aktuális egyenlegem, amiből látom mennyi változás volt előző hóhoz képest, meg a grafikon szemléletesen mutatja, hogy melyik hónapban milyen nagyságú kiadás volt, mennyit sikerült megtakarítani stb. -
kamionosjoe #124608 Szintén. -
Nem, minek. -
Freeda Krueger #124606 Egyáltalán nem.
Régebben tételesen vezettem,de ma már nem. -
Új szavazás. -
Hát én is... -
"Magyarországra nézve is inkább pozitív hatással van"
én inkább látnék havat télen. -
kamionosjoe #124602 Alapvetően rossz üzenet a világ felé, viszont vannak a világnak nagyon fejlett, de fagyos részei, amik ezzel a felmelegedéssel nagy hasznot húznak. Eddig amit tudni lehet a globális felmelegedésről, hogy Magyarországra nézve is inkább pozitív hatással van. Egyre melegebbek és szárazabbak a telek, a nyarak pedig szintén melegebbek, csak több eső esik, mint régebben. Azt hiszem olyan tragikusan nincs a kép, mint ahogy egyesek lefestik, de azért persze jobb ha figyelemmel követjük ezeket a folyamatokat, ahhoz pedig hasznos egy ilyen megállapodás, mint amilyen ez a Párizsi klímaegyezmény is. -
Szerintem messze a legfontosabb, hogy Kína benne maradjon és tegyen is a környezetért mert habár az USA a második legtöbb káros anyag kibocsájtó, de Kínát nem tudja utolérni. Kínának majdnem kétszer akkora a káros anyag kibocsájtása mint az USA-ának.
Szerencsére úgy tűnik, hogy Kína komolyan is veszi.
Persze ettől függetlenül nagyon rossz üzenet ez Amerika részéről. -
Fbn Lx #124600 a megválasztásánál úgy gondoltam, hogy nem kell félni tőle, alapvetően csak egy báb és egy kibaszott nagy troll, mintsem veszélyes.
kezd rezegni a léc, bár jobban átgondolva kifejezetten pozitívan is kijöhet ez a húzás, mert trump negatív személyi kultusza miatt a Föld teljes lakossága kétszer akkora bolygóvédő lett, mint amekkorává enélkül bármikor is válhatott volna. -
Most viszonylag up to date, de hetekkel ezelőtt majdnem 8 szavazással le volt maradva. -
Hát ha tudod. Néha jó visszanézni. -
Új szavazás.
Az archívumot vezessem? Érdekel valakit? -
Freeda Krueger #124596 lássuk
-
ToxiMaxi #124595
-
Úk kérdésnek klímavédelem téma megfelel?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.06.06. 13:10:24 -
A régi verzióban nem.
Egy az alapokat(részletesen kár, mert úgy is elfelejtik) tartalmazó intenzívebb (nem kell 1év) kiképzés szerintem nem ártana, melynél az alkalmasságin figyelembe vennék a szakmaiságot is amennyire lehet.
A "profi" hivatásos állománytól kapnák a kiképzést, nem az "öreg" bakáktól (a mondhatni nagy semmit).
Tehát behívó után lenne pár nap tantermi biflázás, majd kisebb csoportokra (5-10 fő) osztás után lenne a további kiképzés a hivatásosoktól, ahol nem a "hogyan lógjunk ki este kannás borér" oktatás menne, hanem a tényleges harci helyzetben mit is kéne csinálni..ect, a gép és harcjárműveknél meg szintén az arra kiosztott hivatásos adná át a tudást, így nem csak mindenki rúgná a vasat ahogy tudja verzió menne, a napvégére tetemes mennyiségű kárt és egyben kiadást generálva.
Ez mire volna elég , szerintem elég jó alap lenne baj esetén, ha tényleges tudást oktatnának e pár hónap alatt.
Nyílt terepen hogyan mozogj, ha kevés a fedezék, ha sok, hogyan támadj, védekezz, vonulj vissza fedezőtűzzel, épületet hogyan nézd át és közben fedezd a társad, milyen csapdák lehetnek egy épületben, utcán....sajnos friss példákat is fellehetne hozni (Ukrajna, Szíria), azontúl egy alap szanitéc kiképzést, hogy mit, hogy köss el gyorsan ha áll a banzáj. -
Freeda Krueger #124592 Feleslegesnek tartom...
Az utolsó egy éves csapatban vonultam be,és semminél is kevesebb értelme volt.
Pedig előtte még a továbbszolgáláson is gondolkoztam. -
Nem kell katonának lenni ahhoz, hogy az ember tudjon róla ezt azt...
Pilóta sem vagyok, de ettől értek a repüléshez...
Stb. -
kamionosjoe #124590 Hmm... szóval katona se voltál, de egy volt hivatásos katonának akarod magyarázni mi az a honvédelem? :D -
Nem, én már nem voltam. Behívtak, de egyetemista voltam. 1983-as vagyok. Csak azt láttam minden családtagnál és ismerősnél, hogy
ad.1 Hamar elfelejtenek mindent, tehát a sorkötelesség nem ad valós képességet.*
ad.2 Nagyrészt kurvára nem élvezték. Aki igen, az meg azért volt, mert kurvára nem katonáskodtak, hanem haverkodtak és ment az idő, de ez miért jó?...
ad.3 A katonaság feladata nem az általános nevelés - nem mintha valaha is képes lett volna rá -, a profi hadseregek "betörése" is egészen másról szól...
Akkor minek? Értelmetlen.
*Magadon nem veszed észre, hogy amihez akár jól értettél és X ideig nem csinálod, az elkopik? Én pl. egy repszimnél olyan moddolási trükköket találtami ki, amire a készítők sem gondoltak, most 4 évvel később arra sem jövök rá első, hogy én mit és hogyan csináltam. Na, akkor képzeld el ezt a világ egyik legkomplexebb dolgálval, a hadviseléssel. A katonalét nem arról szól, hogy lóbálsz egy kalát...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.31. 19:50:07 -
kamionosjoe #124588 Azért alapkiképzés, hogy az alapokat tudják, hogy kell célozni, betárazni, álcát csinálni, észrevétlenül lopakodni, megtanulnak pár önvédelmi fogást, katonai szakszavakat, sebesült ellátást. Egy alapkiképzés nagyjából erről szól.
Te még gondolom kor alapján éppen beleestél a sorkatonaságba, talán azért vagy ilyen negatív véleménnyel róla. -
Közben rájöttem. :) -
Renegade #124586 szerepjáték, mesélő :) -
DM? -
Renegade #124584 én azt mondtam rá anno, hogy nem csinálnám újra, de ki nem hagytam volna :)
igazából nem a szívatás volt a legnagyobb probléma (olajos ronggyal felmosni, büntető szádba kerülni érettségis pestiként), hanem, hogy elfelejtettem beszélni :D
Mivel már rég én voltam a csapat DM-e, rém kellemetlen volt a leszerelés utáni pár hónap, mire megtanultam újra az összetett mondatokat, mindezt úgy, hogy a könyvtárban már előre köszöntek, mert hetente egyszer-kétszer legalább láttak :)
Amúgy, 59. sz. Szentgyörgyi Dezső, Harcászati repülő ezred, harmadik század első szakasz :) beszarás, hogy ilyenekre emlékszem.
Amúgy támogatom azt, hogy aki vállalja, az kapjon valami pluszt és ne azt tanulja, amit mi, hanem legalább második VH-s doktrínák, meg lehet, hogy az AMD-65 , meg a fóka indító gránát (M42) picit elavult :)
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.05.30. 17:53:29 -
Volt aki néha élvezte, de nem egy visszaemlékező annyit írt, hogy pár életreszóló barátság és a totális hülyeséggel szembeni rezisztancia képességen túl semmit sem adott a sorkatonaság.
Lásd itt.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.30. 15:02:57 -
hát akiket én ismerek, azok közül mind utálja, hogy anno kötelezően behívták és szívatták a katonaságnál. remek élmény lehetett gondolom... sok lelkisérült, megalázott ember kerül ki onnan -
Fbn Lx #124581 az mondjuk igazi, hogy a túlzott szociális érzékenység ami például a genderkultúrában tetten érhető nem lenne ennyire aktuális, egy minimális fegyelemre nevelés, vagy leginkább a szellemi állóképességnövelés az, ami ezt a sértődékeny individualizmust képes lenne derékba törni, aminek következtében a nyugati társadalmak legfontosabb problémái közé került az identitáskérdés meg a safe space.
ezt az egy potenciális pozitívumát látom a sorkatonaságnak -
ToxiMaxi #124580 Nem is feltétlenül kell, hogy értsen valamihez. Szerintem sokak arra gondolnak, hogy ez a mai fiatalok jellemfejlődésének jót tesz. Bár gondolom minden korosztály ezt gondolta anno is. -
Az alapkiképzés után, ha szerinted egy katona komolyan ért bármihez is, akkor meg vagy huzatva... -
de itt ne keverd össze a szezont a fazonnal,aki eleve katonának készül az teljesen más,mint aki azért megy oda,mert kötelezik rá.óriási különbség. -
kamionosjoe #124577 Jelenleg úgy néz ki a rendszer, hogy van egy komoly orvosi vizsgálat, ahol az erőnlétet is felmérik (fekvőtámasz, felülés, húzodzkodás, futás), aki nem éri el a megadott pontszámot az el sem kezdheti az alapkiképzést ami 10 hétig tart. Utána kerül az alakulathoz és ott folytatódik a kiképzése.
http://www.hadkiegeszites.honvedseg.hu/katona_akarok_lenni/katonai_alap_es_szakkikepzes
Ha egy hivatásosnak elég a 10. hét, akkor egy sorkatonát is elég kell legyen.
-
Semmilyen módon. Katonának csak arra fizikailag és lelkileg is alkalmas, elszánt, önként ezt vállaló, profin kiképzett személy való, és csak erre éri meg pénzt költeni. -
2-3 hónap alatt semmiféle komoly látásmódot nem tud felszedni, mert fizikai kiképzés is van. A világ nagy részét azért törölték el a rendszert, mert rájöttek, hogfy
ad1. A tömeghadseregek kora lejárt..
ad2. Nemzetgazdaságilag káros...
ad3. A kapott képessége cserébe a világ nagy részén alacsony vagy 0 volt...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.28. 09:48:05 -
Legfeljebb az adófizetéses módon támogatnám, de az egész itthon sci-fi. Amíg a hivatásos állomány is 40 éves szarokkal operál, addig nincs miről beszélni. Semmi értelme az egésznek. Ha majd lesz 3 fullos dandár állománytábla szerint felöltve legalább 2000-es évek eleji technikával, akkor lehet miről beszélni. Addig hülyeség az egész. -
kamionosjoe #124573 Támogatom, a fiataloknak jól jönne egy ilyen katonai látásmód ugyanúgy a nőknek és a férfiaknak is. Aki fizikailag nem alkalmas az is tanulhatna hadászati, hírszerzési ismereteket, ezzel ki lehetne váltani a fárasztó álloképességi gyakorlatot aki nem bírja. 2-3 hónapot szerintem mindenki kibírna, hétvégi hazameneteli lehetőséggel.
Én már mire abba a korba értem megszűnt a kötelező sorkatonaság, de engem annyira érdekeltek ezek a hadászati dolgok, hogy 20 évesen elmentem hivatásos katonának és habár nem maradtam abban a szakmában, mai napig jó döntésnek érzem, hogy ott voltam, sokat tanultam belőle. -
nem,szerintem senkinek nincs szüksége arra,hogy befásult katonai f@szarcúak a saját elnyomott szarságukat levezessék a fiatalokon. -
ToxiMaxi #124571 Én támogatnám de csakis ésszerű feltételek között és a nők is legyenek behívhatóak. -
Új szavazás.