127612
  • Dzsini
    Pont ezt írták lent, hogy minden olyan alkalommal visszakaptál belőle, amikor egy TB útján meggyógyított, már nem fertőző beteg ül melléd a buszon, és téged nem fertőz meg. Minden alkalommal, amikor egy bolt azért van nyitva, mert a tulajdonosa nem beteg, és ki tudja nyitni, így te tudsz vásárolni. Amikor a busz időben jön, mert elég buszvezető van, aki egészséges annyira, hogy el tudjon indulni elegendő számú járat.

Az, hogy te nem akarod használni, nem jelenti azt, hogy más nem ezt használja, és ebből neked közvetetten hasznod származik.
  • molnibalage83
    Mint a társadalom része semmit sem kaptam vissza a befizetett pénzekből, a szolgáltatás színvonala olyan, hogy nem akarom vagy nem is tudom haszálni, lásd a beutalós ökörséget.
  • Dzsini
    Hát, a társadalombiztosítás kifejezésben ott van a "társadalom" szó.

Ezzel szemben létezik magánbiztosítás, ott nincs - talán ezért az a neve.
  • molnibalage83
    0 empátia...? Gyakorlatilag kivenném magam az ellátásra szorulók köréből és cserébe még mindig fizetnék valamennyit a TB-be, mikor 0 szolgáltatást veszek igénybe.

Az miért is 0 empátia, hogy a befizetett pénzem egy része oda is kerüljön, ahol fel is használom..?

Akkor nem lenn bennem empátia, ha azt mondanám, hogy ide a TB pénzemet és mindenki más megy rohadjon meg.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.28. 09:11:57
  • QuippeR
    én értelek, de ez a nulla empátia, amit most mutatsz, nem méltó egy középosztálybeli értelmiségihez. az egész élet nem fair, de velünk iszonyatosan kegyes volt.

mert az sem fair, hogy valaki betegen születik, egész életében betegen él. legyen az akár két-három év, akár harminc-negyven. de az sem fair, hogy valaki olyan környezetbe születik, hogy semmi esélye ne legyen kikerülni a mélyszegénységből.
  • molnibalage83
    Ráadásul az sincs súlyozva, hogy nem vagyok sem alkesz, sem dohányos. Ellenben az én magasabb TB-ből fedezik a sokkal alacsonyabb jövedelműek kezelését, aki lehet masszív alkesz vagy dohányos és gyakran mindkettő, miközben én nem dohányzom és 3 sör feletti mennyiség nekem már kirvíó egy héten...

Tényleg "fair" TB rendszer...
  • molnibalage83
    És szerinted az a be nem fizetett milliós nagyságrendű pénz hova menne? Pl. szűrővizsgálatokra járnék úgy, hogy nem kell hónapokat vagy évet várnom rá.

Ma is fizetős röntgenre megyek, mert máshova beutaló kéne. Azt elintézni meg annyi idő, hogy az órabéremet nézve meg sem éri elintézni. Egyáltalán meg mi a fasznak kell minden szarhoz beutaló...? Magyarázza meg már kérem valaki ezt az eszement balfasz rendszert. A magán ortopéd SZAKORVOSNAK röntgenre van szüksége. Erre menjek el egy háziorvoshoz, basszam el erre az idő? Gyakorlatilag a háziorvos engedélye kell, mikor egy szakorvos szerint kell a vizsgálat? Mi a búbánatos marhaság ez kérem? Kétirányú felvételt megcsinálják 7 ropiból, időre megyek és nem kell szabadnap ahhoz, hogy elmenjek a háziorvoshoz és utána röntgenre, egy délutánból kell rászánnom 1 órát.

Kérdem én, akkor mi a fasznak fizetek TB-t...? Legyen olyan TB, hogy sürgősségi és életmentőt dolgokat elvégzik rajtam. Minden területen magán orvoshoz járok. Ha 30 évig csak én teszem féle és minimálisan kamatoztatom a zsét, akkor is telne magyar árak mellett kezelésre pl. rákos betegként, vagy akkor lehessen választani, hogy mire terjed ki a biztosítás.

Jelenleg hiva 25k-t húznak le értem gyakorlatilag a nagy büdös semmiért havonta, ha az életmentő műtétek elvégzését leszámítjuk, de volt olyan év, hogy 250k-t hagytam ott magán dokinál, mikor TB-ben ennyit fizetek be.

Bocs, de egy úgy köcsögség, ahogy van.
  • QuippeR
    apám például évtizedekig dokinál sem volt, aztán meg tüdőrákos lett. könnyű huszon-harmincévesen hangoztatni, hogy nem is veszem igénybe, de azt is érdemes beleszámolni, ha szeretnél még ötvenes-hatvanas korú lenni. (többet nem mondok, mert mindannyian tudjuk, hogy magyar férfiak vagyunk, nem valószínű hogy megéljük a hetvenet.)
  • molnibalage83
    Temérdek ember fizet és nem veszi igénybe. Tehát akkor a szolgáltatás méretezése is máshogy történne...
  • QuippeR
    azt nem tudja valaki, hogy a TB befizetések a központi költségvetésbe mennek, és ott elosztódik mindenfelé, vagy ténylegesen az egészségügyre fordítják az egészet?
  • Fbn Lx
    hozzáteszem persze, hogy már jelenleg is geciszarul működik, tehát valami kegyetlenül merész reformot igényel az elkövetkezendő években, de úgy érzem, mintha félre lenne söpörve a kérdés
  • Fbn Lx
    Nem
    Nem

elég korlátolt gondolkodás ez szerintem, ha kivennénk a pénzt a TB-ből, nem működne az egészségügy csak magánrendszerben, így akinek pénze nincs rá, hogy kezeljék (a lakosságnak valószínűleg a nagyobb része), az nagyon ritkán jutna orvoshoz

mindannyiunk érdeke az, hogy ne TBC-s és kankós vörhenyes emberekkel utazzunk egy vonaton, vagy akár sétáljunk szembe az utcán
    én hajlandó vagyok ehhez a tb-mmel hozzájárulni
  • molnibalage83
    Ezek sem kerülnek ennyibe tudtommal.
  • SötétBarom
    Viccen kívül, de szerintem egy állatorvosi árlistából ki lehetne indulni kb. Mondjuk rá kell dobni egy 3x szorzót a jobb körülmények, illetve a nagyobb felelősség miatt, és kb kijön, hogy mennyi kéne legyen egy beavatkozás. :D

Hirtelen ezt találtam :D

A 3x szorzóval egy keresztszalag szakadás megoldása 120k lenne.
  • SötétBarom
    Nem tudom, pl 3 órás szívműtét, vagy szilánkos törés ide oda csavarozása..
  • Blum
    pl. nekem tavaly áprilisban volt egy 50 perces térd műtétem, 850k volt költségként feltüntetve.
    Pedig semmi komoly dolog nem volt, kipucolták meg 1-2 porcot helyre raktak aztán ámen, másnap reggel mehettem haza. Az azért tetszett, hogy arra a 2 hétre amíg nem tudtam ráállni elkértek 3500Ft-ot a mankóért "De majd azért tessék visszahozni" ...hát hogyne...Tegyük fel nem lett volna nálam pénz akkor vihetett volna ki a haverom a vállán az autóig.
    1 órás helyi érzéstelenítéses urológiai műtét, szintén 1 éjszaka: 600k....

igen
    igen
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.05.27. 19:39:08
  • molnibalage83
    Ezt csak én, de a munkáltató is fizet még ezen felül. Vagy nem?
  • molnibalage83
    Mi számít komolynak?
  • SötétBarom
    Magyarul, ha 50 éves korodig kibírod komoly egészségügyi probléma nélkül, akkor addig kb 8 millát tolsz be. Mennyibe kerül egy komolyabb műtét?
  • molnibalage83
    A bérkalkulátor szerint 21k. Én ennél többet fizetek akkor. Vicc.
  • SötétBarom
    Már 5 éve nem dolgozom itthon, mennyit fizet valaki TB-t, akinek mondjuk a bruttója 300k?
  • molnibalage83
    Amen.

Igen.
    Igen.

Az állami rendszer kb. nem is látott, mióta dolgozom és már 7 éve sem volta oda a színvonalért. Utoljára kb. 4 éve lehetett egy 5 perces vizsgálaton. Most is röntgenre kéne menni. Beutaló meg anyámkíja. Baszod... 3500 HUF-ért magán megcsinálja és nincs sorban állás.

Akkor mi a faszra vonnak le havi szinten 10k nagyságrendá TB-t, mikor magán orvosra is költhetsz ennyit egy vizitnél.

Vicc...
  • Lacee86
    Szociális alapon lehetne komolyabb ellátásra (pl. egy komoly műtétre) támogatást kérni stb. Ki lehetne ezt találni. Ha az ember pedig szerencsés, és huzamosabb ideig nem kell orvoshoz mennie, egy csomó pénze megmaradna.
  • SötétBarom
    Kéne egy alap levonás mindenkitől a sürgősségi ellátásra (mentő, közvetlen életveszély elhárítás, ilyesmi), a maradékba pedig mindenki annyit invesztál amennyit tud, vagy szeretne.

Mondjuk itt le lehet csúszni a vitaspirálba, hogy etikus e hagyni meghalni a szegényeket, de én azt mondom baszni rá. :D A nagyon szegény réteg esetében úgy sem az orvosi ellátás minősége a legnagyobb probléma, hanem az alkoholizmus, a dohányzás, táplálkozás, és az ehhez társuló tudatlanság. (no offense, iszom én is rendesen, meg néha elpöffentek egy cigit a fröccs mellé, de ezekkel szemben egy ideje már próbálok keményen kompenzálni mozgással, alvással, meg normális étrenddel).
  • Lacee86
    Teljesen egyetértek. Egy rossz vicc ez a hazai TB rendszer...
  • SötétBarom
    Igen, igen.

Én az amcsi magánbiztis rendszer pártján vagyok. Az, hogy havi szinten betol itthon mindenki egy halom pénzt, aztán ha valami gebasz van akkor csúszik a hálapénz, meg fizetem a súlyos tízezreket a magánpraxisban, az kurvára nem oké. Arról nem is beszélve, hogy 3x van ideje megdögleni mindenkinek, ha épp kéne egy CT vagy bármi komolyabb vizsgálat.
  • molnibalage83
    ....
  • Blum
    Nem ért meglepetés, kb. erre számítottam.
    Nagyon rossz dalt küldtünk ki.
    Jó a dal, de volt(ak) jobb(ak).

Fájdalmasan unalmas, klisés dalt küldtünk ki. Eleve nem értem, hogy boggie hogy a francba tudott egy ilyen pocsék, elcsépelt vackot előadni egy olyan mű után mint a parfüm.
    Azt kellett volna kiküldeni, abban volt élet, lekötötte az embert. Az a dal amit kiküldtünk egy n+1. művész találkozón biztos jó lett volna, ilyen helyre nagyon nem való.

A győztes dal korrekt, de nekem személy szerint az olasz volt a kedvenc.
  • pxxl
    AIO leszarom
    Utoljára szerkesztette: pixxel, 2015.05.26. 23:25:00
  • Lacee86
    Mert a buzik szerelmi életéről szóló kérdés biztos értelmesebb...
    Csalódás, jobb helyezést vártam.
    Egyértelműen nem a dalokról szól az egész szavazás. A mi dalunk abszolút jó volt. Talán az előadáson lehetett volna még csiszolni, de azért ez a közeg nagyon új volt Boggie-nak is. Már csak azért is látni, hogy nem a dalról szól a szavazás, mert a youtube-on a külföldi kommentelők nagy többsége egyértelműen írja, hogy mennyire alulértékelt ez a szám, és nem is értik, hogy végzett ennyire hátul. Egyébként a német és osztrák dalt (mind2 0 pontot kapott) is meg lehet hallgatni, mennyire "szarok"... Ami nekem viszont a legjobban fáj, az megint a tipikus magyar mentalitás: hurrognak az emberek, hogy ők megmondták, hogy nem ezt kellett volna küldeni, meg mennyire szar az egész stb., miközben a külföldiek véleménye merőben más. Ennyit erről.
    Ami a győztes dalt illeti, sztem teljesen rendben van, a koreográfia is jól sikerült, és a szám is jó kis pörgős nóta, egy megfelelő énekessel. (Hál' isten nem szakállas nőnek vagy hasonló borzalomnak kellett nyerni idén.) Nem mondom, hogy feltétlenül a legjobb dal nyert, de legalább egy a jók közül.
  • Fbn Lx
    Csalódás, sokkal jobb helyezést vártam.

Nagyon rossz dalt küldtünk ki.

Borzalmas.

azért vártam jobb helyezést, mert ilyen nagyon aktuális gagyi písz láv juniti dal, ami úgy gondoltam imponál a tudatos, felvilágosult, képmutató liberális európai többségnek
    maga a dal nagyon rossz, a magyar akcentus pedig még mindig bántja a fülem
    ha egy énekes nem élt az usában vagy angliában legalább néhány évet, akkor ne énekeljen angolul plz

a győztes szám pedig rémgagyi, szinte fáj
    de egy ilyen jóképű deltás svéd pasi, akinek szexi a mozgása, szóval a sok európai háziasszony és tini gondolom dobott egy sms-t, miközben dörgölőzött a szék karfájához
  • molnibalage83
    Mivel 2-4 naponta van kérdés ilyen hülyeségre nem pazarolnám a slotot főleg, hogy megjósolható, ismétlődő...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.26. 15:30:51
  • Dzsini
    Minden évben futunk rajta egy kört, amikor a többség elmondhatja, hogy mennyire nem érdekli őt :) Kár lenne egy ilyen szép szokással felhagyni.
  • molnibalage83
    Csak azért tettem be, mert kvázi kérték. Előre megjósoltam volna az eredményt 15%-on belüli pontossággal...
  • Dzsini
    2014-ből:

Mit szólsz az idei Eurovíziós Dalfesztivál győzteséhez?
    54.8% 46 Nem érdekel.
    23.8% 20 Felháborítónak tartom, nem is engednék ilyet médiában megjelenni.
    10.7% 9 Meghökkentem kissé, de azért annyira nem rázott meg.
    6.0% 5 Nem tetszik az eredmény, de csak azért, mert a dal nem tetszett eleve.
    3.6% 3 Örülök neki, nekem is ez tetszett legjobban.
    1.2% 1 Szerintem jó a dal, de győzelmet azért nem ért.
    Na és mit szólsz a magyar eredményhez? [1]
    56.1% 46 Nem érdekel.
    29.3% 24 Teljesen jó, gratulálok az előadónak!
    7.3% 6 Jobb helyezésre számítottam, kicsit csalódott vagyok.
    4.9% 4 Másik idei magyar dal sokkal jobb helyezést ért volna el.
    2.4% 2 Hátrébb vártam a magyar előadót.
    Összesen 92 szavazatból 8 tartózkodott.

Mennyire vagy elégedett a nyertes magyar eurovíziós dallal?
    Kállay Saunders András: Running [ hivatkozás ]
    Ez a dal képviselheti hazánkat a 2014-es dániai Eurovíziós Dalfesztiválon.
    66.7% 38 Nem követem az Eurovíziót. (avagy lesz*arom)
    10.5% 6 Örülök neki, én is ezt a dalt küldtem volna.
    8.8% 5 Az összes dal közül egy sem volt olyan színvonalú, ami eurovíziós szereplést érne, úgyhogy közömbös.
    8.8% 5 Volt(ak) jobb dal(ok) is, de összességében elégedett vagyok.
    5.3% 3 Nem örülök neki, gyenge dal jutott ki.
    Összesen 58 szavazatból 1 tartózkodott.
  • Nirz
    73.9% Nem érdekel az Eurovíziós Dalfesztivál.
    56.5% Nem tudom/nem érdekel.
    82.6% Nem hallottam még.
  • Pluskast
    Nem érdekel
    Nem érdekel
    Nem hallottam még.
  • Dzsini
    Ausztráliában hosszú ideje óriási siker, imádják, hatalmas a nézettsége, így anyagi okokból "meghívták" őket :)
  • Jim Morrison
    az a baj, hogy megint ilyen búvalbaszott számmal indultunk. Első helyezett szám szép lassan tök jól indul, majd vannak benne pörgősebb részek, amik alapjába véve pont ilyen helyre kell. Byalex (vagy hogy írják) is ilyen lassú számmal indult, és még gyorsított is a tempón, hogy ne unja magát mindenki halálra....
    Mondjuk engem az se zavarna, ha nem indulnánk (Eurovíziós Dalfesztivál és indult Ausztrália vagy mi? mehetnek helyettünk :D)
  • ocskoszilard
    3*leszarom