• Fbn Lx
    azért a vasárnapi pótlék elég jó motivátor sok ember számára
    én nem vagyok benne olyan biztos, hogy a dolgozó emberek nagyobbik része támogatná a vasárnapi meló bannolását, főleg az ország keleti felében, ahol amúgy is szarul élsz meg, még a minimális plusz is számít
    másrészt a vasárnapnak, mint általános pihenőnapnak pusztán vallási jelentősége van, tehát ilyen szempontból túlhaladott dolog. Miért lenne több értelme kollektíven kiadni a vasárnapot, mint ahelyett egy szabadnapot biztosítani a dolgozónak véletlenszerűen a hét bármely másik napján?
    Így a munkaerőt be lehet osztani, ugyanúgy megkapod a pihenőnapodat, és a szolgáltatásoknak sem kell leállnia. Tehát a kollektív vasárnapi pihenőnapot maximum valamilyen elvont ideológiai szempontból lehet értékelni, ilyesmire pedig nem lehet egy társadalom működését alapozni
    Emellett a modern társadalomra jellemző a javak mindenkori hozzáférhetősége, és ez nem azért van, mert bizonyos emberek rabszolgasorban élnek azért, hogy mások elégedettek legyenek, hanem azért, mert ahol felmerülő igények vannak, ott lesznek olyanok, akik ezen igények kielégítésére szakosodnak, és ha te vasárnap akarsz vaníliás pudingport venni a palacsintádhoz, akkor vasárnap fognak kiszolgálni téged, ugyanis MEGÉRI nekik, nem mártírizmusból csinálják
    Én ebbe maximum azt tudom belelátni, hogy rám akarják erőltetni, hogy én magam milyen prioritásoknak szeretnék élni az életemben, megpróbálják a saját, nagy eszmei értékkel bíró fogalmaikat (család, isten, jézus) kiterjeszteni a köznép életére puszta önkényből és személyes meggyőződésből