• molnibalage83
    Nekem most lesz jogsim és bringázok télen is szóval minimális rálátásom a témára két oldalról is, meg 20+ év az anyósülésen azért nem kevés. (Úgy évi 10 000 km+ tekerek.)

Az autósok nagy része sem ismeri a KRESZ-t vagy élből szarik rá. Egyenrangú útkereszteződésnél mikor három autó van és többen kanyarodnának a legtöbb autós bámul és nézi, hogy akkor most ki. Nincs olyan nap, hogy ez ne lenne, mert anno legalább hármon ilyen mentem át egy átlagos munkanap. Volt, hogy bringáról én mutattam, hogy "menjél már öreg, mert elsőbbséged van"...

És számtalan más dolog sem megy nagyon sok sofőrnek. Ez nem baj, amíg nem ölnek meg valakit és partnerek én is bamultam el már bringán és csak azért nem lett komoly bajom, mert az autós észnél volt. Hálálkodtam is rendesen. Én is igyekszem partner lenni és a belvárosban bringázva n+1-szer köszönték meg, hogy elengedtem őket, stb.

Viszont futottam már összes olyan köcsöggel....

A semmi közepén voltunk szinte, forgalom alig. Ennél a kereszteződésnél jöttem ÉK felől és mentem volna DNY felé. Az osztályozó sáv vonalán tekertem egy teherautó is elfért volna mellettem. Direk félre húzodtam a szokásosnál is jobban, mert láttam, hogy jön egy kocsi és nekem nem sürgős. (Megjegyzem erre az évilágon semmi nem kötelezett.) Erre az ablakon letekerve asszonnyal és két gyerekkel hátul üvölt a szakadt szarjából, hogy miakurvanyámat képzelek.

Mire én magamban, mármint mit? Hogy lehúzodok és szinte a füvön tekerek?

Mondjon valaki egy okot is, hogy az ilyet miért ne basszam helyből tarkón az ilyet. Mert, ha megáll istenbizony megtettem volna. Nem látta volna az égvilágon senki csak a kedves családja. Nyáron volt, este 8 felé, szóval bőven világos volt, de forgalom szinte már semmi.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.10.22. 18:26:19