127612
  • Lacee86
    Sokat számíthat amúgy a gólkülönbség is, nagyon nem mind1, hogy 2-0-ra kapnánk ki, vagy 6-0-ra... Egyébként a 6 csoportharmadikból 4 tovább jut, tehát csak kettő nem... Szóval nem lenne azt olyan nehéz megkaparintani elméletben.
  • Blum
    Szép lenne de nem a Portugálok ellen kell győznünk..tőlük "vállalható" lenne kikapni. Izlandot meg az Osztrákokat kell el-elkalapálnunk valahogy.

Kérdésre válaszolva: Igen, meglesz az :)
  • molnibalage83
    Portugálokat? Aha... Az ilyen kommentek után jött az 1:7 meg a 8:1...
  • Dean Winchester
    Szerintem továbbjuthatunk, nem egy borzasztó erős csoport, verhetők az ellenfelek. Én még azt is megkockáztatom, hogy a portugálokat megkenjük :)
    Ha szerencsénk van és jól játszunk összejöhet, ha viszont kifogunk egy balszerencsés napot akkor...
  • Jeffjohnson
    Szerintem megoldják, hogy ne legyen. Nagy a készültség. Egy váratlan támadás mindig egyszerűbb kivitelezni, mint egy olyat, ahol számítanak rá, készülnek ellene.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.06.06. 11:27:41
  • Jeffjohnson
    Néztem a fogadóirodák mit adnak a meccseinkre. Persze én reménykedek de a realitás tényleg az lehet, hogy akár pont nélkül de kiesünk. Ebben az esetben, remélem nem szedi szét a média a csapatot. Így is nagy eredmény az, hogy kijutottunk és jó lenne az NB1-es a meccseken, 22 ezres stadionban 3 ezernél nagyobb átlag nézőszámot látni.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.06.06. 11:28:10
  • Renegade
    off is, meg nem is: lesz terror akció? ha lesz, vajon sikeres lesz?
  • molnibalage83
    A baj az, hogy Izland ellen egy X is az isteni csoda kategóriája lenne a mai magyar színvonalat nézve. Ausztria ellen is elég meredek mérkőzés lesz.
  • Jeffjohnson
    Ha az osztrákokat meggyőző játékkal verni tudjuk, akkor Izland ellen is lehet nyerni. 2 győzelem elég kellene, hogy legyen.
  • molnibalage83
    Izland és Ausztria ellen kell egy győzelem és egy X. És még ennél is piszok mázlistának kellene lenni, hogy a legjobb csoport harmadikok között legyünk gólkülönbséggel.
  • Jeffjohnson
    Ha az osztrákok elleni első meccset sikerülne megnyerni, akkor látok esélyt ellenkező esetben nagy mákra lenne szükség.
  • Fbn Lx
    27.19%
  • molnibalage83
    Nagyon meglepődnék. Eszméletlen mázlival és körbeveréssel nagyon talán.
  • Lacee86
    Nem a tegnapi németek elleni meccs alapján, de azt gondolom, hogy talán valamivel nagyobb esély van arra, hogy tovább tudunk jutni, mint arra, hogy nem.
  • kamionosjoe

Új kérdés:
    Túléli a csoportmérkőzéseket a Magyar Fociválogatott az Európa Bajnokságon?
  • kamionosjoe
    Üdv! Kicsit késöbb lesz ùj kérdés mert ma elutaztam, tegnap meg elfelejtettem berakni. Esetleg ha valaki kedvet érez írjon egy kérdést a hétre, aztán ha megjöttem berakom felülre, de most telóról nem megy. Sorry!
  • Lacee86
    Jah ok. :) Csak én bizonytalanodtam el abban, hogy tudomásom szerint a kettő ugyanaz.
  • Dean Winchester
    jogos :D
    értelmi v testi , elnézést
  • Lacee86
    Mi a különbség az értelmi és szellemi fogyatékos közt?
  • Dean Winchester
    attól függ,hogy értelmi vagy szellemi fogyatékos. Ha nem zavar, nem hangoskodik, nem beszél hülyeségeket és tudok edzeni nyugodtan akkor igen, egyéb esetben, nem!
  • Pluskast
    Igen.
  • Slee
    Miért ne ?!
  • molnibalage83
    Igen, edzenék.
  • Lacee86
    Igen, viszont a szabályok persze rá is érvényesek.
  • Jeffjohnson
    Igen. Ugyanaz vonatkozik rájuk is mint a többi, normál emberre. Ne legyen igénytelen és meg tudjon maradni egy közösségben.
  • Freeda Krueger
    Igen.Az edzőteremben mifelénk rendszeresen volt ilyen vendég.Testi fogyatékos.
    Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2016.05.28. 15:53:49
  • Fbn Lx
    Attól függ, mit jelent az együtt edzés.
    Ha egy légtérben, akkor nekem aztán mindegy mije van, csak fertőző ne legyen. Hallottam a konditermes kitiltásos sztorit, szerintem geci dolog.
    Bár ha együtt edzeni úgy, hogy egymással/egymáson/páros gyakorlatok stb, akkor testi fogyatékossal igen, értelmi fogyatékossal nem szívesen.
    Nem tehetek róla, bár én elfogadom őket a közelemben természetesen, de nem szeretek velük interakcióba lépni, az uncanny valley-ben vannak nálam, ijesztőek, mert nem értem meg őket, és látszik rajtuk, hogy ők sem értenek engem.
    Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2016.05.28. 02:34:07
  • kamionosjoe

Következő kérdés:
    Edzenél együtt mozgássérült vagy fogyatékos személlyel?
  • Jeffjohnson
    Ez igaz. Nálunk még csak a műanyag szelektív gyűjtésére van lehetőség de már a család is egyre jobban ráállt erre.
    Csak mostanában több külföldi ország kisebb városában is volt módom megtapasztalni, hogy mennyivel előrébb vannak még mindig. Persze a nagy külföldi multikulturális városokban nem sokkal jobb a helyzet, mint nálunk. Annyiban talán, hogy reggelre nagyon durván eltakarítanak mindent.
  • Jeffjohnson
    Visszakanyarodva a cigizéshez :) . A nagy dohányos kolléga, aki állandóan dohányozni megy ki, amikor bevezették azt, hogy bent a telepen nem lehet sehol sem dohányozni, csak a kerítésen kívül (jó messze van), akkor sokkal kevesebbet járt ki dohányozni. Szóval volt hatása eleinte a tiltásnak. Lehet naiv dolog tőlem kijelenteni de ha kevesebbet tud dohányozni melóban, akkor az talán elindíthatja egy jobb úton.
  • Dzsini
    Azért én csak a saját harmincnéhány évében azt látom, hogy egyre jobb a helyzet - már nagyon sokan szelektíven gyűjtenek (15 éve mesében lehetett ilyesmit olvasni, és én is Bécsben egy ismerősnél látogatva külön oda kellett figyeljek arra, hogy mit hova dobálok, míg mostanra már a lakótelepi házunkban is szelektív kuka van, és mindenki használja, nekem is automatikussá vált).
    Plusz ahol alapból tisztaság van, ott többen vannak, akik jobban vigyáznak - pl. a régi, lerobbant Ikarusokon mindig több szemetet (firkálást, sérülést, stb.) látni, mint egy pár éves Mercedesen vagy Volvon - pedig ugyanannyit takarítják. Vagy a felújított közterületeken is sokkal jobbak tartósan az állapotok, mint egy régi, amúgy is elhanyagolt parkos részen.
    Haladunk.
  • Jeffjohnson
    Más országokban kialakult egy olyan társadalom, ahol ahogy korábban is írtad ciki szemetelni és egymásra szólnak rá az emberek de nem csak a szemetelés ilyen. Itthon ha rászólok valakire, akkor még neki áll feljebb. Valahogy itthon is el kellene ezt indítani.
  • Jeffjohnson
    Nem hiszem, hogy van felmérés erre. Vagy lenne, aki számszerűleg felméri takarítás közben. Talán a közmunkásoknak lenne némi fogalma az eloszlásról. Sörös üvegek ugyanúgy zavarnak. Verd ki a fejedből, hogy különbséget teszek, sőt még balesetveszélyes is. Itt Debrecenben mindig látni, reggel széttört üvegeket, pl a stadion környékén, biciklimmel kerülgethetem őket. Hallgatók dohányoznak az egészségügyi telep kellős közepén, a dolgozók meg sunyiban a kis saját bejáratú helyükön, senki sem ellenőrzi. Elszomorító.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.05.27. 09:16:20
  • Dzsini
    Azt elég hamar letudtuk (kb. tegnap ugyanekkor), hogy a mostani ellenőrzés mértéke elégtelen, és ebben minden résztvevő egyetértett :)

Ha lenne komoly és hatékony ellenőrzés, akkor felmerülhetne, hogy a büntetés elégséges-e vagy sem, de addig igazából mindegy, hogy 1000 vagy 25000 forintra nem büntetik a szemetelőt.
  • Jeffjohnson
    Nem gondoltam, hogy a cigizéssel kapcsolatos véleményem ennyi ellenállást vált ki. Ha csak a büntetés mértékén ment volna a vita, az tök jó lett volna...
  • Dzsini
    Köszönöm.

A harmadik bekezdésre: szó sincs arról, hogy nem létezik (megint túlzásba esel) - de az, hogy "több" vagy "kevesebb", az mérhető dolog, nem szubjektív. Az, hogy te hogy érzed, az szubjektív. Neked jobban feltűnik, mert te jobban figyelsz rá, mert rá vagy állva - főleg akkor, ha szóba is kerül valahol a téma, és többet gondolsz rá. Másnak lehet, hogy fel se tűnik ugyanaz, vagy más tűnik fel - például a törött üvegdarabok, amik pedig számodra, vagy a te utad mentén nem annyira feltűnő, vagy jelen levő dolog. Ezért szubjektív a dolog.
  • Jeffjohnson
    Huhh,

Jó. Megkövetem magam! Az bűnös, aki szemetel, a másik arcába fújja a füstöt, nem tiszteli a másik ember egészséghez való jogát.

Ha valamire nincs mérőszám, akkor az már nem is létezik? Tényleg a számokon kell vitatkozni vagy azon, hogy mi az elsődleges? Nem jobb lenne ha mindenki önvizsgálatot tartana és megpróbálna kevesebbet szemetelni? Vagy mondjuk egyáltalán nem szemetelni?
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.05.27. 09:04:04
  • Dzsini
    Nem kell áldozatként beállítani magad azért, mert valaki beszélget veled, és nem ugyanaz (vagy nem ugyanolyan) a véleménye.
  • Jeffjohnson
    Én jót, akarok (még ha másoknak ez nem is tetszik). Szeretnék tiszta utcákon, tereken sétálni. Mi ebben az elítélendő?

Miért kell megvédeni magát annak, akinek már elege van a szemetelőkből (legyen az bármilyen szemetet eldobó ember)?

Cigarettázás volt a téma. Ezért a cigisekről kialakult véleményem mondtam el de ettől még a sörös üveget eldobó emberek és a rágót a padra ragasztók is ugyanúgy szemetelnek.
  • Dzsini
    #123940 - Miért kollektív módon bűnös minden dohányzó ember? Erre harapott mindenki tegnap is, ma is - a többiről beszélgettünk, véleményt cseréltünk.

A csikkek számával kapcsolatosan pedig neked van egy elgondolásod (a szemét többsége az), mások szerint ez nem így van. Amíg nincsenek mérőszámok erről, addig ez anekdotikus állítás, ami egy rendkívül szűk mintán alapul, ráadásul szubjektív - kellene róla valamilyen mérést találni, ami akár alátámasztja a dolgot, akár megcáfolja.