127612
  • Jeffjohnson
    Igen. Ahogy lehetett frissítettem. Nem bántam meg.
  • tigeroo
    nem, mert ubuntut használok
  • Dzsini
    És még XP-t is használnak rengetegen. Támogatás nélkül.
  • molnibalage83
    Idővel az elsz, régebbi WIn-ek terméktámogatását megszűntették. A 8 sem fog másként járni..
  • Dzsini
    Úgy van megfogalmazva, mintha elkerülhetetlen lenne :)
  • molnibalage83
    Nem, és addig fogom húzni, ameddig csak lehetséges.
  • SötétBarom
    Igen.
  • molnibalage83
    ...
  • VRSDM
    szerintem nagyon sok minden van benne.
    néhol nehéz követnem a hangzást.

én tisztogatnám azokat a sávokat, átgondolnám mi az esszenciális hangzása, és csak azt hagynám meg,
    mert ez így össza-vissza hullámzik és lüktet.
    szerintem(!)
    amit persze leszarnak! béke.

amúgy ha társasházban kell lennem akkor minél magasabban,
    szerencsére nem abban töltöm az életem borsa-javát.
  • donyyy20
    Sziasztok Srácok

Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy ha esetlegesen van egyetlen egy percetek az alábbi linken meghallgatni a számom és ha tetszik dobni egy szavazatot, nagyon hálás lennék mindenkinek. Mindenkinek további szép napotT

http://tlnt.pl/W9zmPE

köszönöm
  • ocskoszilard
    kertesház, egyetem miatt társasházban lakom, de hoyg itt semmit se lehet csinálni, ez kiakaszt
  • kamionosjoe
    Ha van lift fent, ha nincs lift akkor lent.
  • Fbn Lx
    amúgy második-harmadik, a már említett biztonság és kényelem kombináció miatt
  • Fbn Lx
    ja, csak a galambok fossák tele az erkélyed és ébresztenek fel hajnalban a turbékolással meg a motozással ha befészkelnek a szellőzőbe
  • Lacee86
    Mi legfelül lakunk. A beázás lekopogom nem játszott (pontosabban egyszer a spejz kicsit, mint kiderült, vmi nagyon okos szigetelés cserénél a lefolyó lyukban hagyott egy rongyot...), de a hőszigetelés annyira vékony és régi, hogy nyáron 30 fok fölé igen könnyen felmegy a hőmérséklet, van, hogy 34-ig is... Nem véletlenül kell ma már lapostetőnél átlag minimum 20 cm jó minőségű hőszig.
  • tigeroo
    laktam 5. emeleten, nyugati fekvésű ablakok, nyáron 29-30 fok belül, cserébe télen 20fok mindig megvolt, körbefűtött mindenki minket.

most első emeleten lakom, nem gáz, néha közel pofáznak a járókelők, a fák és a lakótelep többi része faszául árnyékol, 25fok körül volt al egnagyobb kánikulában is. a tél viszont hűvös volt mindig
  • benőmenő
    Az tényleg jó, hogy kevesebb a mászkálás a bejárati ajtó előtt, meg nincs felső szomszéd, de egy szar szigeteléssel beázhatsz ott is.
    Tűz esetén meg minél lentebb laksz annál jobb. Meg ha elromlik a lift akkor is szopóroller.
  • Blum
    Kivéve amikor olyan birka szomszédaid vannak mint nekem. 4 évvel ezelőtt volt egy lakógyűlés és szavazást tartottak, hogy az összegyűlt pénzből a tárolókat szigeteljük, hogy a földszinten lakók lábikója ne fázzon alulról vagy inkább a tetőt javítsuk. Már akkor rossz állapotban volt a tető de a marhák megszavazták a tárolók szigetelését. Úgyhogy most aki a 4. emeleten lakik az pislog, hogy szigetelték a házat meg egyedi hőmennyiség mérőket raktak fel, műanyag nyílászárókat szereltek be de cseszhetik mert felülről elmegy minden hő (ami miatt mindenki többet fizet)...nyáron meg klíma nélkül halál. Az időnkénti beázásról nem is beszélve.

Ezért maradnék én inkább közeéptájt, az a tuti. Inkább üvöltözök a szomszéddal 2 percet, hogy emelje már meg azt a k.rva széket minthogy a tetőre mászkáljak bitumenezni a repedéseket :D
  • Lacee86
    Kicsit összef*snám magam szerintem. :D
  • mrzed001
    Na én már laktam fsz, 1, 3, de voltam már ismerősnél 8, 10, meg a 17. emeleten is.
    A fsz hátránya a biztonság, és hogy hideg, ezért fűtés drága (meleg felfelé száll, így fsz-en kell legtöbbet fűteni, hogy legyen 22-24 fok télen jó esetben, ráadásul alulról hűti a pince vagy garázs vagy szerelőjárat ami van)
    1. emelet már egy picit jobb mindezekben, kicsit biztonságosabb, kicsit melegebb, de azoknak a fránya ház elé telepített kóróknak pont ott van a teteje, ami piszkosul képes verni az ablakot szélben. Ezen a 2 szinten szúnyogháló nélküli ablakon át szellőztetni ostobaság, pillanatokon belül rovarok hada lepi el a lakást (darázs, légy, tücsök, szúnyog ...)
    3. emelet már jobban lehet szellőztetni, de rovar még előfordul. Biztonságba jobb, vas biztonsági ajtó és be van védve lakás. Melegebb is, sokkal. Sőt, 4-emeletesben a 3-ikon télen is 28 fok volt elzárt radiátorokkal. Erről jut eszembe, 4 emeletessel vigyázni. A 10 emeleteseket panelből építik, az vastag és masszív. De sok 4 emeletes ún. csúsztatott zsalus eljárással készült. Ezek olyanok, mintha egy dob belsejében élne az ember. Bármi dübörgés van, az csillapítatlanul végigmegy az egész házon, végig a falakon. Sok ostoba meg lecseréli a régi 2+4 cm-es padlózatát egy béna műanyag tetejű 1 centis lamináltra, aztán csodálkozik miért őrjöng az alatta lakó. Tégla jobb.
    8-10: 10 emeletes panelek, egymástól kb 100 m-re. Az egyik 10-ik emeletén semmi gond, a másik 8-ik emeletén úgy éreztem mintha imbolyogna, nem lenne stabil alattam a talaj. Meleg. Nyitott ablakkal kell aludni télen. Viszont 10-en gond a tető beázása. És mivel az a ház baja, a lakó nem is tehet ellene semmit. Na nem mintha én pl felmennék a 10 emeletes tetejére kátránylapozni, az már nekem sok. Ha áramszünet, nincs lift. Meg amúgy is elromlik néha. Tahó egyének meg beletahóznak. Láttam már pár igénytelenséget, igényesebb helyen lévőben is. Lifttel költözni hol vicces, hol meg piszok szörnyű.
    17-ik emelet: 18 emeletes "pontház" majdnem legfelső szintje. A kilátás gyönyörű/rémisztő (is-is). Durva szél jó időben is. Ablakot ki nem nyitnám. Érdekes, de nem éreztem azt az instabilitás érzést, mint a 10 emeletes "pengeház"sor 8-adikján (az valamiért nagyon furi volt).

És akkor extrának: Berlini TV torony. 368 méter magas. Kb 110 emeletnek megfelelő. A lift jól gyorsul, fül bedugul. Fent, meglepően stabil, pedig forog is a belseje ... szép lassan, így idővel megvan 360 fokos körbenézés. Ja kajálda van fent, körben, és egész jó. Furi, nem gyomorkavaró, kellemesen el lehet nézegetni a lent elforduló tájat amíg vársz az ételre. A szélzaj sem hallatszik meglepően.
  • SötétBarom
    Jéjzus. :c
  • pxxl
    10. vagy lehetőség szerint a legfelsőt. miért? nem kopognak feletted, és nem áztatnak el felülről. aki lakott/lakik ilyenben az tudja miről van szó...
  • molnibalage83
    Hát igen. A szél fütyülő hangja önmagában szar volt, de amikor a mély komponens volt nem viccelek, az olyna volt, mint amikor a villamos átmegy a hídon.

A kilengést nem úgy kell elképzelni, hogy 1,2 m-es amplitúódval csinálja, hanem állandó szél esetén ennyit megy ki max. Persze van ebben ampliúdó is, de nem ekkora az, pl. 0,8m közép +/- 0,4. méteres igen lassú. Van videó arról, hogy az épület hogyan nyekereg.

Földrengés után látható egész durva kilengés kisebb épületeknél is.

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.09.05. 21:23:21
  • Lacee86
    Az nem lehetett túl jó. Azért érdekes lehet egy 100-150 emeletes épület legfelső emeletén. :) Ott már egy méter feletti a kilengés, főleg nagy szélben. Durva lehet.
    példa
  • molnibalage83
    A 8. emeleten a Sas hegy oldalában én is élveztem a kilátást, de az az évi 8-10 szeles nap maga volt a pokol. Gyakorlatilag aludni nem lehetett, kb. 60-70 dB-es zaj volt, de néha magasabb. Ráadásul olyan ótvarul volt megcsinálva a nyílászáró, hogy merevsége semmi nem volt cm-es kilengései voltak a műanyag szarnak...
  • Lacee86
    A kilátást azt én is szeretem. Itt a lakásunk erkélyéről kilátok szabadon egész Csornára. Ezt annyira megszoktam, h nagyon nehezen viselném, ha ott kéne laknom, ahol csak a szomszéd ház fala látszik.
  • Garga Pitic #123219
    6-on lakok, 8-on melóztam 7 évig 270 fokos kilátással. A magas házak királyok.
  • BaliBoy
    Hibás a megfogalmazás. Amire a kérdés feltevője gondol az az emeletes társasház, vagy panel ház. (bár az utóbbi sem feltétlen emeletes)

Társasház például a sorház is. Én már csak tudom. Közös képviselő is vagyok. :))

Egyébként a legjobb a 4-5. emelet.
  • Blum
    4-5. emelet (10 emeletesben) még oké.
    Jelenleg egy 4 emeletes épület 2. szintjén lakunk, az itt tökéletes.
  • SötétBarom
    10 vagy magasabban. Feelinges. :)
  • Freeda Krueger
    földszint,max első emelet.tériszony miatt
  • molnibalage83
    Nem egy olyan lakótelepi lakást láttam (nem panel), ahol erőlködés nélkül fel lehet mászni akárhanyadik emeletre, ha nincs tériszonya annak aki ebben gondolkodik. Cirka 15 éve ahol laktam két csaj kizárta magát a lakásból, de nyár volt és a mázli az volt, hogy az erkély nyitva volt. Simán fel tudtunk mászni a cimbivel és kinyitottuk belülről a lakást nekik...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.09.05. 18:01:51
  • Lacee86
    2. emelet a legideálisabb, de amúgy a 3. se gáz még (itt lakom). Fszt. és 1. emelet biztonság miatt felejtős, feljebb pedig nyilván a sok lépcsőzés miatt (jó, persze valahol van lift, de az sem mindig működik, plusz hurcolkodásnál nem jó semmire).
  • molnibalage83
    2-3. A 2. emeltre szavaztam, most is ott lakom. Voltam már 8. emeleten is. Szeles időben egyszerűen kibírhatatlan volt olyan rohadt hangos volt.
  • benőmenő
    A második emelet az bevált. Nem kell olyan sokat lépcsőzni se, meg a földszinti erkély rácsáról sem lehet már oda felmászni.
  • molnibalage83
    ....
  • Freeda Krueger
    Ritkán,félévente egyszer kétszer
  • videobaby
    havonta biztosan.
  • molnibalage83
    A napokban előveszek pár igen régi kérdést, de ha nem küld be más kérdést, akkor marad az, ami eddig, hogy én teszek be, ami éppen eszembe jut...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.09.01. 15:53:49
  • kamionosjoe
    Én is körülbelül így.