A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Te be vagy rúgva... Anno a BME-n az E épületben olyan füst volt, hogy 20 méterre nem lehetett ellátni. A szagod olyan volt, mint a klozeté és csípte a szemed, megmardni ott nem dohányosként lehetetlen volt. Vagy szívtad vagy mentél ki fagypontba a padra tanulni.

Bocs, de ez akkora balfasz komment volt, hogy csoda, hogy a fórummotor nem tört ketté benne...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sir Quno Jedi
Én rohadtul rühellem, hogy bár mindenhol tilos lassan a dohányzás, MÉGIS mindenhol dohányoznak. Koncerten, étteremben stb. És hiába szólsz, épphogy téged nem vernek meg. Ilyenkor erősen érik bennem, hogy SZÉNNÉ feljelentem az adott üzemegységet, de a fasz sem fog ezekkel szórakozni. Max. nem megyek oda többet. Kedvencem, mikor kiraknak hamutartókat??! Oké, a dohányosok very pofátlanok és ha nincs odabagóznak ahol vannak, leszarják, hogy van-e hanmutartó, de akkor sem jó ötlet kitenni őket, hogy még inkább törvényszegésre buzdítsák őket.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

SzirmosSzisza
Régen minden hétvégén ment a vízipipa, de aztán az elhalt egy idő után. Vicces cigit nem számítva meg 0 szálat.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

persze, az elmúlt pár hétben Antwerpen, de értem én (így is úgy is) 😉

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Lacee86
Egyáltalán nem. 87-ed rangú kérdés? Szerinted az 87-ed rangú kérdés, mikor attól szenvedtek/szenvedtünk sokan hosszú ideig, h pl. a rohadt kocsmákból tiltsák ki azt a szart végre, mert NEM akarjuk szívni és büdösek lenni tőle? Az 87-ed rangú kérdés, h olyan emberek vesznek fel segélyeket, akik 30-40 ezer Ft-ot elpöfékelnek havonta? 87-ed rangú kérdés az, h rengetegen megbetegszenek a dohányzás miatt, aminek a kezelése súlyos pénzekbe kerül, és ezeket az erőforrásokat olyan betegekre lehetne fordítani, akik más ok miatti betegségben szenvednek?
Nem, nem, és nem. Nagyon hülye példát hoztál, és nagyon átgondolatlan a kijelentésed.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

SötétBarom
"Ezek súlyos kérdések, és a felelősséget elhárítani nagyon nagy hiba."

A dohányzás pont egy 87-ed rangú kérdés a társadalom szempontjából. Kb annyira fontos, mint a nyilvános fingás.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Lacee86
Imádom, mikor a dohányosok azzal takaróznak, h ismernek x embert, akik 90 évig éltek, és erős dohányosok voltak. Nem mindenki betegszik meg természetesen a dohányzás miatt, de az egy tudományosan alátámasztott tény, h a betegségek okozója LEHET arra hajlamos egyéneknél. Magyarul, ha nem dohányzott volna, akkor a benne levő hajlam következtében sokkal kisebb eséllyel jött volna elő a betegsége.
Az, meg amit írsz, egy marhaság, már bocsáss meg, mert akkor nem lennél hatással ezzel az életmóddal a társadalomra, ha egy lakatlan szigeten élnél. Egyáltalán nem mindegy, hogy te milyen nevelést, milyen mentalitást adsz át a gyerekeidnek, amit aztán majd ők is továbbadnak, vagy egy részét továbbadják, és ez így a társadalomra súlyosan ki fog hatni. Ha a gyerekek azt látják, h dohányozni és inni milyen baromi jó, akkor vajon ők milyen generációt fognak majd létrehozni? És az ő gyerekeik? Ezek súlyos kérdések, és a felelősséget elhárítani nagyon nagy hiba.

SötétBarom
Ez eddig a legnagyobb ökörség ma. Delirium Tremens mond valamit?

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Mutans Zombi
Nem dohányzom és soha nem is dohányoztam.

A dohányosok egy részében azt nem kedvelem, hogy végtelenül gátlástalan és pofátlan, gondolok itt elsősorban a szemetelésre a csikkel, vagy arra, hogy kérdés nélkül gyújt rá egy közösségben, vagy a kimondottan felkötni-való seggfejre: aki sportpályán a futó/kocogó/edző stb. emberek/gyerekek közt rágyújt és természetesen oda is szemetel.

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

gratulálok, benne vagy azon pár százalékban, akik képesek letenni (no irony) . Figyelembe véve, hogy én sajna nem, irigyellek. Az azért remélem megvan, hogy alkoholt letenni sétagalopp a cigihez képest?

de azért ez a leteszed és kész vicces, szerintem meg bárki képes összekötött kézzel átúszni a balatont, aki nem az buzi 😄 <#banplz>

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

MerlinW
Nem volt egyetlen kérdésem vagy feltevésem sem😊 Tényként közöltem, hogy a nagy számok törvénye alapján ugyanannyi az esélye hogy meghalsz 30 évesen mint nemdohányzó, mint ha dohányoznál. A dohányzás lassan ölő méreg, viszont naponta ezrek halnak meg mert elcsúsznak a lépcsőn, zuhanyzóban, közúti balesetben, egyéb egészségügyi okok miatt, stb.

Tehát amit a lenti cikk ír az igaz, de ha a "big picture"-t nézed a dohányzás semmivel sem rövidíti meg az életedet, kivéve ha azon szerencsések közé tartozol, aki egyéb szervi problémák nélkül túléli a életet😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.09.17. 18:36:00

[merlinw.org]

Are any types of cigarettes safe to smoke?
No. All cigarettes cause damage, and any tobacco smoking is dangerous. All tobacco is addictive.

Some people try to make their smoking habit safer by smoking fewer cigarettes, which most smokers find quite hard to do. Sadly, research has found that even smoking as few as 1 to 4 cigarettes a day can lead to serious health outcomes, including an increased risk of heart disease and a greater chance of dying at a younger age.

Azt hiszem válaszolt minden kérdésre és felvetésedre
MerlinW
Erre van az a szöveg, hogy ha betiltanak/szüntetnek minden káros/bűnös élvezetet, mi értelme az életnek?😊 Mikor teszem azt az ember kiül egy tengerre néző teraszra és nem gyújthat rá egy szivarra egy pohár vörösbor mellett😊

A nagy kérdés mi az ami káros? Van aki napi 2 dobozzal szív és 100 évig él. Van aki napi 2 liter alkoholt önt magába és 100 évig él. Van aki nem dohányzik, nem iszik és hasnyálmirigy/mellrákban hal meg 20 évesen.

Oké a dohányzás zavarhatja embertársainkat, az hogy beszabályozták hol lehet, hol nem az rendben van, mint dohányos még én is szívesebben megyek be egy étterembe vagy szórakozóhelyre mióta friss a levegő. Ezzel nincs baj. De hogy betiltsanak valamit - ami ilyen szintű hagyománnyal és szertartással rendelkezik - az kizárt (amekkora pénzek mozognak benne, nem is fogják).

Én azt mondom, mindenki azt csinál a saját életével amit akar, amíg az nincs hatással másokra. Nekem ne mondja meg semmilyen állam hogy mit ehetek, ihatok, szívhatok. Akkor tiltsák be a szilikon-plasztikát is, mert káros hatással van a szememre a sok felfújt ronda nőszemély😄

[merlinw.org]

Top 5 smoking myths

1,Quitting is about will-power

Whereas will-power is certainly a part of quitting, for most nicotine addicts it’s not the whole story by far.

Nicotine addiction is serious, and the difficulties of quitting should not be underestimated. According to the US Health Service some people can find cigarettes as addictive as heroin or cocaine.

A lucky few may find their bodies allow them to quit on will-power alone, but for the vast majority of addicts a combination of nicotine replacement therapy and counselling is the most likely way to quit successfully. And, even then, many addicts will need more than one quitting attempt to kick the habit forever.

2,Hookahs, menthols and filtered cigarettes are better for you

Hookahs, also called water pipes or hubbly bubblies, are often thought of as a healthy form of smoking, since the smoke is cooled down. But the fact that the smoke feels cool in your throat doesn’t mean it’s safe.

Indeed, you are still being exposed to substances such as nicotine and carbon dioxide. And, according to preliminary research, hookahs can increase your risk of developing both heart disease and cancer.

Similarly, filtered, menthol and low-tar cigarettes also don’t really deliver on the promise of a healthy alternative. Harmful chemicals still make it to the lungs. And, in addition, it’s been suggested that people on these “lighter” alternatives tend to inhale both more often and more deeply.

And if you think chewing tobacco is the way to go, well, not only does it significantly increase your risk of developing heart disease, it also has a nasty habit of leading to oral cancer.

3,You’ll just die a bit sooner

It is well established that on average smokers cannot expect to live as long as non-smokers. But this is only half the story.

Apart from dying sooner, smokers are also at risk of having the last years of their lives made highly uncomfortable by heart disease, lung cancer, emphysema and vision loss.

So, apart from smoking-related heart attacks, the idea that smokers will simply drop dead a few years sooner than non-smokers is certainly misleading. The sad truth is that most smokers are likely to spend a good few years suffering with persistent coughs, shortness of breath, poor vision and a host of other unpleasant symptoms.

4,Smoking is your own business

Unless you make very sure that you only smoke well away from other people, smoking certainly isn’t just your own business.

Inhaling even just small amounts of second-hand smoke can significantly increase non-smokers' risk of developing heart disease or lung cancer.

A recent study suggested that even when you’re driving with all the car windows open, kids in the back seat will still be exposed to dangerous levels of second-hand smoke.

Furthermore, when a pregnant woman inhales second-hand smoke, her foetus can be harmed.

5,
Smoking is sexy

A recent study found that Brad Pitt had lit up 42 times in films released between 1998 and 2003. When celebrities smoke on camera, it reinforces the notion that smoking is sexy, attractive, or masculine. Nothing could be further from the truth.

In fact, men who smoke are at a significantly higher risk of developing erectile dysfunction. Add to that bad breath, stained teeth and an ever-present cough, and the reality of smoking starts seeming everything but sexy.
én hiszek az emberiségben, hogy képes eljutni a megértés egy magasabb szintjére!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
na jó, nem, de a szabályozások általi ártalomcsökkentésben hiszek, meg persze a megatrendekben, amik hatással vannak rá, hogy bizonyos addikciók mikor mennyire népszerűek
MerlinW
Minden szervezet más. Volt rá példa, hogy a teljes nikotin megvonás kicsinálta a szervezetet. Volt aki rohamokat kapott, volt aki infarktusokat kapott, majd az egyik magával is vitte. Persze vannak olyanok is akik letették és már másnap nem is hiányzott nekik, van akik letették és 3-4 hónap után jött el a "leküzdhetetlen vágy", stb stb. Nem viccből léteznek a nikotintapaszok, és egyéb "lejövős" megoldások. Minden szervezet, egészség és akaraterő kérdése. Nem lehet azt mondani, hogy ez így működik és punktum.

[merlinw.org]

MerlinW
6-8000 év után leszokik az ember a dohányzásról? Kétlem😊 Nem dohányoznak kevesebben, csak nem látod, hiszen rengeteg helyen be van tiltva. Vendéglátói területeken, megállókban, stb. Ha kevesebben is dohányoznak az a dohányárúk jelenlegi ára miatt van, de én inkább úgy fogalmaznék, hogy kevesebbet dohányoznak😊

[merlinw.org]

SötétBarom
Valamit linkelj ezügyben, hogy valaki már-már veszélyes elvonási tüneteket produkált cigiről leszokás közben..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

én is azt látom, hogy kevesebben dohányoznak, mint régen
akkor lassan végre hipszter dolog lesz cigizni, tehát elkezdhetem
Dzsini
Tehát veled nem történt meg, ebből következik, hogy nem létezik a jelenség. Aki mást mond, az hazudik.

Végül is, az internet már csak így működik. 10 millió addiktológus országa is vagyunk.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lacee86
Állatok.

SötétBarom
Utolsó másodpercekben egy revolverrel hadonászik a háta mögött valaki, szal az a párc cigi már olyan mindegy 😄D

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

tigeroo
V43 1105
Gondolj, mondj, írj amit akarsz. Ahány ember, annyi eset. <#nyes>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

SötétBarom
Aha. Ismerős ismerősének az ismerőse. Like I give a fuck. 17 éves koromtól dohányoztam így vagy úgy, 3 hónapja fogtam és abbahagytam. Még élek.

Szerk.

2010-11ben volt egy másfél év, amíg nem dohányoztam, ott sem haltam meg, se nem estem össze habzó szájjal.
Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2014.09.17. 16:01:32

V43 1105
Anyám most csinálja harmadik diplomáját, addiktológusnak tanul. Mondta, hogy Józsefvárosban a gyak. helyen volt egy srác, aki dohányzott eléggé keményen, aztán szülőknek nem tetszett a dolog és szakemberhez fordultak. Az illető megtiltotta a cigarettázást, amit komolyan vett a család. A srác többször rosszul lett mert nem kapta meg a napi adag nikotint a szervezete, többször mentőt hívtak stb.. végén már kicsit pszihés dologba is átment, volt hogy vénát vágott stb.

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

SötétBarom
Igen, alkohol vagy heroin esetében. Ciginél meg fogod, és abbahagyod.

Dzsini
Ha már kialakult egy súlyos fizikai (és lelki) függőség, akkor az akár meg is ölheti azt, aki csak úgy fogja magát.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

V43 1105
Nem dohányzom, sőt még csak nem is próbáltam még, de nem is fogom. Régebben nagyapám cigarettázott, Ő letette nagyanyám kérésére, illetve apám az aki dohányzott, egészen addig amíg ki nem lyukadt egyszer a tüdeje s ennek következtében letette a cigit.

SötétBarom
De. Fogod magad, aztán abbahagyod.

Dzsini
Nem egészséges, de "csak" nikotin van benne meg vízgőz - kátrány és egyéb nincs. Tehát a fizikai függőséget el tudja látni, ahogy a tapasz is, plusz van hozzá rituális mozgássor, ami a lelki függőségen segít.

Ez is egy drog, és a leszoktatás nem egyszerű.

Pluskast
Állítólag az sem egészséges. Valamelyik nap a kocsimban hallottam a rádióban, hogy az elektromos cigit is be fogják tiltani záros határidőn belül.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Sir Quno Jedi
Kollegáim meg, akik dohányosok, ma már inkább elektromos cigit szívnak, van aki csak szagosítottat, van aki nikotinosat. Brutális eszközök vannak itt közkézen, leginkább biciglipumpára, vagy lézerkardra hasonlítanak (méretükben is). Borsos ára van ezeknek.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Embereim, akik régi bagósok úgy csinálják/ták, hogy vettek dohányt ócsóé kéz alatt, meg papírt és maguk gyártották maguknak a cigit ilyen ügyes kis cuccal. Így jobban is kedvelik. Egyikük szegény meg is halt gégerákban már, Isten nyugosztalja.

Molnibalage
Ez még 1999-2001 között volt. Az akkori relatív árakra nem emlékszem dohány esetén, de a pia árak még derengenek. A Kármán koliban a BME-n 125 píz volt egy korsó sör 2001/02 táján. A talponálló kricsmikben 1999 táján egy nagyfröccs 40 Ft tája volt. 1999-ben 5 haverral egy egész eset 3 ropiból kijött egy középkat helyen teraszon úgy, hogy ebben benne volt vagy 4 korsó sör, 2 vodka és kb. 6 vodka narancs. Ma kicsit másak az árak...

1999-ben 250-es órabérért dolgoztam feketén és akkori fejjel az nekem kurva jó pénz volt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

tigeroo
és amikor a láncdohányosok sírnak a pénz miatt, na az a legjobb😊
SötétBarom
Mondjuk így, hogy egy ezres egy doboz, már meredek a sztori, simán rámegy a minimálbér fele.

Dzsini
2013-as adatok

2013-ban a felnőtt magyar lakosság 19%-a naponta, 2%-a alkalmanként dohányzik, míg 57%-uk nemdohányzó.
Tanulók között: naponta: 9,5% (fiúk: 11%, lányok 8%), alkalmi: 21% (fiúk: 22%, lányok 20%), nem dohányzók: 69,5% (fiúk: 67%, lányok 72%)

módszertan, minta mérete, satöbbi a linken olvasható

Molnibalage
Az sg.hu finoman szólvan nem a magyar társadalom átlagos keresztmetsze sem kor, sem végzettség szerint. Tedd fel ugyanezt az alacsony végzettségű melósok között. 16-19 évesen és egyetem alatt TESCO-ban is dolgoztam. Félelemetes, hogy a legalacsonyabb jövedelműek basszák el a legtöbbet piára és bagóra... A munkatársaim fele totál alkesz volt és alsó hangon a 2/3-uk dohányzott is. Egy alak volt aki érdekes módon piás volt, de nem bagózott.

A mai anyagi helyzet mellett sokan el sem tudják kezedni, ezért rá se tudnak szokni.

kifli
Régebben szerintem sokkal többen dohányoztak úgy általában. Én most az én korosztályomról tudok beszélni, ami mondjuk 20-26 év között fedi le, de egy asztaltársaságnál kocsmában rajtam kívül nem sokan szoktak rágyújtani. Rendszeresen meg mégkevesebben.

Ha nincs nálam gyújtó véletlen, mostanában már vadászni kell valakire aki dohányzik, ha esetleg kérni akarok.
Roger6
Mert a kockákat nem látod az utcán, egész nap gépeznek. <#buck>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

jazzy
Pedig az életben egyáltalán nem ezt tapasztalom, hogy közel 70% nem dohányzik..
Molnibalage
Még két kérdésem nem került sorra. Mostanában ritkábban van kérdsé váltás. Megbombázzam majd hamarosan megint a listát újabb adaggal?

SötétBarom
Jah.

Lacee86
Van különbség, de míg az egyáltalán nem dohányzás és a 10 szál közt van kb. egy nagyságrend kockázati különbség, addig a 10 és 40 szál közt "csak" +20-30%.

Zoli007
Nem dohányzom, halál a dohányosokra!

Egy id?ben annyi pornó volt a gépemen, hogy Windows Datacenter Edition-t kellett használnom.

SötétBarom
Szerintem azért van különbség a napi 10 szál, meg a napi 40 között. Az erősség elvileg valóban tökmindegy.

Lacee86
Egészségügyi szempontból nem igazán az számít, h milyen erős cigit szívsz, sem az, h fél dobozzal vagy másféllel egy nap, hanem az, h rendszeresen.

SötétBarom
Ez még bőven max közepes. Amíg cigiztem, simán eltoltam egy dobozt egy nap, de nem egy embert ismerek, aki sokkal erősebb dohányos, mint én voltam.

nem dohányzom

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."