• QuippeR
    én sem szedtem soha túlzottan gyógyszereket, mégis volt komoly autoimmun betegségem gyerekkoromban, és ez húsz éve volt.
    tessék, ilyen: Henoch-Schönlein. hozzáteszem, hogy a központi idegrendszerrel kapcsolatos probléma is beütött, nem tudtam mozgatni a lábaimat. aranyos mi?

egy mai átlag gyerek élete egy nem mai átlag gyerekéhez képest annyit változott, hogy sokszoros esélye van életben maradni. azt állítani, hogy ez nem az egészségügy hatására történt, hanem csak úgy hipp-hopp előtűnt a levegőből a hirtelen több gyerek marad életben molekula, és annak a kedvező hatása, kognitív problémákra utal.

én sem használok gyakran gyógyszert, szerintem évi két tablettánál több nem fogy, de a mi mintánkból extrapolálni a végtelenbe hülyeség. vannak, akiknek muszáj gyógyszert szedniük, és bár tény, hogy a megelőzéssel többre mennénk, ha erről már lecsúszott az ember, akkor bizony a tüneti kezelés a végleges megoldás. elég nagy badarság lenne a tüneti kezelést létrehozó cégeket azért hibáztatni, mert mi emberek lusták és akaratgyengék vagyunk a megelőzéssel foglalkozni.