• Kata
    Most melyik fél kizsákmányolásáról beszélsz? A vásárlók vagy a multi alkalmazottai?

Egyébként ezt tényleg a KDNP vetette fel és az indoklása az, hogy vasárnap legyen együtt a család. Pedig nyilván nem kötelező vasárnap vásárolni, tehát akai akarja a családjával tölti a vasárnapot, aki akarja a meg vásárolni megy. Egyéni döntés kérdése. Ezért eleve már a tervezet indoklása is egy baromság és ez az ami felháborító.

A multikat nem tudom mennyire jó ötlet megfingatni, mert könnyen lehet széllel szembe pisilés a dologból. Eleve aki multihoz megy, tudja milyen munkakörülményeket várhat: sokat kell dolgozni kevés pénzért, ezen szerintem senki nem már munka közben döbben rá, hogy "jé itt elfáradok a munkában és milyen kicsi a fizetésem!". Amúgy nem csak a multikra, hanem az összes kis- és nagy cégre jellemző, hogy sokat dolgozunk és ahhoz képest kevés pénzért. Egész nap passziánszozós, babazsúros hangulat csak az állami és közalkalmazotti szférában van (két barátnőm is dolgozik közalkalmazottként, első kézből az infó). Másrészről a kisebb üzletek csak drágább árakkal tudnak operálni, hogy fenn maradjanak, ezért ha a multikat megfingatják, az a te pénztárcádat is érinti, mert mindent majd vehetsz meg drágábban. Mert ugye ha a hétvégi bevételtől elesnek a multik, egyértelmű, hogy ők is emelik az áraikat.

De meggyőzhető vagyok: sorold fel a tervezet pozitívumait, ami az én, és az ott dolgozó életére is pozitív hatású, egyúttal cáfold meg az általam több hsz-ben felsorolt negatívumait.
    Utoljára szerkesztette: Kata, 2014.11.02. 14:09:55