• chhaya #121937
    1. Igyekszem utánanézni a szabályoknak, ha nem tudok valamit. Elgépelések előfordulnak, mert általában lusta vagyok visszaolvasni az írásomat. De mióta sokat netezek és keveset írok kézzel, olykor bajban vagyok az egybe- és különírásokkal. :/ El tudja kényelmesíteni az embert, hogy még az ilyen kommentelős szövegdobozok is aláhúzzák a hibákat.

2. Nagyon tud zavarni, még a sokak által ártatlannak vélt vesszőhibák is. (Fórumokon fordul elő gyakran, hogy valaki végigírja a 10 soros véleményét mindenféle írásjel nélkül... Na ez a halálom, az ilyeneket általában el sem olvasom.) Megakasztják az olvasást, nem megy olyan gördülékenyen, mint egy hibátlan szöveg esetében.

3. Nem szoktam szólni. Évente körülbelül egyszer fordul elő, hogy nem bírom ki és ki kell javítanom valakit. De amúgy a legtöbb ember nem értékeli, esetleg egyáltalán nem is érdekli őket... Úgyhogy inkább nem szólok. A muszály, egyenlőre és társaira lassan már immunis vagyok, olyan gyakoriak. Viszont amikor mondjuk a tizediket 10-dik formában írja le valaki... Az még fáj. :D

4. Nem túl pozitívan. Viszont oda-vissza nem igaz a dolog. Attól, hogy valakinek jó a helyesírása, nem lesz feltétlen okos-értelmes ember...

5. Fontosnak tartom.