• Zero001
    Időtállóság stílusfüggő is erősen. Egy filmtrükk-/filmtechnika-függő stílusnak, mint az akciófilmek vagy a scifik, kifejezetten szar. Egy drámának vagy kriminek meg nagyjából csak azon látod a korát, hogy milyen eszközöket használnak a szereplők. Kosztümös filmeknek meg majdnem tökmindegy. Szal ezt, mint fő okot elvetném.

Nem szabadna, hogy filmes univerzum beleszámítson az adott film pontszámába. Értem én, hogy fasza, de ez egy filmes lista, nem frencsájzos. Mondjuk paradox módon pont a "se eleje, se vége" középső részek szokták a legtöbb pontot elérni a trilógiákból...

Azzal meg abszolúte nem értek egyet, hogy a régi idők nagy filmjei nézhetetlenek, én nem olyan régen begyűjtöttem egy rakat 2. világháborús és hidegháborús filmet (CGIfeszt Battleship kapcsán akartam filmeket, amikben igazi nagy vasak vannak), és simán nézhetőek voltak. És valóban, MÁS a színészi játék, eléggé irreális ahogy mindenki tökéletesen artikuláltan beszél, soha nem vágnak egymás szavába, stb. De attól hogy más, még bőven élvezhető.

Eléggé meggyőződésem, hogy a hype meg a netező tinik tömegei erősen eltorzítják az arányokat. Az például teljesen röhej, hogy a Sötét Lovag #4. Nyilván szubjektív mint minden toplista, de az nagyon szúrja a szemem.