Nos nem. A gyerekeknek is meg kell tanítani, hogy nem megyünk át a piroson, azt ott úgy hívják zebra, ahol ilyen és olyan körülmények között elsőbbséged van, de még ha a lámpa zöld is óvatosan, körülnézve kell átmenned rajta.
Igen, én is láttam már olyat, hogy zöld jelzésre gyalogos fogja és már trappol is ... csakhogy benézte a pirosat a hülye opeles.
Első megtanítani a gyerekeknek, hogy a zöld nem jog, csak lehetőség ... és bizony tele vannak a temetők olyan emberekkel, akiknek az áll(hatna) a sírfáján, hogy DE AKKOR IS NEKI VOLT IGAZA.
Úgy mellesleg megrökönyödve olvasom, hogy mennyire kevés technika óra volt másoknak általánosban.
Mi csak 5-8 évben: forrasztottunk szakadáskeresőt (elem, drót, lámpa :D) , csináltunk fa dobozt (fűrész, reszel, szögel, ami kell), mindenféle szerkentyűket pakoltunk össze elemes-motoros fém csavaros készletekből, modell repülőt építettünk (mi is volt a neve, asszem A3-as vagy mi, bő 1,5 m-es szárny fesztávval ... mezőn megreptettük, felemelt), KRESZ elméleti és gyakorlati oktatás, utolsó 1-1,5 évben meg még számítástechnika (elsőnek c64 programozás alapok, aztán akkor jöttek be az első PC-k, vett a suli is 1-et, én tanítottam meg a tanárnőnek kezelni :D ) is volt benne (meg ki tudja mi minden, ami nem is jut eszembe így 25 év távlatából). Heti 2-3 óra volt talán.