127612
  • broman191
    ...és sokszor ők is jönnek gyors megbélyegzésekkel, indokok helyett.
  • Molnibalage
    Átmeneti megoldás? Édes istenem, ezt csak a idióták szajkózzák...
  • broman191
    Miért is az? :)
  • trebron
    Az auto immun betegség nem a gyógyszerek miatt van, hanem például a tehén tejben és a gabonákban lévő fehérjék miatt, mivel ezek ellen úgy reagál az immunrendszerünk, mintha védekeznie kellene.

Az 1-es típusú cukorbetegség pl azért alakul ki van amikor már kisgyerekeknél(2-3 évesen), mert "a tej élet erő egészség sok a kalcium benne" és az kell a gyereknek címszóval azzal és ilyen alapú tejpótlókkal nem pedig anyatejjel táplálják a gyermeket a tudatos szülők.
  • QuippeR
    én sem szedtem soha túlzottan gyógyszereket, mégis volt komoly autoimmun betegségem gyerekkoromban, és ez húsz éve volt.
    tessék, ilyen: Henoch-Schönlein. hozzáteszem, hogy a központi idegrendszerrel kapcsolatos probléma is beütött, nem tudtam mozgatni a lábaimat. aranyos mi?

egy mai átlag gyerek élete egy nem mai átlag gyerekéhez képest annyit változott, hogy sokszoros esélye van életben maradni. azt állítani, hogy ez nem az egészségügy hatására történt, hanem csak úgy hipp-hopp előtűnt a levegőből a hirtelen több gyerek marad életben molekula, és annak a kedvező hatása, kognitív problémákra utal.

én sem használok gyakran gyógyszert, szerintem évi két tablettánál több nem fogy, de a mi mintánkból extrapolálni a végtelenbe hülyeség. vannak, akiknek muszáj gyógyszert szedniük, és bár tény, hogy a megelőzéssel többre mennénk, ha erről már lecsúszott az ember, akkor bizony a tüneti kezelés a végleges megoldás. elég nagy badarság lenne a tüneti kezelést létrehozó cégeket azért hibáztatni, mert mi emberek lusták és akaratgyengék vagyunk a megelőzéssel foglalkozni.
  • trebron
    Igaz, amit írsz.
    Viszont nézd meg ma milyen egy átlag gyerek élete.

Autoimmun betegségeik vannak, elhízottak, gyulladások vannak a szervezetükben.

Természetesen csak saját tapasztalataim alapján tudok állást foglalni.
    Egy viszont logikailag biztos tény, mivel nem ismeri senki az emberi test működését, mire mi hogyan hat - ezért, ha beveszünk egy gyógyszert vagy beadunk egy védőoltást, annak előre nem látható hatása illetve mellékhatása lesz.

Ezért inkább azt mondom, hogy olyan természetből elérhető(gépek nélkül) táplálékot illetve táplálék kiegészítőt együnk csak gyógyszerként, amihez nagy valószínűséggel már adaptálódott az emberi szervezet. Ezért bátran eszek meg napi 2-3g c-vitamint vagy 20 deka zsírt 8 tojást.

És ezért nem eszek cukrot, csokoládét, tartósítószerekkel ellőállított kaját stb. Ezeknek a fogyasztására még nem történt meg a természetes szelektálódás, így betegséget okozhatnak az arra érzékenyekben.

Tippelj, hogy az anyákban miért alakul ki a cukorbetegség (terhesség idejére az inzulinrezisztancia) - nem mindenkiben alakul ki.
  • chhaya #121839
    Miért ne lenne az?
    A táplálékkiegészítő talán nem számít annak, de azoknak is lehetnek mellékhatásai.
  • Calver
    amúgy kurvajó NWO/konteó-szűrő kérdést dobtál ám be
  • Molnibalage
    Kicsoda? Hol? Nekem még életben nem ajánlott ilyet igazi orvos, legfeljebb sarlatánok... Egyébként meg szabad akarat, mindenki annyira lehet hülye, amennyire neki tetszik...
  • Molnibalage
    A komment vége akkor bullshit, hogy röhögök rajta...
  • Molnibalage
    Csak ezek egy része gyógyszernek nem nevezhető igazán. Savlekötő az gyógyszer lenne?
  • QuippeR
    a kötelező védőoltások nem véletlenül kötelezőek.

egyébként mint aki születése napján meghalt volna nélküle, nem tartom jó ötletnek, hogy sokan bizonyítékok nélkül, hülyébbnél hülyébb ürügyekkel kritizálják a modern orvostudományt.
  • Sir Quno Jedi
    Ez erősen kettős téma.

Vannak durva alap-védőoltások, amik ellen ágálni felesleges, csak az ostobák teszik, akik simán kinyíratnák a gyerekeiket, csakhogy a konteós baromságaiknak éljenek.

Ugyanakkor a fisemfos, évente változó oltások (pl. influenza hahaha) beadásának kötelezővé tétele ellen én is kézzel-lábbal tiltakoznék, mert nettófaszság. Aki akarja beadatja magának és családjának, de ne kényszerítsenek rá.

Ilyen 1xű.
  • Fbn Lx
    Mellesleg a vitaminok döntő többségét a szervezetünk nem képes előállítani, meglep, hogy csak a c-vitaminnak szentelsz ezek közül ekkora figyelmet, pedig mások is rendelkeznek antioxidáns hatással (jó, nem igazán lep meg, az e köré épülő marketing miatt).
    Szeretném megjegyezni, hogy emellett még csak nem is indokolt a nagyobb mértékű vitaminpótlás, mivel eredendően szelekciósan nem alkalmazkodhattunk a nagyobb mennyiségű vitaminbevitelhez - mivel nem volt olyan időszak az emberiség történetében, amikor a nagyobb vitaminbevitelhez alkalmazkodó génvariánsok előnyt biztosíthattak volna (egész egyszerűen nem fogyasztottunk belőle annyit), másrészt pedig az a tény, hogy ősünk bár rendelkezett vele, de egy ponton elveszítette a c-vitamin szintetizálásának képességét, arra utal, hogy ez a veszteség evolúciós előnyt jelentett - ergo bevittünk annyit étkezés során, hogy ne szenvedjen belőle a szervezet hiányt, a bioszintézis készségének feladása erőforrás-felszabadítást jelentett.
  • Renegade
    hát fura, hogy a védőoltások ellen is vagy.

ha hirtelen teszem azt senki nem lenne beoltva gyerekbénulás ellen, akkor még mindig aratna és a gyerekek 1% megnyomorodna, megértem azon álláspontodat, hogy nem kell minden szarra gyógyszer, de leültetnélek egy terhességtől átmenetileg cukorbeteggé váló nővel, vagy egy perforált vakbelessel (azt mondják, ha nagyon kemény vagy akkor is eljön az a pillanat, hogy elájulsz a fájdalomtól) beszélgetni.

Na de lehetőséget biztosítani járványoknak, ráadásul úgy, hogy egy szegényebb, nem jól táplált gyerek jó eséllyel belehal egy olyanba, ami oltással túlél, azért ez nagyon fura, na.
  • Fbn Lx
    bár nem kértem definíciót, de ráadásul tévedsz is, a vitamin nem azt jelenti, hogy a szervezetünk nem állítja elő, ezért táplálékként kell hozzájutnunk. A D-vitamint például előállítja a szerveztünk, a definíciód szerint pedig továbbá az ásványi anyagok is vitaminok lennének (az általad adott definíció nem teljesen korrekt).
    A c-vitamin felfedezése egy szép eredmény, de a felfedezők hajlamosak saját találmányaik hatását túlértékelni (ezért szedte grammos mennyiségben naponta Szent-Györgyi, vagy ezért tartják a "B17 vitamint" csodaszerneka felfedezői). A nagydózisú c-vitaminfogyasztás hatásosságát a mai napig egyetlen kísérlet sem tudta igazolni kétséget kizáróan, így a jelenlegi hivatalos álláspont az, hogy hatástalan (a napi 60mg-os c-vitamin ajánlást ajánlom figyelmedbe, melyet a gonosz, megbetegítő, lefizetett tudósok kísérletes úton határoztak meg)
    Annak, hogy "csak magadnak hiszel", nem látom értelmét így
    ezek szerint te vagy ok nélkül cselekszel, amikor beveszed a c-vitamint és nem veszel be egy gyógyszert, vagy a biokémia doktora vagy, és ezért jó döntésnek tűnik "magadnak hinni" a kérdésben
  • trebron
    A C-vitamin azért vitamin, mert nem állítja elő a szervezetünk így táplálékként kell hozzá jutnunk. A szükséges mennyiséget gyümölcsből zöldségből esetleg olyan állatok nyers húsának, vérének elfogyasztásából tudnánk fedezni, amiknek a szervezete termeli az aszkorbinsavat.

Aki felfedezte annak a könyveit olvastam/olvasom. Nincs olyan, akinek hiszek csak magamnak.
  • trebron
    Egészségbiztosítási járulékot fizetek havi 39 200,- Forintot és ezért nem várok semmit cserébe, illetve csak azt, hogy ne nézzék hülyének az embereket, hogy mindenféle koleszterincsökkentőket vetetnek meg az emberekkel, tudományos orvoslásba bújtatva.
  • Fbn Lx
    egyébként mi alapján fogadod el a c-vitamint, de a gyógyszereket általában véve nem
    van valaki, egy specifikus vegyész/kutató akinek hiszel abban a témában, hogy milyen vegyi anyagokat mekkora mennyiségben célszerű bevinni a szervezetbe?
    vagy utcai legendák és különféle weboldalak álláspontjaira támaszkodsz? honnan szerzed az információdat?
  • Fbn Lx
    megoldásokat értékesítenek
    ingyen nem nagyon fognak neked az emberek megoldásokat szolgáltatni
    (Kivéve, ha a problémádra a mosoly és a kedves szó a megoldás - forrás: www. egeszsegzoldkalauzportal.gportal.eu)
  • broman191
    Attól függ mit tesznek kötelezővé, itthon szerencsére (tudtommal) nincs akkora őrület, mint például az USA-ban, hogy pár éves koráig a szerencsétlen gyerek kap tizenakárhány 'védőoltást', tönkretéve a kialakulóban lévő természetes immunrendszerét és belépést (khömm függőséget és kiszolgáltatottságot) nyer az erőltetett nagyvállalati egészségügyi rendszerbe, amelyre egyébként esélyesen szükség sem lenne, valójában makkegészséges emberként...ez a nálam a témáról ezeregyszer többet tudó immunológusok véleménye, akiket egyelőre nem sikerült megvásárolnia senkinek... A gyógyszer témáról annyit, hogy már az elnevezése is megtévesztő, inkább az 'átmeneti megoldás jelenlegi gondjaidra, teljesen újak létrehozának csodás lehetősége mellett' lehető legrövidebb szinonimája lenne találó...a legtöbb nem is old meg semmit véglegesen, mivel nem is arra lettek kitalálva, nem is gazdasági érdek...az hatalmas egügy vállalatok bevételeinek szempontjából legalábbis.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.01.09. 19:28:47
  • trebron
    Jó a hasonlatod, mint a cukrot. Pedig az még talán egészségtelenebb, mint akármelyik gyógyszer.

• chhaya #121823
    Nem ilyen szélsőségesen, de valamennyire egyetértek.

A környezetemben nem egy olyan ember van, akit a gyógyszerek tesznek tönkre. Mert elhiszi, hogy az meggyógyítja a baját, és talán tényleg... Csak ott van az a 10 féle mellékhatás még, amit a gyógyszer produkál. Ezekre a tünetekre megint csak kap valamit. Ami a gyógyhatás mellett újabb problémákat okoz... A legtöbb ember nem is köti össze, hogy az újonnan kialakult nyavalyája mögött esetleg a régóta szedett gyógyszer áll. Csak beletörődik, hogy basszus milyen szerencsétlen vagyok, már megint elkapott valami. Ördögi kör.

Van egy kolléganőm, még csak 31 éves, de úgy szedi a gyógyszereket, mint a más a cukrot. Szerintem egy gyógyszertár kínálatának a fele a fejében van, minden nyavalyára tud 3 féle bogyót ajánlani. Enyhe fejfájásra már fájdalomcsillapító, ebéd utáni hasfájásra savlekötő, esti alváshoz altató, stresszes időszakban nyugtató, tökömtudja milyen étrendkiegészítő meg porcerősítő meg anyámkínja. Ez egyáltalán nem egészséges.
  • Calver
    ó, de édes, természetes szelekció!
  • Calver
    nem vagyok retardált, szóval mellette.
  • chhaya #121820
    "Inkáb"

Nem értek a témához, de inkább mellette vagyok.
  • tugyiti
    VAn az a fájdalom hidd el :( soha ne legyen semmi bajod inkább azért imádkozz egy pss-t gyógyszer nélkül nem lehet kibírni mert beleőrülnél a fájdalomba...
  • Molnibalage
    És mi lett volna, ha műteni kell? Akkor is visszautasítod a gyógyszert? Bocs, de megközelítésed olyannak tűnik nekem, mint a fing. Tartod amíg lehet, de egyébként...
  • trebron
    Sok vizet ittam és a természet elvégezte a műtétet. Először a fájdalomtól ugráltam, aztán elgondolkoztam, hogy miért is fáj? Mondom biztos azért, mert mozog és ki fog jönni, így örültem neki, hogy fáj, mert az azt jelentette, hogy már nem lesz bennem sokáig. Így is lett.
    Utoljára szerkesztette: trebron, 2015.01.09. 17:21:55
  • David2
    Ezért éltek az ősemberek oly sokáig. Sőt a középkorban 6 új szülöttből egy élte meg a 16 éves kort.

Boldogok a lelki szegények.
  • Molnibalage
    Vesekővel műtöttek?
  • Neocortex
    +1
  • trebron
    Ha fáj a fejem, nem veszek be gyógyszert.
    Ha magas a vérnyomásom nem veszek be gyógyszert.

Az ember arra született, hogy fájdalmai legyenek, a fájdalom természetes. Kifejezi, hogy valamit nem jól csináltál és erre nem az a megoldás, hogy gyógyszert szedsz rá.
    Sokan eszik a cukrot meg a kenyeret isszák a tejet, mint a világ legtermészetesebb élelmiszereit, utána meg 40 éves koruktól szedik az inzulinrezisztenciát csökkenő gyógyszereket.

Nincs az a fájdalom, amit nem bírnék ki. Volt már vesekövem, marcangolta már szét kutya a karomat, volt már motorbalesetem, hogy a vállamat szétzúztam.

Viszont nem a gyógyszer és az oltás a megoldás soha. Amiért pénzt kérnek az sose megoldás, az értékesítés.
  • Molnibalage
    Ezek szerint akkor műtét előtt nem kérsz sem altatás sem érzéstelenítést ugye? Felnőtt életed során tehát akkor ugye soha nem nyúltúl gyógyszerhez ugye?
  • trebron
    Gyógyszerek ellen vagyok, legyen az védőoltás.

Csak a vitaminokat tudom elfogadni, mint betegség megelőző mesterséges táplálékkiegészítő.

Viszont a minap mondom a patikuscsajnak szeretnék kérni por alakú aszkorbin savat, milyen kiszerelésben van? Azt mondja csak 10g-ot adhat ki, mondom jó akkor abból szeretnék kérni 15 dbot. Szájhúzkodva adott két 10g-os zacskóval.

De ha azt mondtam volna, hogy kérek 20 doboz cetebét, abból tuti adott volna...

A legaljasabb ember, az aki a másiknak gyógyszert ad. Szánt szándékkal félrevezetik a beteg embereket és gyógyszerfüggővé teszik őket. Szerencsétlen tudatlanok, azt hiszik, hogy meggyógyulnak, de csak a pénzüket veszik el.
  • SötétBarom
    Teljesen mellette.
  • benőmenő
    Mellette.
  • pxxl
    mellette, nem mintha tehetnék bármit is ellene.

/NWO on
    aztán meg ki tudja mit nyomnak a gyerekbe...
    /NWO off
  • Freeda Krueger
    inkább mellette...
  • Pluskast
    Mellette. Sok betegség terjedését fékezték/fékezik meg (lásd: gyermekbénulás).