A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
minden más bolt, csak hétvégén 0 - 24 illetve 16 - 22-ig hétköznapokon - teljesen felesleges, ha egy ruhabolt hétköznap 10-től van nyitva ki az a hülye, aki akkor vásárol? minkaidőben ?! nórmáális?
Az az igazság, amit elhiszel.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2014.11.02. 17:23:59
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A demokrácia "őshazájában", az azt exportáló usa-ban ha jön egy betörő, lelőheted, és még meg is köszönik.
Mi annyival liberálisabbak vagyunk, hogy 1 évvel ez előttig, csak szépen kérhettük, hogy távozzon, kérjük ne öljön meg minket, és ne erőszakolja meg a nagymamát és unokáját (megtörtént eset).
Most már ha többen vannak, vagy este, vagy fegyvere van, akkor a saját élete árán is meg lehet állítani (neked persze nincs fegyvered, szóval ennyit az esélyeidről).
De ebből is látszik, hogy mi bizony liberálisabban demokratábbak vagyunk, még az amcsiknál is.
Akkor, miért kellene más területeken is a nyugatot majmolni? Miért nem lehet ott is a saját utunkat járni ?
De amúgy támogatnám a nyugati bérek, nyugati adók, nyugati vasárnapi nincs bolt megoldást is (többet vásárolok egyszerre, bespájzolok mindenből, nagyobb hűtőt veszek a nagyobb fizetésemből) ... de azt meg az állam nem támogatja.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
az nem lehet, hogy szociálisan érzékenyebb utat választottak, mint ami most nálunk, egy exszoci országban van?
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
A többire meg csak annyit, hogy igen, mindenki a maga szemszögéből nézi, de jó lenne, ha mindenki túl látna ezen, és a globális következményekkel is számolna. Majd meglátjuk mi lesz ebből. Nyilván túl fogjuk élni, hogy minden zárva van vasárnap, '89 előtt is ez volt, csak aztán nehogy a gazdasági vonzataként meg máshol szálljunk fel a szopórollerre, mert az állam minden Forintját be fogja vasalni (internetadó és egyéb jövőbeni hülyeségek), vagy dráguljon minden termék.
Utoljára szerkesztette: Kata, 2014.11.02. 15:23:38
[/cserf][/fülünyúl]
Legyenek 0-24 ruhauzletek
Igen.
De tudod mit? Neked meg csak minden hónap első keddjén legyen ruhabolt, 10-10:30-ig.
Két nyitvatartás között, meg old meg ahogy tudod. Előre proletár <#eplus2>#eplus2>
Renegade:
de úgy látom, hogy a bolt nem létszükséglet
Nem, nem az. De ha az állam úgymond kivonult a hálószobákból (mindenki buzulhat), akkor legyen már olyan kedves kivonulni a konyhámból is !!!!
Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2014.11.02. 15:20:25
Nos...?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
amúgy nem zavarna, ha zárva lennének. régen se volt bolt vasárnap, az ember előre vásárolt, vagy ha mégis hirtelen kellett valami (nagyon durvát fogok mondani), átcsöngetett a szomszédhoz kölcsönkérni.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
nem akarok belekötni abba amit írtál, nem is nagyon tudnék, valóban sokan nem merik/tudják meglépni a költözést, valóban nekünk munkavállalóknak is van hova fejlődnünk, és igen sok helyen lehet látni sikeres újgazdag vállalkozót, aki tuti rosszabb a multiknál.
Szóval értem, de nem tudok rá mit mondani, mert az én buta fejemet meghaladja a probléma.
Számomra logikus, hogy a logisztika (közlekedés), társadalom fenntartás (közüzem, ilyesmi) legyen folyamatos, de úgy látom, hogy a bolt nem létszükséglet. De én mint bizonytalan, csak azt tudom mondani, hogy ez máshol sem tragédia, én vagyok a billegő, akit meg kell győzni, valamelyik irányba, bár "a persze, legyenek zárva" felé húzok és igen, a mindenkori kormány egyensúlyozzon a tőkések és állampolgárok között, gondolom az a jól működő demokrácia, ahol ezt ügyesen teszi.
Amit hülyeségnek tartok: csípőből tüzelni a mindenkori kormányra (félre ne érts, úgy egyébként van miért aggódni), már már gondolkodás nélkül. Vagy elkezdeni szétkapni egy szociálisan érzékenyebb embert azért mert máshogy látja a létminimumon egyensúlyozni embertársai helyzetét.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Se Médiába nem tud bemenni az ember, ha hirtelen vásárolhatnékja van valamit (akármi apróságot, vagy nagyot), vagy csak nézelődni, mert épp ekkor van ideje, vagy épp vár valakire a plázában és ott a média addig nézelődni ...
A ruhás boltok sincsenek nyitva, pl hétfőre ha kell melegítő és vasárnap mosásnál derül ki, hogy egyik szakadt, másik eltűnt ...
Se Obi, Praktiker, Baumax ... szóval akinek meg épp hétvégén van ideje egy kis lakásfelújításra, kertészkedésre (mert mikor máskor ? hét közben dolgozik), az is tossza el a napját, ha épp egy apróság kellene. Ilyen mondjuk velem is előfordult már, be a kocsi, irány Obi, megvettem ami kell, és spuri haza folytatni.
Szóval az egész ötlet olyan proli cuculista. Nem hiánygazdaság van már kérem, hagy költsem a pénzem, ha költeni akarom.
A családokat meg ha meg akarják védeni, akkor talán kezdjék a közbiztonság megteremtésével.
A másik felvetés volt, hogy ezzel akarják a nemzetközi multikat egy kissé megfogni, hogy a hazainak kedvezzenek. Mármint a hazai egyetlen Viktor baráti körébe tartozó CBA-nak.
Máshol is írtam, hogy erre a megoldás a lassan tönkremenő Tesó helyén vagy helyett a rég tervezett magyar árukat forgalmazó Turul bolthálózat kiépítése, és ott nyugodtan lehet (akárcsak a tesóban) vasárnap is árulni a cuccot.
Nem az én elkényelmesedettségem (de szép nyelv is a magyar 😄) a kérdés. Nyilván mindenkinek megvannak a korlátai a munkavállalással kapcsolatosan, ráadásul bele tudnék kötni a diplomás érvedbe, hogy manapság diplomák tucatjával sem megy semmire az ember. Hány diplomás dolgozik olyan állásban, ahova a 8 általános elég lenne? Na ugye. Igen, vannak ilyen "lehetőség" korlátok, ez tény. Viszont azért Magyarországon nincsenek nagy távolságok, 20 km-re dolgozni járni a szomszéd városba semmiség. Én pl. 65 km-re járok minden nap, pedig diplomám is van. De ez az én választásom. Az általad rám mondott elkényelmesedés-labdát vissza is dobhatnám, hogy nem csak az adott településen lehet munkát keresni. A kizsákmányolás érveddel meg az a gond, hogy ez nem csak a multikra jellemző probléma, gyakorlatilag nem tudsz egyetlen olyan szakmát vagy céget mondani, ahol a dolgozót ne kizsákmányolnák és húznák ki belőle a legtöbbet a lehető legkevesebb bérért (welcome in capitalism). Akkor ne csak a multi élelmiszerláncok legyenek zárva vasárnap, mert ebből a szemszögből ez megint csak kivételezés lenne. Akkor a buszsofőr miért ne maradhatna otthon? Úgyis minden zárva van és mindenki a családjával akar lenni. Érted mire akarok kilyukadni?
Utoljára szerkesztette: Kata, 2014.11.02. 14:48:54
[/cserf][/fülünyúl]
nyilván te más körülmények között élsz, mint sok nálad pechesebb ember, modellkedtél, remek egyetemen szereztél magadnak diplomát, felteszem ennek megfelelően jó állásod van, és akinek csak középiskolája van, vidéken, és nincs opciója?
Ha te felháborodhatsz azon, hogy nehogy már ne tudj tejfölt venni (no offenze, de komolyan?), akkor más is felháborodhat azon, hogy basszus, van egy téglagyár meg egy Tesco a közelben, azt csókolom, ha nem tetszik ahogy dirigálnak, találnak helyettem rögtön kettőt. ha én pénzéhes multi vezető lennék, nyilván én is kihasználnám azt, hogy kényem-kedvem szerint alkalmazok embereket minimálbérért.
Közgáz ovi, de a kormányok dolga, hogy egészséges mértékbe avatkozzon be, legyen egy normális stophatása a multik irányába, ne hagyja elharapózni a kapitalista tőkeszerző törekvéseket.
Ha szerinted ez már túlzó beavatkozás, akkor érvelj mellette, hogy miért az 😊
Amúgy legutóbb úgy olvastam, hogy ez a rendelet csak X négyzetméter felett van, szóval, ha apuka/anyuka nem multinál dolgozik hanem CBA/kis éjjelnappali akkor ugyanúgy "nincs együtt a család".
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mikor a gumigyárba felvettek előre megmondták hogy heti 7 nap.,mert ilyen az üzem.
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2014.11.02. 14:41:23
[/cserf][/fülünyúl]
[/cserf][/fülünyúl]
Nem semmi amit itten előadsz...
[/cserf][/fülünyúl]
Egyébként a sok munka benne van a mai társadalomban, és ez benne is fog maradni, mert ennyit változott a világ. Egyértelmű, h nem a szocializmusban vagyunk, és egyértelmű, h a "péntek délután 5-kor minden becsuk" felfogás egyáltalán nem működne, nem is jogos elvárás. De ami sok, az sok, van egy határ, amiért igen is az államnak kötelessége tenni. Mindegy hogy ki van éppen hatalmon, ez teljesen pártfüggetlen dolog, és a probléma már egyáltalán nem új keletű. A baromságban tudjuk majmolni a nyugatot (Halloween, Valentin nap meg minden ökörség), akkor a jó példát miért nem tudjuk átvenni, egy kicsit persze magunkra szabva?
Egyébként ezt tényleg a KDNP vetette fel és az indoklása az, hogy vasárnap legyen együtt a család. Pedig nyilván nem kötelező vasárnap vásárolni, tehát akai akarja a családjával tölti a vasárnapot, aki akarja a meg vásárolni megy. Egyéni döntés kérdése. Ezért eleve már a tervezet indoklása is egy baromság és ez az ami felháborító.
A multikat nem tudom mennyire jó ötlet megfingatni, mert könnyen lehet széllel szembe pisilés a dologból. Eleve aki multihoz megy, tudja milyen munkakörülményeket várhat: sokat kell dolgozni kevés pénzért, ezen szerintem senki nem már munka közben döbben rá, hogy "jé itt elfáradok a munkában és milyen kicsi a fizetésem!". Amúgy nem csak a multikra, hanem az összes kis- és nagy cégre jellemző, hogy sokat dolgozunk és ahhoz képest kevés pénzért. Egész nap passziánszozós, babazsúros hangulat csak az állami és közalkalmazotti szférában van (két barátnőm is dolgozik közalkalmazottként, első kézből az infó). Másrészről a kisebb üzletek csak drágább árakkal tudnak operálni, hogy fenn maradjanak, ezért ha a multikat megfingatják, az a te pénztárcádat is érinti, mert mindent majd vehetsz meg drágábban. Mert ugye ha a hétvégi bevételtől elesnek a multik, egyértelmű, hogy ők is emelik az áraikat.
De meggyőzhető vagyok: sorold fel a tervezet pozitívumait, ami az én, és az ott dolgozó életére is pozitív hatású, egyúttal cáfold meg az általam több hsz-ben felsorolt negatívumait.
Utoljára szerkesztette: Kata, 2014.11.02. 14:09:55
[/cserf][/fülünyúl]
Legalább egyszer kitudom aludni magam rendesen és nem telefonál anyuka, hogy "Ébren vagy? Akkor menj el porcukorért kisfiam"...ezt hajnal 8 órakor bármikor megteszi...szerintem direkt csinálja 😞
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
[/cserf][/fülünyúl]
viszont, ha itt ennyire kiakadnak a vasárnapi szünnap ellen, szerinted, hogy fogadnák, az automata kutak gondolatát? 😊
sokan azt sem tudják, hogy kint a kutak nagy része ilyen jó ideje.