• Kata
    Remekül sikerült megragadnod mondandóm lényegét, a tejfölt, ehhez engedd meg, hogy külön gratuláljak. :)
    Nem az én elkényelmesedettségem (de szép nyelv is a magyar :D) a kérdés. Nyilván mindenkinek megvannak a korlátai a munkavállalással kapcsolatosan, ráadásul bele tudnék kötni a diplomás érvedbe, hogy manapság diplomák tucatjával sem megy semmire az ember. Hány diplomás dolgozik olyan állásban, ahova a 8 általános elég lenne? Na ugye. Igen, vannak ilyen "lehetőség" korlátok, ez tény. Viszont azért Magyarországon nincsenek nagy távolságok, 20 km-re dolgozni járni a szomszéd városba semmiség. Én pl. 65 km-re járok minden nap, pedig diplomám is van. De ez az én választásom. Az általad rám mondott elkényelmesedés-labdát vissza is dobhatnám, hogy nem csak az adott településen lehet munkát keresni. A kizsákmányolás érveddel meg az a gond, hogy ez nem csak a multikra jellemző probléma, gyakorlatilag nem tudsz egyetlen olyan szakmát vagy céget mondani, ahol a dolgozót ne kizsákmányolnák és húznák ki belőle a legtöbbet a lehető legkevesebb bérért (welcome in capitalism). Akkor ne csak a multi élelmiszerláncok legyenek zárva vasárnap, mert ebből a szemszögből ez megint csak kivételezés lenne. Akkor a buszsofőr miért ne maradhatna otthon? Úgyis minden zárva van és mindenki a családjával akar lenni. Érted mire akarok kilyukadni?
    Utoljára szerkesztette: Kata, 2014.11.02. 14:48:54